Tweede keus helpt Toronto Blue Jays over dieptepunt

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Het seizoen 2017 begon voor de Toronto Blue Jays alles behalve naar verwachting. Na tien wedstrijden stond het record op 1-9. Na twintig duels stond men op 6-14, na dertig op 10-20. Het seizoen leek na slechts een maand al verloren te zijn. Ineens gloort er echter licht aan het einde van de tunnel. Licht dat komt uit onverwachte bronnen.
Het vele verlies in de eerste weken deed clubpresident Mark Shapiro weinig. De preses liet in de media weten zeker geen actie te ondernemen voor er veertig wedstrijden gespeeld waren. Nu dat moment steeds dichterbij komt lijkt Shaprio zijn gelijk te halen. Na de 4-0 zege tegen de Seattle Mariners van gisteravond hebben de Blue Jays eindelijk het begin van een streak te pakken. Het was alweer de derde win op rij.

Blessureleed biedt kansen

Een reden waarom de Blue Jays in de eerste weken moeilijk tot winnen kwamen was een flinke reeks aan blessures. Josh Donaldson, J.A. Happ, Russell Martin, Francisco Liriano, Kendrys Morales, Dalton Pompey, Aaron Sanchez en Troy Tulowitski misten allemaal al meerdere dagen dit jaar. Dat is bijna een volledige line-up.
Het opvallende is dat juist nu de blessurelijst langer wordt de kansen voor de Blue Jays beginnen te keren. Toen de ploeg 1-9 opende was namelijk vrijwel iedereen nog fit. Het zijn juist de vervangers die nu zorgen dat de franchise uit Toronto weer wedstrijden over de streep begint te trekken. Sterker nog, de vervangers doen het ook beter dan de vaste kern van de Blue Jays die nog wel fit is, denk aan José Bautista en Devon Travis.

Smoak en Carrera

Hoewel de Blue Jays vooral aangevoerd worden door Kevin Pillar die als lead-off hitter momenteel .296 slaat, zijn een aantal nieuwelingen de echte doorslaggevende factor. Zo is Justin Smoak bezig aan wat met afstand zijn beste seizoen in acht jaar MLB lijkt te gaan worden. Smoak ligt op koers voor 28 home runs en zijn huidige slashline van .265/.304/.4497 is flink beter dan zijn carrièregemiddelde van .225/.308/.396.

Een andere opvallende man in de afgelopen dagen is Ezequiel Carrera. Doordat het outfield flink in de lappenmand kwam te zitten, moesten de Blue Jays terugvallen op een man die ze voor aanvang van het seizoen het liefst hadden willen vervangen. Carrera werd niet direct gezien als een goede stand-in voor uitvallers in het outfield. Sinds Carrera echter in de line-up van John Gibbons terecht is gekomen wonnen de Blue Jays negen van de laatste veertien duels en nu dus drie op rij. De Blue Jays speelden zowel in 2015 als in 2016 in de tweede seizoenshelft ruim boven .500. Het verloren gewaande seizoen kan dus nog altijd goed aflopen in Toronto.

Ander nieuws

  • De Arizona Diamondbacks wonnen met 11-4 van Pittsburgh, maar verloren Chris Iannetta. De catcher werd hard geraakt door een pitch en moest naar het ziekenhuis.
  • Vrijdagavond was de avond van de 3-run home run. Zowel Brian McCann van de Houston Astros (5-1 versus New York Yankees) als Joey Gallo van de Texas Rangers (5-2 walk off versus Oakland A’s) brachten hun teams op deze wijze overwinningen.
  • Hoewel de Cincinnati Reds vanaf de derde inning niet meer scoorden hadden de San Francisco Giants zeventien innings nodig om de winst te pakken. Buster Posey sloeg een walk off home run, 3-2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen