Clippers en Rockets winnen in overtime, Cavs winnen twee op rij

VRIJDAG 23 NOVEMBER

CLIPPERS WINNEN NAGELBIJTER IN OVERTIME

In het vierde kwart leken de Memphis Grizzlies er met de overwinning vandoor te gaan, maar met nog 2 minuten en 51 seconden over in de wedstrijd, pakte Mike Conley zijn 6e foul. De Grizzlies stonden op dat moment acht punten voor. Vervolgens kwamen de Clippers terug in de wedstrijd. Met een tussenstand van 98 – 95 in het voordeel van Memphis werd er een overtreding gemaakt op Danilo Gallinari tijdens een driepuntpoging. Hij maakte alledrie de vrije worpen.
In overtime waren de Clippers de betere ploeg. We mogen niet vergeten dat de Grizzlies zonder Mike Conley verder moesten. Het werd nog spannend aangezien de Grizzlies in de laatste tien seconden, met drie punten achter, de bal hadden, maar Avery Bradley pakte de bal af. Los Angeles won uiteindelijk met 107 – 112. Dankzij deze wedstrijd hebben de Clippers voor de achtste keer op rij een thuiswedstrijd gewonnen.

OOK ROCKETS – PISTONS PAS NA OVERTIME BESLIST

Kort na rust stonden de Pistons met 14 punten voor. De Rockets waren daar toch niet zo blij mee en een uitstekende run was het gevolg. Chris Paul maakte een driepunter om het vierde kwart met een voorsprong van één punt in te gaan. Chris Paul eindigde met 20 punten en 9 assists.
In het vierde kwart ging het er spannend aan toe. Er was een aantal lead changes in de laatste paar minuten, maar de indrukwekkendste score was van Blake Griffin. Met een driepunter zette hij de stand op 96 – 98 voor de Pistons. Er waren echter nog 2,6 seconden over na het schot van de 2011 Rookie of the Year. De Rockets kwamen dankzij een lay-up van Eric Gordon op gelijke hoogte.
In overtime waren de laatste drie minuten eenzijdiger. Mede dankzij het goede spel en een paar dunks van Griffin, wonnen de Pistons uiteindelijk met 111 – 116. BG eindigde met 28 punten en 9 rebounds in 43 minuten speeltijd. Aan de kant van Houston had James Harden de meeste punten met 33.

CAVALIERS WINNEN VOOR DE DERDE KEER DIT SEIZOEN

De Cleveland Cavaliers hadden nog maar twee wedstrijden gewonnen. Ze waren dus ook de underdogs in deze wedstrijd. De Philadelphia 76ers stonden op 13 – 7 voordat de Cavaliers op bezoek kwamen. Dit was tevens de eerste uitwedstrijd de Cavs wonnen en de eerste thuiswedstrijd die Sixers verloren.
Bijna de gehele wedstrijd ging gelijk op. Cleveland was beter in het eerste en in het vierde kwart. Zowel Sexton, als Hood, als Osman scoorden meer dan 20 punten. Philadelphia had vier verschillende spelers met meer dan 20 punten. Maar Jordan Clarkson was de uitblinker in het vierde kwart, en de Cavaliers wonnen uiteindelijk met 121 – 112.
Joel Embiid had nog wat banter na de wedstrijd. Tristan Thompson zei voor het seizoen dat de Cleveland nog steeds het team is om te verslaan in de eastern conference. Joel Embiid zei na afloop: ”Like Tristan said before the beginning of the season, the Cavaliers still run the East.” Zo kennen we The Process weer.

CRAWFORD WINT DE WEDSTRIJD VOOR DE SUNS

De Phoenix Suns waren op bezoek bij de Bucks in Milwauke. De wedstrijd was een thriller van een ontzettend hoog niveau. Giannis had een paar mooie highlight plays waaronder een soort van spining lay-up met zijn rug naar de basket toe. Jamal Crawford is echter de man waar over gepraat word in deze wedstrijd. Hij zette zijn team op een 116 – 114 voorsprong, met nog 0,8 seconden te gaan. De Bucks hadden nog een kleine kans, maar het was te moeilijk
De Phoenix Suns gingen er dus met de overwinning vandoor. Antetokounmpo eindigde met 35 punten, 10 rebounds en 3 assists. Hij doet nog altijd mee aan de MVP-race. Aan de kant van Phoenix had Devin Booker 29 punten, 4 rebounds en 7 assists.

ZATERDAG 24 NOVEMBER

DURANT WINT VOOR WARRIORS
Kevin Durant heeft voor de tweede wedstrijd op rij flink bijgedragen om een wedstrijd voor de Warriors te winnen. Het werd 116-117. Waar hij gister 32 punten scoorden tegen de Blazers, was hij tegen de Kings goed voor maar liefst 44 punten, 13 rebounds en 7 assists. Zoals de stand doet vermoeden was het een spannende wedstrijd. Met nog 5 seconden te gaan was het Klay Thompson die de uiteindelijke game winner scoorde en zijn totaal op 31 punten zette. De laatste posession miste Buddy Hield een layup. Bagley pakte de offensive rebound maar kreeg de bal niet doo de basket omdat deze bleef hangen tussen de basket en het backboard. Met nog 0,3 seconde te gaan kwam de jump-ball terecht bij Hield, maar hij kreeg geen schot in de lucht voordat de klok op 0,0 seconde stond.
Bij de Kings waren Buddy Hield en Marvin Bagley de belangrijke mannen. Hield scoorde 28 punten en Bagley maakte er 20 en pakte maar liefst 17 rebounds.

CAVS WINNEN TWEE OP EEN RIJ
De Cleveland Cavaliers hebben in twee dagen tijd hun totale winstpartijen verdubbeld. nadat gister gewonnen werd van de 76ers waren het vandaag de Rockets die het moesten geloven. Er werd met 108-117 gewonnen. Collin Sexton was grote man bij Cleveland. De rookie was goed voor maar liefst 29 punten, een nieuw career-high. Hij was niet de enige die goed bezig was. Ook Jordan Clarckson (20 punten) en Tristan Thompson (16 punten, 20 rebounds) waren belangrijk voor de Cavs. Bij Houston was het, zoals wel vaker, James Harden die de grootste bijdrage leverde. Hij was goed voor 40 punten en 13 assists. Clint Capela had 12 punten en 10 rebounds en schoot al zijn schoten raak. Eric Gordon was met 28 punten ook van belang. Met een 9-9 record staan de rockets nu 10e in het westen.

MAVS WINNEN VAN BOSTON
De Dallas Mavericks hebben hun goede vorm vastgehouden in de wedstrijd tegen de Celtics. Ze wonnen voor de zesde keer in zeven wedstrijd. De Celtics werden met 113-104 verslagen. De Celtics gaan iets minder goed. Ze verloren voor de vierde keer in vijf wedstrijden. Vijf spelers kwamen tot de dubbele cijfers in punten, met Harrison Barnes en J.J Barea het belangrijkste. Ze scoorden allebij 20 punten. Bij de Celtics kwamen ook vijf spelers tot de dubbele cijfers. Tatum scoorde er 21, en Smart en Irving maakten er 19.

Coverfoto: Archynety.com