Yordan Alvarez slaat Astros naar World Series-titel

Het ging lang gelijk op in Game 6 van de World Series, maar de genadeklap viel in zesde inning. Yordan Alvarez brak de ban door een 3-run homerun naar dead center te slaan en de Astros-pitching deed de rest. Zo bogen de Astros een 2-1 achterstand in de Series om in een 4-2 Series-overwinning. Manager Dusty Baker pakte zijn eerste World Series-titel in zijn Hall of Fame-carrière. Rookie-kortestop Jeremy Peña werd als eerste rookiepositiespeler ooit uitgeroepen tot Most Valuable Player van de finalestrijd. Peña sloeg .345 met een 1.005 OPS; veruit het hoogste van zijn team.

De Phillies stonden met hun rug tegen de muur. In het hol van de leeuw moest Philadelphia winnen om een zevende en allesbeslissende wedstrijd af te dwingen in de World Series. Zack Wheeler moest de club in de race houden en de werper deed er alles aan om de Phils een kans te geven. De Astros counterden met Framber Valdez, die een zo mogelijk nog betere playoffs gooit dan Wheeler.

BREEKPUNT

Na vijf uitstekende innings zag Wheeler zijn ploeg op voorsprong komen. Kyle Schwarber parkeerde een goede sinker van Valdez over de hekken voor een 1-0 voorsprong voor Philly. Phil’s manager Rob Thomson gaf Wheeler in de tweede helft van de zesde inning de kans de inning te openen, maar een hit by pitch voor Martin Maldonado en een single voor Jeremy Peña gaven de Astros lopers op de honken. Thomson greep in en bracht lefty Jose Alvarado om lefty Yordan Alvarez te beteugelen.

Hoewel alle statistische metrics de keuze voor Alvarado billijkten, bleek honkbal eens te meer niet altijd met analytics te kunnen worden gespeeld. De menselijke component blijft een onderdeel van de sport. Alvarado kon de strikezone niet vinden en toen hij hem uiteindelijk wel vond, was het met een hangende sinker die door Alvarez 450 ft. verderop in de tribune werd geslagen. In één klap swingde de wedstrijd van 1-0 Phillies naar 3-1 Astros.

EROP EN EROVER

Houston drukte vervolgens door tegen Alvarado, die de draad kwijt leek. Een vrije loop voor Alex Bregman, gevolgd door een wilde worp die de derdehonkman in scoringspositie bracht, gaf Christian Vazquez de gelegenheid de 4-1 op het scorebord te slaan tegen reliever Seranthony Dominguez.

Die voorsprong was alles wat de Astros-bullpen nodig had. Hector Neris (1.0 IP, 2 K), Bryan Abreu (1 IP, 1 K) en Ryan Pressly (1 IP) gooiden de wedstrijd uit en maakten een einde aan de dromen voor de Phillies. Houston pakte de tweede titel in zes jaar; deze (voorlopig) nog wel schoon en zonder cheatingschandaal. De ploeg die voorafgaand aan het seizoen al als topfavoriet gezien werd, maakte alle verwachtingen waar. Dusty Baker’s weg naar de Hall of Fame ligt nu wagenwijd open; al was het alleen al om zijn danskunsten.

Coverfoto: Thomas Shea/USA TODAY Sports

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen