World Series: Bregman en Urquidy brengen Astros langszij

Voor de Washington Nationals is Patrick Corbin in het postseason (6.91 ERA) de Haarlemmerolie van de pitching rotation. Zo staat er al een blown save achter zijn naam, maar hij is ook “gewoon” twee keer gestart. Die opdracht kreeg Corbin ook in Game 4. Zijn laatste start, in Game 4 tegen de Cardinals, was een opmerkelijke. Vier earned runs kreeg hij tegen in vijf innings, maar hij knalde er ook 12 strikeouts uit. Jose Urquidy kreeg de bal van AJ Hinch, die er weer een soort van bullpen game van maakte. De Mexicaanse rookie (2.08 ERA in 4.1 IP) werd in deze play-offs al een paar keer als reliever ingezet, maar is van origine een starter. Dat hij dit kunstje beheerst, liet Urquidy in Game 4 zien. Hij gaf Hinch vijf shutout innings en had een belangrijk aandeel in de uiteindelijke overwinning.

ROOKIE WIJST DE WEG

De Houston Astros wilden snel zaken doen in Game 4. Patrick Corbin kreeg in George Springer z’n eerste uit, maar singles van achtereenvolgens Jose Altuve en Michael Brantley zetten hem onder druk. Alex Bregman bewoog zich tot deze avond vrij geruisloos door deze serie en het postseason, maar met de derde single op rij sloeg de derdehonkman Altuve binnen voor een 1-0 voorsprong. Een infield single van Yuli Gurriel stelde Brantley in staat de tweede run over de thuisplaat te lopen. Het had voor de Nats nog slechter kunnen aflopen, maar een double play maakte een einde aan deze inning.


Washington wilde snel met een antwoord komen, maar dit was buiten Jose Urquidy gerekend. De 24-jarige rookie begon uitstekend aan deze wedstrijd. Met twee uit bereikte Anthony Rendon nog wel het eerste honk, maar Urquidy kwam geen moment in de problemen. Die lijn trok hij daarna moeiteloos door. De slagploeg van de Nats werd door de Mexicaan aan banden gelegd en in de vierde inning zorgde Robinson Chirinos voor wat meer run support. Met Carlos Correa op het eerste honk sloeg de catcher voor de tweede wedstrijd op rij een homerun. Voor Corbin een fikse tegenvaller, want de starter leek zich net hersteld te hebben van de moeizame eerste inning.

BREGMAN KOMT LOS

Jose Urquidy (5.0 IP, 0 ER, 4 K, 0 BB) nam ook de vijfde inning nog voor zijn rekening. Dit was waarschijnlijk meer dan waar AJ Hinch vooraf op had durven hopen. Reliever Josh James hield het niet lang vol. Hij gaf Gerardo Parra en Adam Eaton vier wijd. Will Harris moest de rommel opruimen, maar kon niet voorkomen dat een infield single van Rendon de honken vol liet lopen. Juan Soto zette de Nationals op het bord, maar verder dan één run kwam de thuisploeg niet.
Na zes innings kwam er ook een einde aan de werkdag van Patrick Corbin (6.0 IP, 4 ER, 5 K, 2 BB). Tanner Rainey nam het stokje van Corbin over, maar dit werd geen succes. De reliever zette Kyle Tucker en George Springer met vier wijd op de honken en maakte al snel plaats voor Fernando Rodney. De 42-jarige veteraan kon het brandje echter ook niet blussen. Met z’n derde hit van de avond zorgde Michael Brantley ervoor dat Alex Bregman kon gaan slaan met alle honken bezet.


Bregman noteerde in de eerste inning al een RBI, maar daar kwamen er in de zevende inning nog vier bij. De tweede pitch die hij kreeg van Rodney ging de tribunes in voor een grand slam en daarmee zette Bregman zijn Astros op een meer dan comfortabele 8-1. Hij eindigde de avond met vijf RBIs en lijkt opeens weer een factor om rekening mee te houden. Voor Washington was het leed daarmee nog niet voorbij. Met walks voor Gurriel, Correa en Marisnick stroomden de honken opnieuw vol. Wander Suero mocht dit gaan oplossen en deed dit middels een strikeout voor Kyle Tucker.

STIL IN WASHINGTON

De Nationals legden zich nog niet zomaar neer bij hun tweede nederlaag op rij. In de late innings kregen ze nog wel degelijk kansen, maar veel fans maakten dit al niet meer mee. Na de klap van Bregman geloofden zij het wel. Brad Peacock en Chris Devenski namen de laatste innings voor hun rekening. De twee relievers hadden respectievelijk 32 en 18 pitches nodig om de zege voor hun ploeg veilig te stellen. Voor het eerst sinds 1996 hebben de bezoekende teams de eerste vier wedstrijden van de World Series gewonnen. Destijds waren het de New York Yankees en de Atlanta Braves. Met hun overwinning in Game 4 hebben de Astros het thuisvoordeel ook weer terug.

UP NEXT:

In Game 5 (maandag 01.07 uur CET) zien we twee oude bekenden op de heuvel. Max Scherzer (3-0, 2.16 ERA in het postseason) gaat proberen Washington op één zege van de titel te brengen. Daarvoor moet hij wel afrekenen met een getergde Gerrit Cole. De ace van Houston kreeg het in Game 1 (5 ER, 2 HR) flink te verduren en zal zinnen op wraak.

Cover Photo: Rob Carr/Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen