MLS Preview 2018: #5 Minnesota United FC


Waar de Europese voetbalcompetities al een tijd onderweg zijn, daar gaat de MLS volgende maand weer los. Op SportAmerika gaan vier redacteuren de komende tijd alle MLS-teams kort en bondig onder de loep leggen om te kijken hoe iedereen het nieuwe seizoen in gaat. Beginnend met de nieuwkomer L.A. FC en eindigend met de titelverdedigers Toronto FC. Vandaag in deel 5: één van de debutanten van het vorige seizoen, Minnesota United FC.


LAATSTE TERUGBLIK


2017 was een goed seizoen voor Minnesota United. Het was namelijk het eerste seizoen in de MLS voor de Loons. Imponeren kon de ploeg uit het hoge Noorden niet echt, maar leuk voetbal was er wel soms te zien. Zo werd er bijvoorbeeld thuis met 3-2 gewonnen van Portland, maar verloor Minnesota United ook met 1-6 in eigen huis van Atlanta United.
Eén van de beste spelers van het seizoen was keeper Bobby Shuttleworth. De Amerikaanse goalie maakte in het afgelopen seizoen maar liefst 116 reddingen. Ondanks de betrouwbare sluitpost kreeg Minnesota toch ook het meeste aantal tegentreffers in de MLS. De fans van de Loons moesten in totaal 70 tegendoelpunten aanzien. Dit was — pijnlijk genoeg — het grootste aantal ooit voor een club in de MLS.


In de MLS cup viel ook geen eer te nehalen voor de ploeg. In de eerste wedstrijd van het toernooi ging het elftal uit Minneapolis – St. Paul met grote cijfers onderuit. Het verloor met 4-0 van Sporting Kansas City.


TRANSFERS

Eén van de spelers die voor meer doelpunten moet zorgen, is Kameroener Frantz Pangop. De 24-jarige international kan zowel op het middenveld als in de spits spelen. Daarnaast werd ook aanvaller Mason Toye gedraft door Minnesota United in de MLS SuperDraft.


Defensieve versterking is er in de vorm van Carter Manley. De 21-jarige Amerikaan werd als 23e gekozen in de MLS SuperDraft. Ook verdediger Wyatt Omsberg werd toegevoegd aan de ploeg. Hij verdween als vijftiende pick van het draftboard.


VERWACHTING 2018


2018 is het laatste seizoen dat Minnesota United in het TCF Bank stadion zal spelen. Vanaf volgend jaar neemt de ploeg bij thuiswedstrijden het veld van Allianz Field in.


Met een verbeterde defensie dan vorig seizoen kan de club zeker vooruitgang boeken. Daarnaast zal de nieuwe spits ook moeten zorgen voor meer doelpunten. Vorig seizoen lukte alleen spits Christian Ramirez het om meer dan tien doelpunten te maken. Toch blijft de Western Conference een hele sterke en is het nog steeds de vraag of ze zich dit jaar wel met dit geweld kunnen gaan meten.
VOORSPELLING: 12 in Western Conference, geen play-offs

Coverfoto: MNUFC.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen