WBC: Nederland sleept zege tegen Chinees Taipei uit het vuur

KNBSB
Team Kingdom of the Netherlands heeft na een moeizame wedstrijd Chinees Taipei (Taiwan) verslagen. Het werd uiteindelijk 6-5 na vier wijd met de honken vol bij 5-5 in de negende inning. Nederland gaat na twee zeges door naar de tweede ronde.


Startende pitcher Jaïr Jurrjens stak zeker in het begin van de wedstrijd in goede vorm. Drie strike-outs in de eerste twee innings waren daarvan het bewijs. Na een wat stroeve eerste inning kwam de slagploeg van Nederland in de tweede inning op gang. Honkslagen van Wladimier Balentien, Didi Gregorius, Curt Smith en Dashenko Ricardo zorgden ervoor dat Gregorius het eerste punt op het scorebord kon brengen.
In de derde inning kwam het team van Hensley Meulens voor het eerst dit toernooi even in de problemen. Jurrjens leek wat minder te worden op de heuvel en dat bracht de Taiwanese ploeg de ene na de andere honkslag en dat zorgde ook voor twee runs. Nederland kwam daardoor achter te staan met 2-1. Jurrjens beëindigde zijn wedstrijd met een strike-out.

Rally beantwoord met rally

De vierde inning betekende voor Nederland achtereenvolgens een honkslag voor Balentien, de eerste honkslag van deze WBC voor Jonathan Schoop en een rake klap van Gregorius. Balentien en Schoop liepen daardoor direct binnen en brachten Nederland op 3-2. De volgende honkslag was voor Ricardo, Didi Gregorius kwam daarop binnen, 2-4.
De Taiwanese ploeg liet dit niet op zich zitten en beantwoordde dit met een eigen rally. Met een honkslag die werd gevolgd door een homerun van Hu Chin-lung trokken de stand weer gelijk, 4-4. Reliever Lars Huijer kreeg vervolgens nog twee honkslagen om zijn oren. Nederland was daardoor ineens in grote problemen. Op de vijfde rake bal werd het daardoor zelfs 5-4 voor Taiwan. Nederland kwam uit de inning en de rust keerde daarna lange tijd weer.

Slotinnings

Het duurde lang voordat de wedstrijd in zijn definitieve plooi viel. Nadat Xander Bogaerts voor het eerst deze wedstrijd de bal eens lekker wist te raken wist de man van de dag, Wladimier Balentien zijn vierde honkslag te slaan. Jonathan Schoop werd vervolgens onterecht op het eerste honk uit gegeven. Daardoor bleef alleen Bogaerts staan. Dat bleek wel voldoende om op een tweehonkslag van Gregorius de 5-5 op het bord te brengen.
Chinees Taipei scoorde niet in de negende inning. Met een infield hit van Ricardo en de geraakte Randolph Oduber had Nederland direct twee man op de honken in de afsluitende slagbeurt. De hit van Andrelton Simmons bracht de honken vol. Met 5-5 en een 3-2 count met Jurickson Profar aan slag gingen de Taiwanezen in de fout, de vier wijd walk-off betekende einde wedstrijd.
Jaïr Jurrjens staat nu op vier dagen rust. Bolsenbroek ook een dag rust. De laatste groepswedstrijd van Team Kingdom of the Netherlands is die tegen Israël in de nacht van woensdag op donderdag.
Foto: KNBSB

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen