Clippers verslaan Mavericks in kraker

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Afgelopen nacht stonden er slechts twee wedstrijden op het programma, met de wedstrijd tussen de LA Clippers en de Dallas Mavericks als aandachtstrekker.

DINSDAG 26 NOVEMBER

CLIPPERS BOEKEN ZESDE ZEGE OP RIJ

De Los Angeles Clippers hebben hun zesde overwinning op een rij geboekt. Op bezoek bij de Dallas Mavericks won de ploeg van Doc Rivers met 114-99. Topscorer voor de Clippers was Kawhi Leonard met 28 punten en 8 rebounds.
De uitploeg begon direct sterk aan de wedstrijd. Paul George scoorde maar liefst 17 punten in het openingskwart, terwijl Luka Doncic voor de Mavericks langzamer op gang kwam. De Sloveen scoorde ‘slechts’ acht punten, maar gaf wel vier assists. Mede hierdoor kwamen de Clippers al snel op een comfortabele voorsprong. Na 12 minuten spelen stond er een 34-27 stand op het scorebord. Waar George het in het tweede kwart lastiger had, nam Leonard het over voor de Clippers. Met 11 punten in het tweede kwart leidde hij de Clippers naar een 62-46 ruststand.
In de tweede helft bleven de bezoekers eenvoudig aan de leiding. De Mavericks kwamen niet dichterbij dan 13 punten aan het begin van het derde kwart. Derhalve boekten de Clippers relatief eenvoudig hun dertiende zege van het seizoen. Naast Leonard scoorde ook George en Lou Williams meer dan 20 punten. George eindigde met 26 punten en 6 steals en Williams scoorde 21 punten, pakte 6 rebounds en gaf 6 assists. De Mavericks hebben zes van hun 17 gespeelde wedstrijd verloren. Luka Doncic was de topscorer voor de thuisploeg met 22 punten, 8 rebounds en 6 assists.

OVERIGE UITSLAG

Washington Wizards – Denver Nuggets: 104-117; Will Barton 17 punten, 8 rebounds, 8 assists

Top- en coverfoto: Glenn James/Getty Images

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.