Tampa Bay Rays verslaan Cuba

StilLCubaVSRays5
De Tampa Bay Rays hebben het oefenduel met de nationale selectie van Cuba met speels gemak gewonnen. De 4-1 stand gaf de krachtsverhouding goed weer. De wedstrijd werd vooraf als historisch bestempeld omdat het de eerste keer in de eenentwintigste eeuw en pas de tweede keer in zestig jaar was dat de MLB op Cuba een ploeg liet spelen.
StilLCubaVSRays
Het duel kwam nooit echt los. Vooral in het begin van de wedstrijd ging de aandacht dan ook meer uit naar wat er op de tribunes gebeurde. Daar zaten onder meer MLB-legendes Derek Jeter en Dave Winfield, maar ook MLB-commissaris Rob Manfred was er te vinden. Ook zaten de Amerikaanse president Barack Obama en zijn Cubaanse collega Raúl Castro gebroederlijk naast elkaar.
Op het veld kon de startende linkshandige pitcher van Cuba, Livan Moinelo, echter de hoge verwachtingen die men vooraf van de negentienjarige had niet waarmaken waardoor het duel al vrij snel een eenzijdig karakter kreeg.
StilLCubaVSRays4
Het enige echte hoogtepunt van het duel kwam in de top van de vierde inning toen James Loney een homerun sloeg. De eerstehonkman van de Rays nam Desmond Jennings mee over de thuisplaat en het duo bracht daarmee hun ploeg op 3-0. In de tweede inning had Kevin Kiermeier de eerste run al kunnen scoren op een single van Loney. Met de score van Mikie Mahtook op een single van Steve Pearce in de zevende inning kwam de 4-0 op het scorebord.
In de zevende inning kwam ook een van de weinige hoogtepunten van de Cubanen in deze wedstrijd. Met volle honken redde de ploeg zich uit de problemen door knap dubbelspel. Aanvallend kwam de meervoudig Olympisch kampioen pas in de achtste inning voor het eerst op het derde honk.De Cubanen sloten de wedstrijd af met een homerun van Rudy Reyes, 4-1.
Foto’s: Stills uit livestream ESPN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen