'San Diego Padres halen Manny Machado binnen'


De honkbalwereld moest er lang op wachten en ook Manny Machado zal zich misschien iets anders hebben voorgesteld van het off-season. Dinsdagavond werd echter duidelijk dat de veelzijdige infielder zo goed als onder de pannen is. Vanaf het begin leek Machado aan te sturen op een langdurig contract en de San Diego Padres hebben hem volgens Jeff Passan van ESPN zijn zin gegeven. De organisatie trekt volgens Passan de knip voor deze grote vis en betaalt de 26-jarige power hitter naar verluidt een slordige 300 miljoen dollar voor de aankomende tien seizoenen.

WACHTEN WORDT BELOOND

Manny Machado, die in 2012 namens de Orioles debuteerde in de MLB, stond deze winter centraal in een heleboel geruchten. Met de Los Angeles Dodgers stond hij vorig jaar nog in de World Series, maar die club leek al bij voorbaat kansloos. Dat gold niet voor de Chicago White Sox en de Philadelphia Phillies. Laatstgenoemde sloeg natuurlijk al een slag met JT Realmuto, maar wilde ook maar al te graag Machado en Bryce Harper nog aan de verzameling toevoegen. Harper kan nog altijd, maar Machado lijkt elders zijn bestemming te hebben gevonden.


Die bestemming wordt daarmee – zoals het er nu naar uit ziet – ook niet Chicago. De White Sox waren vorig jaar één van de twee teams met tenminste 100 losses en wilden met Machado in de gelederen weer eens een rol van betekenis gaan spelen. Dit zullen ze moeten gaan doen zonder Manny Machado, want ook in The Windy City kunnen de fans zich schijnbaar niet gaan vergapen aan de kunsten van de infielder. De White Sox konden (of wilden) niet zo ver gaan als de San Diego Padres.

BIG DEAL

Machado wilde veel geld en de Padres lijken bereid hem dat te geven. De voormalig speler van de Baltimore Orioles en de LA Dodgers tekent volgens de doorgaans goed ingevoerde Jeff Passan voor 10 jaar in San Diego en is aan het einde van die rit 300 miljoen dollar rijker. In de historie van de MLB tekende een free-agent niet eerder zo’n lucratief contract. Of dit record lang staat, hangt af van Bryce Harper. De outfielder zal waarschijnlijk ook snel ergens zijn krabbel zetten. Het oude record stamt overigens uit 2007 toen Alex Rodriguez voor 275 miljoen dollar tekende bij de Yankees. In het contract van Machado zou een opt-out clausule na het vijfde jaar opgenomen zijn.

Met Machado zouden de Padres na Adrian Gonzalez in 2010 eindelijk weer iemand hebben die jaarlijks goed is voor ruim 30 homeruns. Vorig seizoen sloeg hij tijdens het reguliere seizoen de bal 37 keer het stadion uit en daarmee evenaarde Machado het aantal homeruns dat hij in 2016 sloeg. In de 926 MLB-wedstrijden die nu achter zijn naam staan, heeft Manny Machado in totaal 175 homeruns en 513 RBIs geslagen. Daarnaast heeft San Diego een ware iron man aangetrokken. De infielder miste slechts 11 wedstrijden verdeeld over de laatste vier seizoenen.

PERSPECTIEF

Ook met Machado in de gelederen lijken de Padres in 2019 niet direct een team om serieus rekening mee te houden. In de NL West eindigde San Diego vorig jaar troosteloos onderaan met een record van 66-96. Toch lijken de fans zich op te kunnen maken voor een mooie toekomst. De Padres beschikken over één van de jongste lineups in de MLB en het gros van de spelers ligt nog jaren vast. Daar komt nu dus waarschijnlijk een power hitter bij die qua leeftijd zijn piek nog niet heeft bereikt.
Voor de Padres is het dan wel te hopen dat Machado beter presteert dan Eric Hosmer in z’n eerste jaar. De eerstehonkman tekende vorig jaar voor veel geld, maar kwam in 2018 niet aan de cijfers die hij in Kansas City noteerde. Hosmer bleef steken op 18 homeruns en 69 RBIs. Een jaar eerder tikte hij nog 25 ballen het park uit en sloeg hij 94 punten binnen. De nog piepjonge Fernando Tatis Jr.(20) en Luis Urias (21) moeten op termijn het infield van de Padres compleet maken. Machado zal, zodra de deal definitief bekend wordt gemaakt, het derde honk gaan bemannen in San Siego.

Cover Photo: Greg Fiume/Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen