In Danny Ainge We Trust: Horford kiest Boston

1200
Boston is geen sexy bestemming voor free agents, dat is al jaren zo. De grote namen gaan traditioneel naar grote markten als Los Angeles en New York, waar de spotlights een stuk groter zijn. Big man Al Horford van de Atlanta Hawks heeft daar nu verandering in gebracht. De 30-jarige Dominicaan besloot namelijk dat de komst van grote baby Dwight Howard (en de onwil van Atlanta om een schappelijk contract op tafel te leggen), een verhuis naar Boston rechtvaardigden. Horford tekent een vierjarig contract ter waarde van 113 miljoen dollar en maakt de Celtics zowel verdedigende als aanvallend sterker.

Zij komst komt trouwens op het juiste moment voor Danny Ainge. De GM van Boston probeert namelijk ook Kevin Durant los te wrikken van Oklahoma City en kan – naast quarterback Tom Brady – nu dus ook Horford inzetten als recruiter. Kelly Olynyk, Marcus Smart, Isaiah Thomas en Jae Crowder maakten eerder al deel uit van de originele pitch. Ook ‘Big Papi’ David Ortiz deed via Twitter een duit in het zakje:


Durant belegde in de Hamptons meetings met de Celtics, Miami Heat, Los Angeles Clippers, Golden State Warriors, San Antonio Spurs en Oklahoma City Thunder. De forward beslist vanavond of in de loop van morgen waar hij zijn aanzienlijke talents volgend seizoen tentoonstelt.
Als hij kiest voor Boston, dan krijgt hij een uitstekende coach in Brad Stevens, twee bewezen spelers in Isaiah Thomas en Al Horford, aanvullende spelers als No. 3 pick Jaylen Brown, Jae Crowder, Avery Bradley, Marcus Smart, Kelly Olynyk en Amir Johnson, picks van de Nets in 2017 en 2018, en financiële wiggle room voor nóg een topper volgende zomer.
Waar denk jij dat hij landt?

  1. Ik hoop stiekem KD in Boston. Zou Boston net dat extra zetje kunnen geven in de juiste richting (lees top 2 in de East).

    • Same here! Ik denk dat Boston een goede indruk heeft gemaakt en dat het uiteindelijk tussen hen, de Warriors en de Thunder zal gaan. Al blijft de kans groot dat hij uiteindelijk gewoon 1+1 contract tekent en volgend jaar nog een keer langs de kassa passeert. KD35 kan dan bijtekenen voor vijf jaar aan meer dan 230 miljoen dollar, geloof ik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen