Clippers niet te stoppen, Lakers zakken weg

Het NBA-seizoen 2023-24 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


30 DECEMBER – 6 JANUARI


WESTERN CONFERENCE STAND
 1. Minnesota Timberwolves: 25-9
 2. Oklahoma City Thunder: 23-11
 3. Denver Nuggets: 25-12
 4. LA Clippers: 22-12
 5. Sacramento Kings: 21-13
 6. Dallas Mavericks: 21-15
 7. New Orleans Pelicans: 21-15
 8. Phoenix Suns: 19-16
 9. Houston Rockets: 17-16
 10. Golden State Warriors: 17-18
 11. LA Lakers: 17-19
 12. Utah Jazz: 16-20
 13. Memphis Grizzlies: 12-23
 14. Portland Trail Blazers: 9-25
 15. San Antonio Spurs: 5-29

IN DE SPOTLIGHTS


CLIPPERS ZIJN NIET TE STOPPEN

Het team dat momenteel in de Western Conference in vorm is, zijn de Los Angeles Clippers. De Clippers zijn 22-12, zijn geklommen naar de vierde plek in de Western Conference en hebben vijf duels op rij gewonnen (8-2 tijdens hun laatste tien duels). Deze zeges werden behaald tegen de Hornets, Grizzlies, Heat, Suns en Pelicans. Het kwartet Kawhi Leonard, Paul George, James Harden en Norman Powell zorgt er momenteel voor dat dit team gezien mag worden als een grote kanshebber in de Western Conference.


DE TEGENVALLERS


LAKERS COMPLEET UIT VORM

De Trail Blazers en Spurs hebben inmiddels alweer drie en vier duels op rij respectievelijk verloren, maar dit inmiddels geen verrassing meer. De Lakers zijn echter nieuw onder dit kopje. Het team van Anthony Davis en LeBron James is 17-19, staat elfde in de Western Conference en heeft inmiddels vier duels op rij verloren. Met een 2-8 record tijdens de laatste tien duels zijn de Lakers, op zijn zachtst gezegd, niet in vorm. Afgelopen week werd er kansloos verloren van de Pelicans, Heat en Grizzlies.


SPELER VAN DE WEEK


Onder meer Luka Doncic, Anthony Edwards en Stephen Curry hebben een goede week achter de rug, maar bij SportAmerika valt de keuze op Shai Gilgeous-Alexander. Gilgeous-Alexander noteerde namens de Thunder 31.8 PPG met 8.0 RPG en 6.8 APG, terwijl hij 54%, 53% en 77% procent schoot tijdens de afgelopen vier duels. De Thunder gingen in die duels 2-2.


VOORUITBLIK


De komende week staan er onder meer duels zoals Timberwolves – Mavericks, Pelicans – Kings, Suns – Clippers, Pelicans – Warriors en Pelicans – Nuggets op het programma, waardoor zeker de week van de Pelicans pittig wordt. Daarnaast spelen veel topteams ook duels tegen topteams uit uit de Eastern Conference.

Brandon Dill / Associated Press

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen