Cousins maakt debuut, Brooklyn toont veerkracht

18 JANUARI

COUSINS MAAKT DEBUUT NA MAANDENLANGE AFWEZIGHEID

DeMarcus Cousins heeft vannacht tegen de Los Angeles Clippers zijn langverwachte debuut voor de Golden State Warriors gemaakt. De center die op 27 januari 2018 zijn achilles afscheurde, maakt na 356 dagen zijn rentree. Cousins, die deze zomer zeer verrassend een éénjarig contract tekende bij de Warriors, liet direct weer zijn klasse zien met 14 punten, 6 rebounds, 3 driepunters én 6 persoonlijke fouten in slechts 15 minuten speeltijd. Golden State won uiteindelijk: 112-94
Maandenlang werd er gewacht op de rentree van Boogie en direct was het duidelijk dat de center weer terug was. Na een goed screen voor Durant rolde Cousins goed af naar de basket om de bal hard raak te dunken. Nog geen twee minuten later had Cousins twee persoonlijke fouten te pakken en mocht hij plaatsnemen op de bank. De wedstrijd wel ook gekenmerkt door de vele fouten die werden gefloten. Er waren maar liefst 54 persoonlijke en 5 technische fouten,
Lang ging de wedstrijd gelijk op, maar Golden State nam ouderwets in het derde kwart de touwtjes in handen en liep uit naar een ruime voorsprong. Deze voorsprong werd in het slotkwart verder uitgebouwd, waardoor de Warriors nu voor de zevende keer op rij hebben gewonnen.
Bij de Clippers scoorde slechts twee spelers meer dan tien punten. Tobias Harris en Shai Gilgeous-Alexander scoorde respectievelijk 28 en 24 punten. Bij de Warriors scoorde hun topscorers ook 28 en 24 punten. Stephen Curry scoorde er 28 en Kevin Durant 24.

BROOKLYN NETS WINNEN NA GROTE ACHTERSTAND

Na een zwakke seizoenstart waarin de Brooklyn Nets slechts acht keer uit 26 wedstrijden wisten te winnen, heeft de ploeg van hoofdcoach Kenny Atkinson nu 16 van de laatste 21 wedstrijden gewonnen. Op bezoek bij de Orlando Magic ging het heel moeizaam. De Nets wisten voor het eerst sinds 26 december 2011 te winnen, na een achterstand van meer dan 20 punten.
Brooklyn, dat woensdag stuntte door de Houston Rockets op spectaculaire wijze te verslaan, begon zwak aan de wedstrijd. Brooklyn kwam nog wel 2-0 voor, maar daarna had Orlando de volledige controle over de wedstrijd. Aan de hand van D.J. Augustin en Aaron Gordon liep Orlando Magic uit naar een voorsprong van 21 punten. De Nets bleven in de wedstrijd door D’Angelo Russell die maar liefst 19 punten achter elkaar scoorde voor de Nets, waardoor de achterstand bij rust ‘slechts’ 13 punten was.
In het derde kwart verloren de Magic steeds meer terrein en kwamen de Nets terug tot 9 punten. Nikola Vucevic pakte slechts twee rebounds in het derde kwart, terwijl hij er 12 pakte in de eerste helft en ook D.J. Augustin had steeds meer moeite om te scoren. Met 54 seconden in het laatste kwart was de voorsprong van de Magic helemaal verdwenen en nam Brooklyn de leiding over.
D’Angelo Russell gooide de wedstrijd in het slot met een knappe driepunter, waarmee hij zijn totaal van deze wedstrijd op 40 punten bracht. Dat deed hij zonder ook maar 1 vrije worp te nemen. Brooklyn staat nu zesde in het Oosten met 24 overwinningen en 23 nederlagen. Orlando doet het iets minder: 19-26

‘UNCLE DREW’ BEZORGT CELTICS DE ZEGE

De Boston Celtics bevinden zich niet in de meest ideale situatie. De resultaten zijn wisselvallig en de echte chemistry lijkt soms te ontbreken. Tegen de Memphis Grizzlies was het spel ook weer wisselvallig, maar sterspeler Kyrie Irving leidde ‘zijn’ Celtics naar de zege: 116-122.
Boston begon sterk aan de wedstrijd en had in het begin van het tweede kwart een voorsprong van 16 punten. Echter was deze voorsprong een kleine 12 minuten later volledig verdwenen en stond Memphis aan de leiding. Bij Memphis hadden zowel Mike Conley en JaMychal Green 12 punten gescoord in de eerste helft en ook Justin Holiday was belangrijk met 10 punten.
In de tweede helft nam Kyrie Irving de regie in handen. De point guard scoorde 28 punten, gaf 5 assists en pakte 4 rebounds in slechts 19 minuten speeltijd. De Celtics liepen weer uit naar een voorsprong van maximaal 9 punten en gaven de voorsprong niet meer uit handen. Irving eindigde uiteindelijk met 38 punten, 7 rebounds en 11 assists.
Voor de Grizzlies is deze nederlaag de tiende in de laatste 11 wedstrijden en hebben ze nu 19 wedstrijden gewonnen en 26 verloren. Boston doet het beter met 27 overwinningen en 18 nederlagen.

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.