WBC Update: Manfred stelt toekomst toernooi veilig

MLB, MLBPA Announce New Labor Agreement
Twee weken geleden sijpelden berichten naar buiten dat de World Baseball Classic van 2017 wel eens de laatste kon zijn. Volgens Amerikaanse media is het toernooi tot op heden nog niet winstgevend geweest. ‘Onzin’, aldus MLB commissioner Rob Manfred, die gelijk de toekomst van het toernooi veiligstelde.
In een telefoongesprek met het Canadese Sportsnet liet Manfred weten dat de geruchten echter niet helemaal op onzin gebaseerd zijn. “Geld is niet waar de evaluatie van de MLB en MLBPA straks om zal draaien”, begon hij zijn verhaal. “Vanaf de eerste editie levert de World Baseball Classic ons achtcijferige winsten op. Het gaat ons bovendien niet om het geld.”
Goede stappen
Waar het wel om gaat volgens de hoogste baas van het Amerikaanse honkbal is de kwaliteit van het toernooi. “Het is altijd de insteek geweest om door middel van de WBC honkbal op het hoogste niveau een meer internationale uitstraling te geven. We gaan met een scherpe blik kijken of we eindelijk in die opzet slagen.”
Manfred is tot nu toe tevreden over de toezeggingen die worden gedaan door spelers. “Het ziet er goed uit,” aldus Manfred in het interview. “Het ziet er naar uit dat we teams in zeer sterke formaties gaan zien. Dat is precies wat de doorslag gaat geven.”
Problemen op de heuvel voor Japan
Eerder deze week presenteerde Team Samurai Japan de eerste negentien namen van het 28-koppige roster. De overige negen plekken lijken gereserveerd voor grote namen uit de MLB. Of dat ook gaat gebeuren lijkt echter nog maar de vraag. Vooral op het gebied van pitching lijken er wat problemen te ontstaan.

Zo werd vorige week al duidelijk dat de Texas Rangers er alles aan willen doen om Yu Darvish in Texas te houden tijdens Spring Training. Ondertussen steken ook geruchten de kop op dat zowel Masahiro Tanaka als Hisashi Iwakuma gaan afzeggen voor het toernooi. Eerder brachten de Los Angeles Dodgers naar buiten ook Kenta Maeda liever thuis te houden. Dat is inmiddels echter ontkracht door manager Dave Roberts die zegt zijn Japanse ster volledig vrij te laten in zijn keuze.
Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen