Team of the Week, National League: week 7

Elke week van het MLB-seizoen kiezen vier SportAmerika-redacteuren gezamenlijk een Team of the Week voor zowel de American League, als de National League. Ook deze week nomineren Jasper Roos en Mike van Dijk de hoogvliegers in de National League voor week 7 van het seizoen 2020.


C WILLSON CONTRERAS (Chicago Cubs)

22 AB, 7 R, HR, 2B, 5 RBI, .409 AVG, 1.071 OPS


Het was deze week een race tussen Contreras en Travis d’Arnaud van de Atlanta Braves deze week op de catcherspositie, maar de Cubs-achtervanger krijgt de voorkeur wegens betrokkenheid bij meer runs (12 om 8) en het hogere slaggemiddelde over meer slagbeurten. Ook gezien de wat lastigere fase waarin de Cubs zich bevinden, met een hier en daar sputterende offense, blessures bij dragende krachten en een gammele bullpen, is het goed om te zien dat Contreras opstaat als persoon die de kar wil proberen te trekken. Als hij gedurende een langere periode dit vast kan houden, zullen de Cubs daar garen bij spinnen.


1B BRANDON BELT (San Francisco Giants)

15 PA, 6 H, 3 2B, 2 HR, 4 BB, .545 AVG, .667 OBP,  1.364 SLG%


De San Francisco Giants staan na de afgelopen week op een play-off plaats. Dat had niemand zien aankomen en het is ook maar de vraag of ze die plek de komende drie weken vast weten te houden. Met een typische Denver game overwinning van 23-5 klommen de Giants ineens naar de run productie voorhoede van de National League. De positieve lijn werd doorgetrokken, waardoor San Francisco nu weer een .500 record heeft.
In eerstehonkman Brandon Belt hadden de Giants afgelopen week een speler in de line-up die er stond wanneer het gevraagd werd. In 15 plate apperences bewees hij zich als tough out met een .667 on base percentage. Vijf van zijn zes hits afgelopen week waren extra base hits, waaronder een een pinch-hit homerun op zondag tegen de Arizona Diamondbacks. Belt lijkt de bal dit seizoen een stuk beter de bal te raken. Ten opzichte van voorgaande seizoen is een aanzienlijke stijging te zien in het aantal hits dat classificeert als barrel en HardHit.
Een andere noemenswaardige kandidaat is Freddie Freeman die in de afgelopen week zijn eerste en tweede grand slam in zijn carrière sloeg.


2B KESTON HIURA (Milwaukee Brewers)

23 AB, 6 R, 4 HR, 2B, 8 RBI, .261 AVG, 1.219 OPS


Het is niet het jaar geworden van Keston Hiura, die een beduidend mindere offensieve tornado is dan vorig seizoen. Deze week leek hij echter weer wat uit zijn schulp gekropen, met maar liefst vier homeruns en een tweehonkslag in 23 slagbeurten. Hij raakt de bal nog steeds lang niet altijd, maar Hiura is nu op een punt dat de bal enorm ver vliegt áls hij hem raakt. De Brewers zitten in grote problemen, met een Yelich die niet thuisgeeft en de overige steunpilaren die ook moeilijke momenten doormaken, dus het is voor hun tweedehonkman van de toekomst te hopen dat deze week hem vlottrekt.


SS TREA TURNER (Washington Nationals)

34 AB, 8 R, 3 HR, 6 RBI, 2 SB, .382 AVG, 1.123 OPS


We kunnen elke week eigenlijk van tevoren Trea Turner invoegen voor de kortestoppositie van ons Team of the Week. Hij is de enige National die een beetje z’n oude niveau lijkt te halen en overstijgt met regelmaat z’n eigen team, maar ook zichzelf. De afgelopen week sloeg hij opnieuw drie ballen over de hekken en voegde hij er twee gestolen honken aan toe. Dat geeft hem een 1.9 bWAR voor dit seizoen, met 9 homeruns en 5 steals. De 27-jarige ex-Honkbalweek standout is een ster op zijn positie, in een league waar hij met regelmaat overschaduwd wordt door de Tatis Jr.’s van de wereld.


3B EUGENIO SUAREZ (Cincinnati Reds)

22 AB, 6 R, 8 H, 2 2B, 5 HR, 12 RBI, .400 OBP, 1.536 OPS


Dat Eugenio Suarez over power beschikt is geen geheim. In week 7 van het MLB-seizoen is dat ook de kwaliteit die er voor zorgt dat hij het NL Team of the Week haalt. Met vijf homeruns en twee doubles ontsteeg hij in slugging percentage zijn concurrentie. Zijn on base percentage was respectabel genoeg om nog steeds in de bovenste regionen van de National League mee te doen.
Hoogtepunt van de week was de wedstrijd op zaterdag tegen de Pittsburgh Pirates. Suarez sloeg drie homeruns in die wedstrijd. Van de in total 6 gescoorde runs van de Reds op die dag, sloeg de derdehonkman er die dag vijf binnen.


LF MARCELL OZUNA (Atlanta Braves)

32 AB, 13 H, 4 2B, 5 HR, 13 RBI, 5 BB, 8 R, .406 AVG, 1.486 OPS


De afgelopen week vloog de bal erg goed van de knuppel af van Atlanta Braves spelers en Marcell Ozuna was geen uitzondering. In 32 at bats sloeg Ozuna 13 runs over de thuisplaat, onder andere dankzij vijf homeruns. Drie van die homeruns sloeg hij in de 10-3 overwinning van de Braves op de Red Sox. Met die statistiek is Ozuna de eerste National League speler die drie homeruns in één wedstrijd sloeg in Fenway Park.
Door in nagenoeg alle andere wedstrijden minimaal op het honk te komen en vaak met een extra base hit, speelde Ozuna een 1.486 OPS bij elkaar. Enige kanttekening zijn de negen strikeouts..


CF RONALD ACUÑA Jr. (Atlanta Braves)

12 ABs, 7 R, 4 HR, 5 RBI, 3 2B, .400 AVG, 2.028 OPS


Het waren weliswaar maar 12 slagbeurten voor Ronald Acuña Jr. deze week, maar hij haalde er het maximale uit: vier homeruns en drie doubles, goed voor een OPS boven de 2.000! Hij verbrak en passant ook nog het Braves franchise-record voor leadoff homeruns, door alweer de 18e uit zijn carrière te slaan.

 
Hij heeft dit seizoen wat last van blessures, maar een fitte Acuña blijft must-see TV in de National League. Voor de stretch run van de Braves is het te hopen dat hij fit blijft.


RF MICHAEL CONFORTO (New York Mets)

33 AB, 15 H, 5 2B, 2 HR, .455 AVG, 1.274 OPS


Michael Conforto is de man die nipt weet te voorkomen dat het voltallige Braves outfield het NL Team of the Week buitveld bezet (Adam Duvall met 5 homeruns in de afgelopen week). In de afgelopen week had Conforto in drie wedstrijden, drie of meer hits. In deze drie wedstrijden was iets meer dan de helft van zijn hits een extra base hit. Daarnaast tilde hij de afgelopen week met twee homeruns zijn seizoenstotaal naar zeven.
In tegenstelling tot voorgaande seizoenen, wordt de 27-jarige rechtsvelder dit seizoen niet geteisterd door blessureleed. Dat lijkt een positief effect te hebben op zijn slagprestaties. Conforto raakt de bal dit seizoen vaker dan eerder te voren (2020: .348/.436/.561; career .260/.359/.487). Enige terugval lijkt op basis van dieper liggende statistieken waarschijnlijk, maar wellicht wordt hij op dat front gered door het ingekorte seizoen.


SP JACOB deGROM (New York Mets)

1-1, 2 QS, 13.1 IP, 21 K, 1.38 ERA, 1.00 WHIP, 14.54 K/9, 2.35 xFIP


DeGrom moet het zat zijn geweest dat we telkens zijn Cy Young-concurrent Yu Darvish op deze plek onderbrachten, dus gooide hij deze week een waanzinnige twee starts. In good old Mets fashion won hij er maar één, maar los daarvan: chef’s kiss. Een K/9 van 14.54 is buitenaards en deGrom doet er alles aan om zichzelf weer smack-dab middenin het trio beste werpers in de National League in 2020 te nestelen. Elke start die hij voor de Mets maakt breekt m’n hart dat hij een grote kans heeft zonder win te eindigen, maar so be it. Hij evenaarde afgelopen maandag ook nog het record voor meeste swinging strikes in een start, met 35 stuks.


RP DEVIN WILLIAMS (Milwaukee Brewers)

4.2 IP, 0 H, 10 K, 0 BB, 0.00 ERA, 0.21 WHIP, -0.49 FIP


RHP Devin Williams is bezig aan zijn tweede seizoen in de MLB. Van sophomore slump is totaal geen sprake. Sterker nog, Williams is een van de beste relievers. In week 7 kwam hij drie keer in actie. In die drie optredens (4.2 IP) liet hij zien wat zijn sterke punt is, strikeouts gooien. Van de zestien mensen die hij in het slagperk tegenover zich kreeg, zette Williams tien spelers met drie slag aan de kant. Aangezien hij verder slechts één honkloper toestond (vier wijd) en geen runs tegen kreeg, is hij de NL reliever van de week. Williams heeft dit seizoen een strikeout percentage van 53.8% in 17.0 IP en een ERA van 0.53.

Coverfoto: Tom DiPace

Mike van Dijk
Mike van Dijk
MLB-contributor. Arizona Diamondbacks-fan vanaf het inaugurele seizoen. Speelt in de podcast dan ook mee met ieder rondje Big Unit Bingo. Naast honkbal, fan van Ole Miss (Hotty Toddy) en de Pittsburgh Steelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen