Dodgers dwingen vijfde wedstrijd af

St Louis Cardinals v Los Angeles Dodgers
De Los Angeles Dodgers hebben de stand in de NLDS tegen de Washington Nationals gelijkgetrokken. Door met 6-5 te winnen is een alles beslissende vijfde wedstrijd nu noodzakelijk. De Dodgers moesten tot het uiterste gaan om niet vroegtijdig uitgeschakeld te worden.
De Dodgers begonnen met Clayton Kersahw op de heuvel. De ace van de Californiërs had op short rest gestaan en dat leek zicht te vertalen in zijn ongebruikelijk stroeve start. De allereerste pitch van de wedstrijd leidde direct tot en hit van Trea Turner. Vervolgens had Kershaw maar liefst negen worpen nodig voordat Bryce Harper eindelijk van de plaat verdween. De slechte start leidde uiteindelijk tot de 1-0 voorsprong voor Washington. Dat Adrian Gonzalez in de gelijkmakende slagbeurt met een two-run homerun het beeld vervolgens kantelde bleek slechts het begin van een voortdurend wisselend wedstrijdbeeld te zijn.
Even leek de ploeg van Dave Roberts naar een gemakkelijke zege te gaan toen in de vijfde inning naar een 5-2 voorsprong werd uitgelopen. In de zevende inning wisten de Nationals echter de honken vol te krijgen en na een hit by pitch op Jason Werth en een single van Daniel Murphy wisten de mannen van manager Dusty Baker drie runs te scoren.
Nadat Chase Utley in de achtste inning met een single Andrew Toles had binnengeslagen en de 6-5 op het bord had gebracht mocht Kenley Jansen zich revancheren voor zijn slechte optreden in game 3. Jansen greep de mogelijkheid aan en trok de overwinning over de streep. Game 5 is vrijdag in Washington.

Foto: Getty Images/Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen