Rizzo, Heyward, Lindor winnen Gold Glove Award

Rizzo
Anthony Rizzo (eerste honkman) en Jason Heyward (rechtsvelder) van de World Series-winnaar Chicago Cubs hebben dinsdag een Gold Glove Award gewonnen. Francisco Lindor van de Cleveland Indians, verliezend finalist in de World Series, werd uitgeroepen tot de best verdedigende shortstop in de American League.
Het is voor Heyward zijn vierde Gold Glove Award en de derde op rij. De 27-jarige Heyward, die in de World Series vaak op de bank zat, redde met 18 Defensive Runs Saved de meeste runs van alle outfielders in de National League.
De 22-jarige Lindor redde in het reguliere seizoen zeventien runs voor zijn ploeg en eindigde op de eerste plaats met een 20.8 UZR (Ultimate Zone Rating). Tweevoudig Gold Glove Award-winnaar Andrelton Simmons greep net naast het eremetaal. De 26-jarige shortstop van de Los Angeles Angels noteerde een 15.4 UZR, maar hij redde één run meer voor zijn ploeg vergeleken met Lindor.

Nolan Arenado (derde honkman) van de Colorado Rockies won zijn vierde Gold Glove. Buster Posey (catcher) van de San Francisco bracht een eind aan de succesvolle reeks van St. Louis Cardinals catcher Yadier Molina (acht Gold Glove’s op rij).
Een overzicht van de 2016 Gold Glove Award-winnaars


Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen