Clippers verslaan Lakers, Spurs weerstaan comeback Nuggets

MAANDAG 4 MAART

CLIPPERS WINNEN BATTLE VAN LA

De Los Angeles Clippers hebben in de ”Battle of Los Angeles” de winst gepakt tegen de Lakers. In de ‘uitwedstrijd’ werd het na 48 minuten 113-105. Patrick Beverley had de wedstrijd al in een eerdere uitspraak op scherp gezet. Hij zei toen dat de Clippers het beste team van Los Angeles zijn. Zelf droeg Beverley uitstekend bij aan de overwinning.
Al tijdens de eerste possesion, na de jump ball die door de Lakers werd gewonnen, pakte hij de bal en scoorde hij. Waar Beverley ook om bekend staat is zijn toughness. Hij gaat voor elke bal en probeert elke rebound te pakken. Wat hij ook goed kan is de tegenstander irriteren. Zo was hij een aantal keer flink aan het verdedigen bij LeBron James. Een van zijn laatste acties was het opjutten van het ’thuispubliek’. Beverley eindigde het duel met 13 punten, 9 rebounds en 5 steals.
Hij was niet de enigste uitblinker tijdens de overwinning van de Clippers: Danillo Galinari had 23 punten. Verder waren Lou Williams en Montrezl Harrel goed voor 21 en 14 punten respectievelijk. Bij de Lakers was er natuurlijk LeBron James met 27 punten, 8 rebounds en 6 assists. Toch wist ook Rajon Rondo een goede statline neer te zetten. Hij was goed voor 24 punten, 10 rebounds en 11 assists. Met zijn triple-double is hij de tweede speler in de geschiedenis van de NBA die een triple double heeft genoteerd voor vijf verschillende teams. Na het verlies van de Lakers geeft Vegas ze nog maar 0,9% kans om de play-offs te halen. Het lijkt er na dit verlies op dat het eerste seizoen van LeBron James uitdraait op een flop. Maar het is en blijft James, die al eerder historie heeft weten te schrijven.

SPURS VERSLAAN NUGGETS

De Denver Nuggets zijn op een kostbare nederlaag getrakteerd. De wedstrijd tegen de San Antonio Spurs pakte niet goed uit voor de tweede seed in het westen. De Spurs begonnen het duel uitstekend. Na het eerste kwart stonden de Spurs al op een 36-17 voorsprong.
In een wedstrijd waar de Spurs de leiding gedurende de wedstrijd niet uit handen gaven leek het uit te draaien op een monsterscore. De grootste voorsprong bedroeg in het begin van het tweede kwart maar liefst 21 punten. De Nuggets snoepten daar tijdens dat tweede kwart nog 11 punten vanaf: 58-48. Maar het was niet genoeg. De Nuggets kwamen zelfs tot op drie punten, maar gaven het toen voor de tweede keer uit handen. In het vierde kwart kwamen ze opnieuw goed terug. Helaas was het wederom te laat: 103-104.
De Spurs hebben de overwinning grotendeels te danken aan DeMar DeRozan en LaMarcus Aldridge. Samen waren ze goed voor 46 punten. Derrick White en Rudy Gay scoorden ook dubbele punten: 11 en 14 punten. De Nuggets hadden niet genoeg aan de 47 punten die Nikola Jokic en Jamal Murray samen wisten te scoren. Bij de Nuggets haalden Will Barton en Malik Beasley de dubbele cijfers: 12 en 15 punten. De Spurs staan op de achtste plaats met drie winstpartijen voor de Kings, maar de ploeg uit Sacramento heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld.