Cavaliers winnen eerste NBA-titel na historische comeback

LeBron.
Onder leiding van LeBron James hebben de Cleveland Cavaliers in de nacht van zondag op maandag hun eerste NBA kampioenschap behaald. In een allesbeslissende Game 7 versloegen de Cavaliers de Golden State Warriors: 93-89. Met de titel maakt James zijn belofte waar om een titel naar Cleveland te brengen. De alleskunner die twee jaar geleden terugkeerde in Cleveland werd ook gekozen tot de Most Valuable Player van de NBA Finals.

De zevende Game 7 in de moderne historie van de NBA Finals was een gelijkopgaande strijd in Oakland. Desondanks leken de Warriors op eigen bodem voor het grootste gedeelte van de wedstrijd het heft in handen te hebben. Dat had weinig te maken met de Splash Brothers. Zowel Klay Thompson als MVP Steph Curry hadden met respectievelijk 14 en 17 punten een stille laatste wedstrijd van het seizoen. Het was Draymond Green die de titelhouders eigenhandig in de wedstrijd hield met 32 punten, 15 rebounds en 9 assists.


James
Uiteindelijk was LeBron James toch te veel voor het team dat 73 wedstrijden (een record) won tijdens het reguliere seizoen. The King noteerde een triple double (27 punten, 11 rebounds en 11 assists) en zijn derde en laatste block met minder dan twee minuten te gaan leek Golden State mentaal te breken.


Ook Kyrie Irving had met 26 punten een flinke vinger in de pap in de overwinning van de Cavaliers. Irving had een belangrijke rol in de comeback van de Cavaliers, die in de Finals met 3-1 in wedstrijden achter stonden en drie keer op rij wonnen om de titel veilig te stellen. Dit is nog nooit eerder gebeurd. De point guard maakte zondag een beslissende driepunter die Cleveland op een voorsprong bracht die ze niet meer verspeelden.

Vijf andere opvallende dingen in en na Game 7:
Kevin Love (9 punten, 14 rebounds) met iets waar hij niet bekend om staat op een heel belangrijk moment: defense!

Wat een circus-score van Kyrie!

Richard Jefferson stopt op zijn hoogtepunt.


JR Smith met een fantastisch emotioneel interview.
https://www.youtube.com/watch?v=2roFfhMCX7M
Ricky Rubio en Karl-Anthony Towns willen dat gevoel ook.

  1. Kippevel!!! Man, wat gunde ik het de Caveliers. Sinds 1964 heeft die stad niets meer gewonnen, in welke grote sport dan ook. Het vierde kwart was slecht en de Cavs leunden wel heel erg op James, maar het is ze gelukt. Geweldig ook om die coach zo in tranen te zien. Als je ergens zo je ziel en zaligheid in stopt en het lukt… Heerlijke, heerlijke topsport.
    P.S. Wat was die Green van de Warriors trouwens op dreef in de eerste helft. Prachtig om te zien dat er steeds anderen opstaan, net als Irving die het opeens op zijn heupen kreeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen