SportAmerika’s MLB picks 2021: National League

Het honkbalseizoen staat op het punt van beginnen, dus is het de hoogste tijd dat de MLB-experts van SportAmerika hun consensusvoorspellingen doen voor het komende jaar. Hieronder lees je welke teams volgens onze redactie in 2021 hoge ogen gaan gooien, wie er Rookie of the Year wordt, wie de MVP en Cy Young Awards winnen en welke manager zijn team het beste laat spelen. Later deze week volgen de individuele lijsten (met toelichting). Eerder gaven we al onze American League picks weg. We maken het plaatje nu af met de National League (dus negeer de AL teams uit de coverfoto).

Vooraf nog even: hoe kwamen deze lijstjes tot stand? De afgelopen week leverden alle redacteuren een lijstje in: 5 punten voor de divisiewinnaar, 4 voor de nummer twee, 3 voor de nummer, 2 voor de nummer vier, 1 voor de nummer vijf. Tel die punten bij elkaar op en je hebt de consensus rankings per divisie. Verder selecteerden we allemaal vier wildcard-teams en de belangrijkste awards.

De uitslag staat hieronder, met het totaal aantal behaalde punten erachter. Alle negen redacteuren stemden mee: Justin Kevenaar, Mike van Dijk, Lionel Stute, Sander Grasman, Hans Mulder, Jimmy Driessen, Mick van der Nat, Dennis Bakker en Jasper Roos. Er waren dus 45 punten te verdienen. Zitten we er volgens jou naast? Laat jouw ideeën achter in de comments!

NATIONAL LEAGUE WEST

1. Los Angeles Dodgers (45)
2. San Diego Padres (36)
3. San Francisco Giants (25)
4. Arizona Diamondbacks (20)
5. Colorado Rockies (9)

Een overduidelijke sweep voor de twee teams aan de top van de divisie en de kans is klein dat iemand dit niet aan zag komen. Het werd een beetje spannender richting de bottom three, maar ondanks wat variërende uitslagen richting de Giants en Diamondbacks, krijgt San Francisco de voorkeur. We zien geen van allen de Rockies van de laatste plaats komen.

NATIONAL LEAGUE CENTRAL

1. Milwaukee Brewers (39)
2. St. Louis Cardinals (38)
3. Chicago Cubs (27)
4. Cincinnati Reds (22)
5. Pittsburgh Pirates (9)

Bloedje spannen, de NL West! Met een last-minute comeback pakken de Milwaukee Brewers volgens ons uiteindelijk de divisie, maar de St. Louis Cardinals zitten ze op de hielen. Slechts één punt scheidt de beide ploegen na onze stemming. De Chicago Cubs eindigen op eerbiedige afstand als derde en vallen overal buiten de boot. De Reds volgen op enige afstand en de Pirates… tsja, dat is het slechtste team uit de Major League, dus is iemand verrast dat wij ze stijf onderaan hebben?

NATIONAL LEAGUE EAST

1. New York Mets (42)
2. Atlanta Braves (36)
3. Washington Nationals (30)

4. Philadelphia Phillies (23)
5. Miami Marlins (9)

Ja, de Marlins haalden verrassend de playoffs in 2020 en nee, we denken allemaal niet dat ze in 2021, in een seizoen van normale lengte, de diepte en adem hebben om het geweld uit deze divisie onder zich te krijgen. Je moet gewoon eerlijk zijn: de Marlins kunnen heus wel eens verrassen in een serie en ze zullen niet zo stijf onderaan eindigen als de Pirates en Rockies, maar by default komt de ploeg niet van de laatste plaats.

NATIONAL LEAGUE WILDCARDS

Als we uitgaan van een normaal playoffsysteem, zijn er twee wildcards te vergeven. Elke redacteur wees dus twee teams die hij naar de postseason ziet gaan. Het was voor ticket 1 een unanieme beslissing: San Diego Padres. Alle redacteuren verwachten dat de Padres het beste nummer-2-team in de NL zal worden. Het tweede ticket was een probleem. Toen de puntentotalen bij elkaar waren opgeteld, hadden we de Mets als NL East-winnaar, maar ook als tweede wildcardwinnaar. Dat kan natuurlijk niet, dus krijgt het nummer-twee-team de eer. Dat leverde een gedeelde tweede plek op voor de Braves en Brewers, maar Milwaukee wint in ons scenario de NL Central. Dat kan dus ook niet. Atlanta Braves it is, dus.

NATIONAL LEAGUE AWARDS

ROOKIE OF THE YEAR
Hoewel de uitslag nog steeds leuk gevarieerd was, bleek er in de National League wel een duidelijke redactiefavoriet: Ke’Bryan Hayes van de Pittsburgh Pirates kreeg vier stemmen en is onze voorloper voor Rookie of the Year. Werpers Ian Anderson (Atlanta Braves) en Sixto Sanchez (Miami Marlins), outfielder Cristian Pache (Atlanta Braves) en infielder Ha-Seong Kim (San Diego Padres) kregen de andere vijf stemmen.

CY YOUNG
Lionel Stute onthield zich van stemming in deze race, omdat hij het te moeilijk vond een keuze te maken. Voor de winnaar maakte dit niet uit, want zijn voorsprong was toch al meer dan één stem. De award gaat uiteindelijk volgens ons naar Jacob deGrom van de New York Mets. Yu Darvish (San Diego Padres) eindigde met twee stemmen op de tweede plek, Trevor Bauer (Los Angeles Dodgers) en Mike Soroka (Atlanta Braves) kregen beide één stem.

MANAGER OF THE YEAR
Deze race leverde een gevecht op tussen Luis Rojas (New York Mets) en Jayce Tingler (San Diego Padres). Slechts één stem ging niet naar één van deze beide heren — Milwaukee’s Craig Counsell mocht op de steun van Hans Mulder rekenen. Daarmee besliste Hans ook gelijk dat deze race… onbeslist zou blijven. Rojas en Tingler ontvingen beide vier stemmen. Prijs delen dan maar?

MOST VALUABLE PLAYER
Waar we in de American League redelijk eenduidig voor Mike Trout kozen, moest Mookie Betts (Los Angeles Dodgers) vechten voor zijn MVP in de NL. Hij won wel, met drie stemmen. Juan Soto (Washington Nationals) zat hem op de hielen met twee, terwijl Fernando Tatis Jr. (San Diego Padres) op één (of eigenlijk anderhalf, dankzij Lionel) bleef steken, net als Cody Bellinger (Los Angeles Dodgers) en Ronald Acuna Jr. (Atlanta Braves). Ook in de National League geen ruimte voor de titelverdediger, Freddie Freeman, nadat in de AL ook Jose Abreu buiten de boot viel.

Coverfoto: MLB.com

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen