WBC: Nederland in derde wedstrijd onderuit tegen Israël

090317_israel_nederland_jurickson_profar
Team kingdom of the Netherlands heeft de derde poulewedstrijd van de World Baseball Classic van Israël verloren. In de laatste groepwedstrijd werd het 2-4. Nederland en Israël hadden zich al geplaatst voor de tweede ronde. Israël is groepswinnaar geworden.


Met Yurendell DeCaster op het eerste honk als enige wijziging kwam Nederland moeilijk in de wedstrijd. Nadat het zelf niet had weten te scoren in de eerste inning deed Israël wat het eerder deze week ook al tegen Chinees Taipei had gedaan, keihard toeslaan. Met drie runs in de eerste inning tegen kon de inhaalrace voor Nederland beginnen.
Die inhaalrace leek te worden ingezet in de derde inning met het binnenlopen van Randolph Oduber die zelf door vier wijd op de honken was gekomen. Na een double van Jurickson Profar en een groundout voor Xander Bogaerts was Oduber weer thuis. Daarna viel het echter lang stil.

Slot

Israël kwam via Ty Kelly op 1-4 in de zesde inning, Nederland stelde daar op dat moment weinig tegenover. In de gelijkmakende zevende slagbeurt voor Israël zorgde Tom de Blok voor wat meer rust op de heuvel en leek de wedstrijd iets te kantelen.
In de achtste inning zat het Nederland eindelijk mee. Eerst kwam Sharlon Schoop (in het veld gekomen voor Profar) met wat geluk op het eerste honk. Daarop volgden Bogaerts en Wladmir Balentien met vier wijd. Jonathan Schoop sloeg vervolgens, opnieuw met wat geluk, zijn broer binnen, 2-4.
Loek van Mil bracht Nederland vervolgens gemakkelijk naar de negende inning.
Nederland gaat nu als tweede in groep A naar de tweede ronde. In Tokio zal het op zondagochtend om 11.00 (Nederlandse tijd) tegen de groepswinnaar van groep B spelen.
Foto: KNBSB

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen