Trout, Bregman verlengen contract, M's winnen seizoensopener

Terwijl Spring Training officieel nog niet eens afgelopen is, hebben de Seattle Mariners en de Oakland Athletics de eerste ballen ‘die er toe doen’ alweer gegooid. In het Tokyo Dome in Japan begon vanmorgen officieel het nieuwe MLB-seizoen. Verder tekende Mike Trout dinsdag een monsterverlenging en heeft ook Alex Bregman zijn huidige verbintenis aangevuld.


M’s RAMMEN A’s AAN GORT IN TOKIO


In een spectaculair openingsduel hebben de Mariners de eerste klap van het nieuwe seizoen uitgedeeld. In een vol Tokyo Dome versloegen de Pacific Northwesters hun divisieconcurrenten uit Californië met 9-7. Met Japanse legende Ichiro Suzuki in het rechtsveld hamerden beide ploegen er flink op los.
Stephen Piscotty kreeg de eer de eerste homerun van het seizoen 2019 te noteren. Hij sloeg een 1-1 pitch van starter Marco Gonzales over de hekken. Marcus Semien zette de A’s in hun volgende slagbeurt op een 2-0 voorsprong met een RBI-single, maar de Mariners antwoordden in de derde inning met een crooked number. Een RBI-single van Dee Gordon en de eerste Grand Slam van het seizoen door Domingo Santana bogen de achterstand om in een 5-2 voorsprong. Het was Santana’s eerste Slam uit zijn carrière.


Khris Davis deed in de tweede helft van de inning iets terug en sloeg met Matt Chapman op het honk zijn eerste homerun: 5-4. De Mariners liepen in inning vier en vijf nog verder uit, maar een three-run bomb van Chapman bracht weer wat spanning in de wedstrijd terug. De Mariners maakten het kunstje echter eenvoudig af.
Naast de actie op het veld was het meest besproken moment waarschijnlijk het afscheid van Ichiro. De Japanner kreeg in de vierde inning een applauswissel; een fraai gebaar van Mariners-skipper Scott Servais.


MIKE TROUT TEKENT RECORDVERLENGING


Voordat de Mariners en Athletics het seizoen openden, kwam het nieuws al naar buiten dat Mike Trout zich voor de rest van zijn carrière aan de Los Angeles Angels heeft gebonden. De concensus beste speler in de league tekende een twaalfjarige verlenging van zijn huidige contract, met een totale waarde van $430 miljoen. Trout’s resterende laatste twee jaar van zijn huidige contract worden met de nieuwe deal uitgekocht (in essentie is de verlenging dus voor 10 jaar en $360 miljoen). Het contract blaast Bryce Harper’s recordverbrekende deal van een paar weken geleden uit het water.


Het is voor Trout en de Angels nu te hopen dat de organisatie eindelijk eens competent genoeg blijkt om een goed team om hun superster heen te bouwen; iets wat de laatste jaren nooit gelukt is. Na het aanstellen van succesloze manager Brad Ausmus is enige scepsus wel begrijpelijk.


ALEX BREGMAN TEKENT OOK BIJ


Het was weliswaar geen $400+ miljoen, maar ook Alex Bregman heeft zich voor langere tijd aan zijn huidige club verbonden. De bijna 25-jarige derdehonkman (en voormalig Honkbalweek MVP) tekende een zesjarige verbintenis ter waarde van $100 miljoen. Bregman had zich twee weken geleden nog gefrustreerd uitgelaten over zijn organisatie, die zijn contract voor de minimale verhoging ($640.500) had verlengd. De Astros moeten zich zorgen hebben gemaakt over de band met hun jonge ster en hebben hem dus nu stevig gepaaid.


De deal is de op één na grootste voor een pre-arbitration-speler in de geschiedenis van de sport. Alleen Mike Trout’s zesjarige deal ($144 miljoen) uit 2014 was lucratiever.

Coverfoto: Joe Nicholson-USA TODAY Sports

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen