Boston Celtics pakken winstreeks weer op


De Boston Celtics zagen onlangs hun zegereeks van 16 wedstrijden ten einde komen. Na verliespartijen tegen de Miami Heat en de Detroit Pistons gaan de Celtics gewoon door met waar ze mee bezig waren: wedstrijden winnen. De nieuwe reeks telt alweer drie overwinningen. Gezien het schema is het niet ondenkbaar dat het team uit Bosten weer een lange reeks overwinningen zal halen.

HET GEHEIM

Ondertussen hebben de Celtics dus al weer drie wedstrijden gewonnen. Na 25 wedstrijden staat het team bovenaan in de League met 21 gewonnen wedstrijden en slechts 4 verliespartijen. Wat is het geheim van dit team? Het makkelijke antwoord is Kyrie Irving. De pointguard werd afgelopen zomer betrokken in een trade met de Cavaliers. Kyrie is een All-Star en staat met zijn moves, drives en 3-punters elke wedstrijd in de spotlights.
Echter, de man die dit jaar in alle opzichten boven zichzelf uitstijgt en het team bij de hand neemt is center Al Horford. Met een fieldgoalpercentage van 55.9% en een 3-puntpercentage van 44.6% schiet hij het best van zijn hele carrière tot nu toe. Van alle centers in de League geeft Horford met de meeste assists met 5.3 per wedstrijd. Maar zijn belangrijkste bijdrage is waarschijnlijk dat al zijn teamgenoten hogere offensieve ratings scoren met hem tussen de lijnen.

Al Horford (42) en Kyrie Irving (Maddie Meyer/Getty Images)

DEFENSIE

Naast het superseizoen wat Horford heeft, worden de Boston Celtics dit seizoen geroemd voor hun defensie. Scorend ziet het er in de statistieken allemaal niet heel bijzonder goed uit. Zo staan de Celtics 20e in de League wat betreft fieldgoalpercentage. Een gemiddelde van 104.8 punten per wedstrijd en daarmee een 17e plaats is ook geen statistiek die het goede seizoen van de Celtics verklaart.
Daarentegen is de defensie dit jaar van een ander niveau. Het team van coach Brad Stevens incasseert slechts 97.5 punten tegen per wedstrijd en doen het daarmee het beste van de League. Zelfs de absolute topschutters en scorende basketbalmachine van de Golden State Warriors werd op slechts 88 punten gehouden. Dit terwijl de Warriors  118.5 punten gemiddeld per wedstrijd maken en daarmee het beste scoren.

LAATSTE KWART

Veel wedstrijden van de Celtics worden beslist in het laatste kwart. Van de eerste 16 overwinningen stond het team uit Boston 8 keer achter in het vierde kwart voordat de overwinning binnengesleept kon worden. Scorend moet het misschien beter als het team ook een rol van betekenis wil gaan spelen als het uiteindelijk in de play-offs terecht komt. Voor nu is de ijzersterke defensie voldoende om elk team te kunnen verslaan. Daarmee kunnen de Celtics dit seizoen een serieuze gooi doen naar de titel in de Eastern Conference.

(Foto: David Butler II-USA TODAY Sports)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen