Trevor Bauer keert terug in 2023

Afgelopen nacht besloot een onafhankelijke bemiddelaar van MLB dat de schorsing van Trevor Bauer per direct teruggebracht werd. Hij ging van 324 wedstrijden naar 194 wedstrijden. Hierdoor zal Bauer speelgerechtigd zijn voor het begin van het 2023 seizoen.

RECAP

Eind april maakte MLB bekend dat Bauer een schorsing zou krijgen van 324 wedstrijden, ofwel twee volledige seizoenen. Dit kwam in navolging van een eigen onderzoek naar mogelijk seksueel geweld van de werper. Strafrechtelijk werd de zaak in Pasadena, Californië geseponeerd wegens gebrek aan bewijs, maar het hoogste honkbalorgaan oordeelde anders.

De honkballer zelf ontkende in alle toonaarden, maar toch baatte al zijn hogere beroepen ook niet. Daardoor miste Bauer het gehele 2022 seizoen en liep hij een groot gedeelte van zijn megacontract mis. In Free Agency van 2021 tekende hij het grootste contract uit de geschiedenis van de sport. Hij verbrak het jaarsalarisrecord en zou in 2021 $40 miljoen verdienen. Het seizoen erop zou zijn salaris stijgen naar $45 miljoen. Beide bedragen zag hij door zijn schorsing als sneeuw voor de zon verdwijnen, want op non-actief werd hij niet betaald.

Bauer kan nu dus vervroegd terugkomen. In de uitspraak werd namelijk ook rekening gehouden met de vijftig wedstrijden die de Dodgers hem op ‘administrative leave’ stuurden. Dit gebeurde tijdens het onderzoek van MLB. De 194 wedstrijden die uit de uitspraak kwamen rollen heeft de 31-jarige al uitgezeten en dus is hij nu helemaal terug.

CY YOUNG

Hij tekende zijn megacontract in het jaar nadat hij de Cy Young had gewonnen. In het verkorte seizoen van 2020 gooide hij 73.0 innings en had een ERA van 1.73. Bauer speelde toen nog bij de Cincinnati Reds. Hij leidde in dat jaar de National League in ERA, WHIP (0.795) en zelfs MLB in H/9 (5.1).

In Los Angeles durfde men het wel aan met hem en dus trok hij naar Californië. In de zeventien wedstrijden die hij startte voor de Dodgers werd Bauer vooral achtervolgd door een mediastorm. Toch liet hij zien nog altijd uit hetzelfde hout gesneden te zijn. In de 107.2 innings die hij op de heuvel stond had hij een ERA van 2.59 en 137 strikeouts.

WAT DOEN DE DODGERS?

De bal ligt nu weer bij de Dodgers. Zij hebben tot 6 januari om te beslissen of zij de pitcher willen behouden. Noah Syndergaard werd onlangs nog toegevoegd in Free Agency en ook Clayton Kershaw plakte er nog één jaar aan vast. Ace Walker Buehler keert naar alle waarschijnlijkheid komend jaar terug van zijn Tommy-John operatie en dus hebben de Dodgers al een vrij sterke startende rotatie. Op dit moment bestaat de rotatie uit: Julio Urias, Dustin May, Tony Gonsolin, Clayton Kershaw en Noah Syndergaard.

Mochten de Dodgers beslissen Bauer een tweede kans te geven, dan krijgt het sterrenensemble van Dave Roberts er weer een ster bij. Zou de beslissing toch anders uitpakken dan komt Bauer vrij laat op een uitgedunde Free Agency markt. De vraag is dan wie het met de werper aandurft die al sinds 28 juni 2022 geen MLB wedstrijd meer gooide.

Coverfoto: IMAGO / ZUMA Wire

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen