Chicago Cubs maken einde aan zesjarige play-off-run Giants

anthony_rizzo_2012
De Chicago Cubs hebben zich als eerste ploeg geplaatst voor de National League Championship Series. Door de San Francisco Giants met 6-5 te verslaan kwam de ploeg die in het reguliere seizoen ook al het beste record van de National League had op een 3-1 voorsprong in de best-of-five-serie.
De beide teams waren opnieuw zeer aan elkaar gewaagd. Voor de derde maal in vier ontmoetingen bleek slechts een verschil van één run het maximaal haalbare. Het was bovendien de tweede wedstrijd op rij waarin de Cubs in de negende inning van een achterstand wisten terug te komen. Door vier runs op rij te scoren veranderden de Cubs een achterstand van 2-5 in een beslissende voorsprong van 6-5.
Met de zege maakten de Cubs een einde aan één van de meest opvallende dynastieën in de sportgeschiedenis. Door de uitschakeling zullen de San Francisco Giants namelijk voor het eerst sinds 2010 niet in een even jaar de World Series-titel opeisen. De reeks overwinningen van 2010, 2012 en 2014 stond bekend als even year magic. De magie is nu dus na zes jaar te zijn vervlogen.
Het beslissende moment kwam diep in de negende inning toen Will Smith Sergio Romo voor de Giants op de heuvel kwam vervangen. De Cubs zetten daar pinch-hitter Wilson Contreras tegenover. Anthony Rizzo en Ben Zobrist wisten op zijn rake klap te scoren.
De Cubs moeten nu wachten tot vrijdag bekend wordt wie de tegenstander in de NLCS zal zijn. Dan nemen de Los Angeles Dodgers en Washington Nationals het op in een vijfde duel.

Foto: Wikimedia Commons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen