World Series: Rangers grijpen record en winnen Game 3

Het gaat alle kanten op in de World Series. Nadat beide teams in Arlington één wedstrijd wonnen, gingen de Texas Rangers er met Game 3 vandoor. Daarmee schreven zij geschiedenis. Nog nooit won een team zoveel uitwedstrijden in het Postseason. Het werd in een zeer spannende wedstrijd 3-1. Daarmee pakten zij niet alleen het record en een superbelangrijke overwinning, ook bleven zij daarmee ongeslagen in uitwedstrijden tijdens de playoffs. Er was ook iets minder goed nieuws. Zowel starter Max Scherzer als Adolis Garcia vielen geblesseerd uit.

Hoewel Adolis Garcia en Max Scherzer geblesseerd het veld moesten ruimen gebeurde er wel veel rondom beide heren. In de tweede inning kregen de Arizona Diamondbacks als eerste de kans om te scoren, maar die lieten zij liggen. Christian Walker sloeg een bal die net niet ver genoeg was voor een homerun. Het werd uiteindelijk een double en Tommy Pham kreeg de kans om hem binnen te slaan. Die dacht hij ook te pakken, want de vijftiende pitch die Scherzer in de wedstrijd gooide deponeerde hij als single.

Walker zou in principe gescoord moeten hebben vanaf het tweede honk, toch lukte dat hem niet. De single kwam bij Adolis Garcia in het rechtsveld terecht en het kanon in zijn arm was al opgewarmd. Tony Perezchica probeerde Walker nog te stoppen met een stopsignaal, maar daar rende de eerstehonkman dwars doorheen. De aangooi was perfect en de Rangers voorkwamen daarmee een achterstand. Voor Scherzer een geluk bij een ongeluk, want bij de laatste nul van de inning zouden zij blessureproblemen ontstaan.


MOMENTUM GEDRAAID

Zelf zouden zij één inning later keihard toeslaan. Beide teams verloren nog niet wanneer zij de voorsprong als eerste in de wedstrijd pakten en dat zou nu ook niet veranderen. Nathaniel Lowe sloeg als eerste slagman in de derde inning een double, waarna hij één honk zou opschuiven na een groundout van Leody Taveras. Ondanks het feit dat er twee nullen op het bord stonden profiteerde Marcus Semien enorm van de situatie. De tweedehonkman zit niet in zijn beste periode en had pas twee RBI op zijn naam staan. Hij zou zijn derde verzamelen door Lowe over de plaat te slaan met een single. Daarmee sloeg hij in zijn vijfde wedstrijd op rij een hit en tekende Semien voor zijn eerste RBI sinds de tweede wedstrijd van de ALDS tegen de Baltimore Orioles.

Corey Seager zou er nog een schepje bovenop doen. Na de single van Semien was D-Backs pitching coach Brent Strom uit de dugout verrezen om zijn jonge rookie Brandon Pfaadt toe te spreken. Hij zou vast hebben gezegd dat Seager een agressieve slagman was, maar het mocht niet baten. De eerste pitch die Pfaadt gooide kwam geweldig op de knuppel van de kortestop. Er was geen twijfel over mogelijk of de bal in de tribune zou eindigen, het was meer de vraag hoe ver hij zou vliegen. Het was de achttiende homerun in de playoffs van Seager. Daarmee is hij tweede op de all-time list voor kortestops, gelijk met Carlos Correa. Alleen Derek Jeter (20 HR) sloeg er meer.


SCHERZER VALT WEDEROM GEBLESSEERD UIT

Het was tot nu toe niet het jaar van Max Scherzer. Hij moest al zes weken van de kant aankijken met een blessure en keerde net op tijd terug voor de American League Championship Series. Tegen de Houston Astros gooide hij zowel in Game 3 als in Game 7. Zijn eerste wedstrijd bleek het productiefst, want toen gooide hij 4.0 innings. In Game 7 bleef hij steken op 2.2 innings. Toch zou hij in de World Series wederom getroffen worden door ongeluk.

Na de geweldige worp van Garcia voor de eerste nul werd Lourdes Gurriel Jr. simpel de tweede nul. Echter bleek Alek Thomas een lastigere klus en zijn bal raakte Scherzer op zowel zijn elleboog als zijn rug. Josh Jung loste het klusje fantastisch op, maar daarna ging het niet meer van harte. In zijn laatste inning trakteerde hij Evan Longoria op een strikeout, waarna Geraldo Perdomo een flyout sloeg. Corbin Carroll kreeg nog een vrije loop, maar Ketel Marte werd de derde nul door wederom een flyout. De vierde inning wilde Scherzer nog beginnen, maar terwijl hij bezig was aan zijn warming-up zagen de Rangers dat er iets mis was. In tranen verliet hij het veld en hoeveel tijd hij ditmaal gaat missen is maar de vraag.


GEWELDIGE PITCHING STAAT CENTRAAL

Voor Bruce Bochy was er dus een nieuw groot vraagteken. Hoe ging hij deze puzzel weer oplossen. De ervaren Rangers manager koos voor Jon Gray vanuit de bullpen. Net als zijn starter was Gray ook geblesseerd en nadat hij terugkeerde was hij naar de bullpen verwezen. In het reguliere seizoen startte de 31-jarige nog 29 wedstrijden en dus kon hij veel innings verslijten. Dat deed hij ook geweldig, want in 3.0 innings kreeg hij slechts één hit tegen. Ook gooide hij drie keer drieslag. Alleen Ketel Marte kon een single slaan en dat was een bijzondere hit. Zijn hitting streak in het Postseason staat nu op negentien wedstrijden.

Waar de starter van de Rangers al snel de wedstrijd moest verlaten gaf Brandon Pfaadt de bullpen van de Arizona Diamondbacks hun verdiende rust. Hij gooide 5.1 innings en kreeg daarin vier hits, twee vrije lopen en drie earned runs in tegen. Ook gooide hij vier strikeouts. Zijn dag zat erop nadat Adolis Garcia een vrije loop had gekregen. Torey Lovullo koos vervolgens voor: Miguel Castro (0.2 IP, 1 H), Kyle Nelson (1.0 IP), Luis Frias (1.2 IP, 1 BB, 2 K’s) en Andrew Saalfrank (0.1 IP). Alleen tegen Castro konden de Rangers slechts één hit slaan, maar verder werd hun slagvolgorde door de D-Backs bullpen weer fantastisch in het gareel gehouden.


MEER BLESSURE ZORGEN RANGERS

Richting het einde van de wedstrijd zou er nog meer schrik op de gezichten verschijnen van de Texas Rangers fans. ALCS MVP Adolis Garcia begon aan zijn laatste slagbeurt van de wedstrijd en nadat hij de count naar 1-0 had gewerkt kreeg hij een fastball toegegooid. De bal van Luis Frias was bijna 98 mph en deze kwam op de knuppel van de Cubaan. Alek Thomas kon de bal makkelijk vangen. Wat zorgelijker was, was de houding waarmee Garcia het slagperk verliet. Hij had een verbeten gezicht en greep naar zijn rug. Hij werd meteen naar het clubhuis gestuurd en Travis Jankowski nam zijn plek over. De Rangers zullen hopen dat het ook meevalt met deze blessure.


D-BACKS KOMEN OP HET SCOREBORD, MAAR KOMEN NIET VERDER

De bullpen van de Arizona Diamondbacks was fantastisch en ook Jon Gray deed zijn aandeel. Toch leek het weer mis te gaan bij de Rangers bullpen. Ook Josh Sborz moest onderzocht worden voor een blessure, maar maakte de zevende inning zonder problemen af. Toen was het de beurt aan Aroldis Chapman. De Cubaan is verre van een zekerheidje voor Bochy en de Diamondbacks profiteerden bijna maximaal. Pinch-hitter Emmanuel Rivera sloeg een double, waarna hij binnen werd geslagen door een single van Geraldo Perdomo. Verder dan dat zouden de D-Backs niet komen, want Corbin Carroll werd gefopt met een slider voor een K en daarna sloeg Ketel Marte zichzelf en Perdomo in een dubbelspel.

Een echte rally na de achtste inning zouden de Diamondbacks ook niet kunnen starten. Hun laatste hoop was gevestigd op Gabriel Moreno, Christian Walker en Tommy Pham. In de negende inning bij de Rangers hield Alek Thomas zijn ploeg nog in de race door een geweldige vangbal te hebben op een geslagen bal van Mitch Garver. Zijn ploeggenoten profiteerden niet, want een groundout en twee strikeouts maakten een einde aan alle hoop. Het was de vierde save van Jose Leclerc in dit Postseason.


UP NEXT

Game 4 gaat een echte bullpen wedstrijd worden. Beide teams hebben nog geen startende werper aangekondigd en zullen alle werpers gebruiken die zij kunnen. Jon Gray was een goede kanshebber voor de start, maar is nu niet meerde logische keuze, waardoor Bochy misschien kiest voor Martin Pérez of Andrew Heaney. De laatstgenoemde startte al in Game 1 van de ALDS en Game 4 van de ALCS, maar gooide ook al in Game 2. Voor de Diamondbacks kan de keuze zomaar weer vallen op Joe Mantiply. Hij startte in Game 4 van de NLCS. Houden de Rangers hun uitstreak perfect en komen zij op matchpoint, of blijft de D-Backs bullpen de knuppels van hun tegenstanders afkoelen en trekken zij de stand weer gelijk. Op woensdagnacht om 01:00 Nederlandse tijd zal Game 4 te zien zijn op ESPN 1 en ESPN 4.

Coverfoto: Godofredo A. Vásquez

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen