BREAKING: DURANT NAAR WARRIORS

Team USA Practice Session
Kevin Durant heeft op de Players Tribune bekend gemaakt dat hij en zijn talenten naar Oakland verhuizen om de toch al niet zwakke Golden State Warriors te versterken. De verliezend finalist heeft nu een haast onverslaanbaar team, waar ook de regerend MVP Stephen Curry rond loopt.


De forward is klaar voor het volgende hoofdstuk in zijn loopbaan en wil zo snel mogelijk een kampioenschap meemaken. Hij schreef de volgende woorden om zijn vertrek toe te lichten:

This has been by far the most challenging few weeks in my professional life. I understood cognitively that I was facing a crossroads in my evolution as a player and as a man, and that it came with exceptionally difficult choices. What I didn’t truly understand, however, was the range of emotions I would feel during this process.
The primary mandate I had for myself in making this decision was to have it based on the potential for my growth as a player — as that has always steered me in the right direction. But I am also at a point in my life where it is of equal importance to find an opportunity that encourages my evolution as a man: moving out of my comfort zone to a new city and community which offers the greatest potential for my contribution and personal growth. With this in mind, I have decided that I am going to join the Golden State Warriors.
I’m from Washington, D.C. originally, but Oklahoma City truly raised me. It taught me so much about family as well as what it means to be a man. There are no words to express what the organization and the community mean to me, and what they will represent in my life and in my heart forever. The memories and friendships are something that go far beyond the game. Those invaluable relationships are what made this deliberation so challenging.
It really pains me to know that I will disappoint so many people with this choice, but I believe I am doing what I feel is the right thing at this point in my life and my playing career.
I will miss Oklahoma City, and the role I have had in building this remarkable team. I will forever cherish the relationships within the organization — the friends and teammates that I went to war with on the court for nine years, and all the fans and people of the community. They have always had my back unconditionally, and I cannot be more grateful for what they have meant to my family and to me.

De NBA staat zo even flink op zijn kop. Amper een maand geleden werd er in de media nog gesproken over de Golden State Warriors als het beste team in de geschiedenis van de NBA. Nu, met de komst van Kevin Durant, gaat de ploeg wellicht serieus proberen het 73-9 record van afgelopen jaar te verbreken. En dat was het beste seizoen ooit!
Verassend is de keuze eigenlijk wel te noemen. Kevin Durant keurde in 2010 de keuzes van LeBron James en Chris Bosh om samen met Dwyane Wade in Miami te gaan spelen nog openlijk af.


Bogut gaat
Andrew Bogut zal snel vertrekken bij de Golden State Warriors, zodat er genoeg ruimte is voor het salaris van Durant. Sowieso zullen de komende uren de nodige moves gemaakt worden, want iedereen in de league wachtte gespannen af op de beslissing van Durant.
Einde tijdperk Thunder
Durant speelde zijn gehele loopbaan voor de Oklahoma City Thunder (voormalig Seattle SuperSonics), nadat hij al tweede werd gedraft in 2007. De 2.05 lange small forward bleek een ongelooflijke speler met een neusje voor de basket. Hij won een MVP, meerdere scoring titles en is steevast All-Star. Maar een titel won hij nog niet. Met de nadruk op nog.
Voor de Thunder is het flinke klap. Zonder hun geliefde superster is het in Oklahoma opeens een heel ander team. De ploeg heeft in Russell Westbrook en de net aangetrokken Victor Oladipo een aardig backcourt in huis, maar het valt te betwijfelen of ze het de Warriors net zo moeilijk kunnen maken in de play-offs als dit jaar. Toen verspeelden ze een 3-1 voorsprong in de Western Conference Finals. Als ze die nou hadden gewonnen, was KD dan gewoon gebleven?


Foto: Getty Images

 1. Vind dit echt super spijtig als NBA fan. Golden State was al een superteam (73-9). Niemand in het westen kan dit team verslaan. Enkele jaren geleden was het westen super spannend, maar nu? In het oosten kan niemand cleveland verslaan. Dus volgend jaar cleveland vs golden state in de finale. Had echt gehoopt dat hij nog een jaar in OKC ging blijven of naar Boston zou gaan. Was de reden van de CBA niet dat spelers bij hun eigen team zouden blijven? En niet meer naar big markets zouden gaan? En wat gaat Okc nu doen? Alles op Westbrook zetten of de boel opblazen? Teleurgestelde nba fan.

  • Hier hetzelfde gevoel. Ik kan KD overigens heel goed begrijpen. Als je heel graag een ring wilt winnen, dan ga je naar het beste team toe. Dus de deal met GSW is heel goed te begrijpen.
   Alleen heb ik drie bezwaren:
   1. Ik vind GSW echt een pauperteam. Ja, ze zijn goed maar ik heb echt 0,0 wat mee.
   2. OKC was gewoon een goed team. Met de trades die ze gedaan hebben, hebben ze het team beter gemaakt. Daarnaast moest GSW Barnes laten gaan dus die zijn iets minder geworden. Maar ik denk oprecht dat OKC er nu beter voor stond dan GSW.
   3. Als je een ring kunt halen met jouw team na 2 finals (Thunder), dan had je LeBron James achtige taferelen gehad. Nu ga je gewoon één van de beste teams die al een titel hebben gewonnen joinen. Als hij een ring gaat winnen, dan wordt het toch een ring met een roestig randje eromheen.
   Ik hoop gewoon dat GSW weer onderuit gaat. En het zou nog mooier zijn dat de Thunder kampioen wordt, al wordt dat een lastig verhaal…

  • Eens, ik ben zooooo chagrijnig als thunder fan. Dat ie vertrekt a la, maar naar gsw…. Ik hoop dat okc met russ en oladipo een mooi team kan gaan bouwen.

 2. Hoe krijgen die gasten dit voor elkaar? Toch niet door alleen Bogut te laten vertrekken? Allemaal grootverdieners in één team. Het lijkt wel op Real Madrid of Team Sky.

  • Rooster bestaat nu (naast wat rookies) uit: Stephen Curry, Draymond Green, Andre Iguodala, Shaun Livingston, Kevon Looney, Klay Thompson, (Anderson Varejao?) en nu KD erbij. De rest is free agent of getrade.
   En ik weet niet hoe de capspace er nu uit ziet maar een snelle rekensom zonder Varejao levert 62 miljoen dollar op. KD gaat 27 miljoen vangen dus dat is bijna 90 miljoen dollar. De rest zal van rookies, minimum contracts en veteranencontracten moeten komen.
   Nu is de starting 5 huge (curry, Thompson, Iggy, KD, Green), maar de bench telt nu alleen Looney en Livingston. Daar wordt je niet bang van. GSW hebben dus hun hele bank plus al hun centers opgeofferd voor KD. Dat kan GSW nog best wel eens gaan opbreken.

  • Bijna alle spelers zijn niet van free agency gehaald en zijn geen overdreven grootverdieners. Curry is nu 12 mil, Klay 17 en Draymond 15. Respect voor Golden State dus voor het draften en ontwikkelen van deze spelers. Blijft echter wel jammer dat KD voor de ‘easy way’ kiest.

 3. De NBA heeft een fout gemaakt door die Cap space in één klap zo omhoog te laten gaan.. hierdoor zijn alsnog taferelen mogelijk die normaal gesproken juist voorkomen worden met diezelfde capspace.
  De ‘gunfactor’ die GSW wellicht enigszins had 1 of 2 seizoenen terug is toch volledig verdwenen. LeBron James naar Miami en iedereen lachte hard toen de finals van Dallas werd verloren. Als GSW – Cavs opnieuw de finale wordt (wat bijna al zeker lijkt) zal iedereen opnieuw lachen, maar nu in het voordeel van James.

 4. Ik heb de boel nog eens verder zitten doorrekenen.
  Het probleem zit hem er gewoon in dat de spelers die ze nu hebben, voor veel te lage prijzen in de boeken staan. Dat is leuk voor GSW en is leuk totdat de contracten verlopen. Want laten we eerlijk zijn: Zowel Curry, Thompson, Green als Durant zouden makkelijk een max contract kunnen krijgen bij elke team. Dat zou met de huidige cap space al niet eens passen in één team.
  Klay staat nog voor 3 jaar op het roster. Draymond voor 4 jaar. Beide voor 15M en 16M. Durant komt daar nu bij met 27M voor 2 jaar (laatste jaar player option). Curry staat nu voor slechts 12M op het rooster en wordt volgend jaar Free Agent. Dat is voor dit jaar 70M. De cap space staat op 90M a 92M. Die laatste 12M wordt nu gebruikt voor: Looney (1,1M), Livingston (5,7M) en Iguodala (11,1M). Zaza heeft net getekend voor 2,9M (1 jaar). Dus de capspace zit nu vol voor dit jaar. De rest zullen ze met veterans, rookies of minimum contracts moeten regelen.
  Alleen nu is de grap: Volgend jaar stijgt de cap space nog verder naar 108 miljoen. En volgend jaar is op Draymond (16,4M), Durant (27M) Looney (1,2M) en Klay (17,8M) na, iedereen potentieel Free Agent. Dan is er 62 miljoen gereserveerd. Durant kan dan een opt-out doen en er +3M (30M) vangen. Curry kunnen ze dan ook een max contract aanbieden (30M). Kom je op 95 miljoen uit. Houden ze nog 13 miljoen euro over om Livingston en Iggy opnieuw te signen.
  Het is eigenlijk te gek voor woorden dat dit uberhaupt mogelijk is. Maar GSW heeft voor de komende twee jaar de beste titelkansen.

 5. Ik begrijp de keuze, maar vind het wel erg jammer dat hij voor een team kiest wat al aan de absolute top zit van de NBA. Voor de Thunderfans zal het gisteren een donkere dag zijn geweest, zeker omdat ik meen Westbrook ook al te kennen heeft gegeven nog geen verlenging te willen tekenen (m.a.w. die gaat ook Free Agency in, maar dan volgend jaar) en de kans acht ik vrij groot dat ook hij zal vetrekken, tenzij OKC een coupe kan plegen deze zomer…
  Jammer, komt de competitiveness van de League zeker niet ten goede. Beste manier om deze ploeg te bestreiden? Zorgen dat je aanvallend en verdedigend dominerende (fysieke) star’bigs’ in huis hebt, naast een behoorlijke PG en een peloton kwalitatief goede perimeter verdedigers. Oh, graag ook nog een degelijke 3 puntschuttert ergens erbij.
  En succes om dat voor elkaar te krijgen. Jammer dat Duncan met pensioen gaat. De Spurs zijn een van zeldzame teams die dit mogelijk voor elkaar zouden kunnen krijgen.

 6. Dat Duranf kiest voor GSW kan ik begrijpen. Zijn cry for help naar Lebron zie ik dan maar als jeugdige onbezonnenheid. Het grootste probleem heb ik met die nietszeggende spelers die nu een max contract krijgen. Want zoals jullie weten mag je niet minder uitgeven dan de afspraken zeggen. En anders krijg je een boete. Belachelijk gezien GSW nu (zoals hierboven aangehaald) een soort Real Madrid van de NBA wordt.

 7. @Sander: Ja, een aantal van die contracten zijn echt te achterlijk voor woorden… zo vraag ik me echt af waar de Lakers en Knicks in hemelsnaam mee bezig zijn, niet dat ik er echt mee kan zitten (absoluut geen fan van beide franchises), integendeel.
  Ik hoop dat mijn Pacers zich kunnen beheersen en een aantal smartypants trades makes om een aantal ‘gaten’ in de lineup in te vullen. Maar goed, op een gegeven moment moet elk team natuurlijk dealen met de nieuwe realiteit op spelerscontract vlak. Voor Indy zal dat komen met de ik meen extension van Jeff Teague, vermoedelijk aan het eind van de zomer.
  @Rob: helemaal mee eens. Het is echt van de zotte dat dit kan.

  • Welke deal van de Knicks vind je zo opvallend? Die van Noah vind ik persoonlijk wat aan de hoge kant, maar verder zijn het goeie deals vergeleken met de totale gekte in de leauge imo. Lee, Thomas, Jennings, allemaal prima deals.
   Rose is een gokje, maar wel een risico die slechts 1 jaar strekt.
   Wat mij betreft hebben de Knicks het ontzettend goed gedaan dit off season.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen