Grizzlies verliezen Gasol, Bulls maand zonder Butler

MarcGasol
De Memphis Grizzlies brachten dinsdag het slechte nieuws naar buiten dat hun sterspeler Marc Gasol zijn rechtervoet heeft gebroken. De Spanjaard liet zich onderzoeken door doktoren, die door middel van een MRI-scan de fractuur ontdekten.
De center speelde dit seizoen 52 wedstrijden, waarin hij gemiddeld 16,6 punten scoorde en zeven rebounds uit de lucht plukte. Hoeveel tijd Gasol precies moet missen is onbekend. Zijn ploeg hoopt na de All-Star break een update te kunnen geven.
Gasol liep de blessure op in het eerst kwart tegen de Portland Trail Blazers, waarin hij goed op dreef was met elf punten. Coach Dave Joerger zei toen na afloop dat Gasol last had van beide benen. De rechtervoet bleek er dus het slechtst aan toe.


Het broertje van Pau tekende vorig jaar een vijfjarig contract in Memphis, nadat hij tot All Star was verkozen. Tevens werd hij de eerste speler in de geschiedenis van de franchise die tot het All-NBA first team werd verkozen.
De Grizzlies bezetten de vijfde plaats in het Westen met 30-22 record. De komende weken zal Ryan Hollins waarschijnlijk in de basis beginnen, tenzij de ploeg besluit te ruilen.
Butler uigeschakeld, Pau in All-Star game
Ook de Chicago Bulls hadden een flinke tegenvaller te verwerken. Jimmy Butler, de beste speler van het team, moet zo’n drie tot vier weken herstellen van een blessure aan zijn linkerknie.
De beste shooting guard uit de Eastern Conference mist hierdoor ook het All-Star weekend. Teamgenoot Pau Gasol zal hem vervangen. Het zal de zesde keer zijn dat Gasol mee mag doen met de grootste sterren uit de league.
De Bulls zullen de komende weken moeten knokken voor wat ze waard zijn. De ploeg verloor acht van haar laatste elf wedstrijden en zonder Butler, die de blessure opliep in het duel met de Denver Nuggets, zal het er niet makkelijker op worden.
https://youtu.be/gWiO1CF7QOs
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen