76ers nemen na zeven seizoenen afscheid van Brett Brown

Na Jim Boylen (Chicago Bulls) en Alvin Gentry (New Orleans Pelicans) is het volgende slachtoffer snel gevonden. De al jaren onder druk staande Brett Brown is ontslagen als trainer van de Philadelphia 76ers.


VAN LOTTERY TEAM NAAR DE PLAYOFFS


Brett Brown heeft het allemaal meegemaakt. Hij begon in 2013 aan een job waarvan hij wist dat tijd en geduld de belangrijkste onderdelen zouden zijn. De eerste vier seizoenen verliepen sportief gezien dramatisch (75-253), maar buiten het veld was er wel succes. Gedurende de seizoenen daarna werden de 76ers steeds beter en beter, met Joel Embiid en Ben Simmons als building blocks. Het team daaromheen bleek echter nooit goed genoeg om echt ver te geraken. De playoffs werden de laatste drie seizoenen gehaald, maar telkens was het niet genoeg om de NBA Finals te halen.


Met Jimmy Butler werden de 76ers uitgeschakeld door de Raptors (Conference Semifinals) en dit jaar bleek ook het aantrekken van Tobias Harris niet voldoende. De Celtics waren in de eerste ronde veel te sterk (4-0). Dit bleek de laatste druppel te zijn voor het bestuur, onder leiding van ex-76er Elton Brand. Zij zullen nu naar een nieuwe trainer gaan zoeken. Het lijkt echter niet de enige wijziging die op komst is in Philadelphia.

WIE WORDT DE NIEUWE HEAD COACH?

Dat is natuurlijk altijd de eerste vraag die gesteld wordt. Namen als Ty Lue komen natuurlijk automatisch langs, net zoals de naam van huidig Michigan head coach Juwan Howard. Die heeft via Twitter echter al aangegeven niet te vertrekken bij de Wolverines.


Hoe dan ook: zijn opvolger heeft meteen een paar beslissingen die genomen moeten worden. Zo is center Norvel Pelle (atletisch en verdedigend ijzersterk) een restricted free agent. Daarnaast zijn point guard Raul Neto, shooting guards Alec Burks en Glenn Robinson III en center Kyle O’Quinn unrestricted free agents. Oftewel: de basis (Ben Simmons, Josh Richardson Tobias Harris, Al Horford, Joel Embiid) ligt voorlopig nog vast, maar de diepte van de 76ers bank zal een aandachtspunt zijn. Daarbij zal de focus, zo lijkt het, vooral op shooters a la J.J Redick komen te liggen.

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen