Rangers, Rays, Dodgers en Braves hofleveranciers All-Star Game

Het Major League Baseball-seizoen zit alweer bijna op de helft. Zoals gebruikelijk zullen dan bepaalde festiviteiten plaatsvinden, zoals ook de All-Star Game. Gisternacht werden de starters voor de wedstrijd bekend gemaakt en de vier best presterende teams leverden de meeste spelers af. Op 12 juli, 02:00 Nederlandse tijd zal er gestart worden in Seattle.

RANGERS DOMINEREN AMERICAN LEAGUE

Op veel posities in de American League was het een spannende race wie er uiteindelijk een startbewijs zou krijgen in Seattle. Voor één man stond echter zijn selectie al wat langer vast. Shohei Ohtani was leider in de eerste fase van het stemmen en mocht daardoor zijn plekje al verzilveren. Het is de derde keer dat de Japanner als veldspeler naar de All-Star Game wordt gestuurd, maar de vraag is ook of hij wederom als pitcher de selectie krijgt.

Naast Ohtani maken vooral de Texas Rangers de dienst uit. Vier spelers van de franchise werden verkozen tot de All-Star Game. Jonah Heim zal de startende catcher zijn, Marcus Semien staat op het tweede honk, Josh Jung op het derde honk en Corey Seager staat op kortestop. Met vier verkozen spelers verbreken de Texas Rangers een clubrecord. Nog nooit had de franchise in haar geschiedenis zoveel starters in een All-Star Game. Verder werden Yandy Diaz (1B) en Randy Arozarena (OF) van de Tampa Bay Rays verkozen en mag ook Mike Trout (OF) van de Los Angeles Angels weer aantreden. Aaron Judge (OF) werd ook verkozen, maar het is de vraag of de speler van de New York Yankees wel kan spelen. Op dit moment is hij nog altijd geblesseerd, dus het kan zo zijn dat er voor hem een vervanger zal worden opgeroepen.

NATIONAL LEAGUE KLEURT DODGER-BLAUW EN BRAVES-ROOD

In de AL maakt dus één team de dienst uit, in de National League is het wat eerlijker verdeeld. Zowel de Atlanta Braves als de Los Angeles Dodgers zagen dat drie van hun spelers de All-Star Game in gestemd werden. Eén plek in het buitenveld was al wat langer bekend, want in de NL ontving Ronald Acuna Jr. in de eerste ronde van alle spelers de meeste stemmen. Om die reden kreeg hij net als Shohei Ohtani in de AL al in een eerder stadium een startbewijs toebedeeld, maar ook ploegmaten Sean Murphy (C) en Orlando Arcia (SS) werden verkozen.

Bij de Dodgers werden Freddie Freeman op het eerste honk, Mookie Betts in het buitenveld en J.D. Martinez als aangewezen slagman verkozen tot de All-Star Game. Met al zes startbewijzen verdeeld waren er nog drie plaatsen te grijpen voor andere spelers. Luis Arraez versloeg Ozzie Albies op het tweede honk en mag zich voor het eerst in zijn carrière een starter noemen. Vorig jaar werd hij als speler van de Minnesota Twins verkozen als reservespeler. Nolan Arenado (St. Louis Cardinals) op het derde honk en Corbin Carroll (Arizona Diamondbacks) in het buitenveld maken het negental compleet.

ROOKIE RECORD

Het is niet gek dat er af en toe wel eens een rookie doorbreekt en zichzelf richting de All-Star game slaat. Het gebeurde echter nog nooit dat zowel de National League als de American League een rookie All-Star in hun startende line-up hadden. Josh Jung en Corbin Carroll kunnen zeggen dat zij dit mogelijk hebben gemaakt. Jung maakte vorig jaar al kortstondig zijn debuut in de Major League, maar verdiende dit seizoen zijn plek in de line-up. Hij won al twee keer de Rookie of the Month en heeft een slashline van .274/.325/.485 met zestien homeruns.

De Arizona Diamondbacks verrassen dit jaar vriend en vijand in de National League West en zijn leider in de divisie. Dit gebeurt vooral onder leiding van Corbin Carroll. De 22-jarige linksvelder vliegt over de honken en sloeg al zeventien homeruns. Ook stal hij al 24 honken en heeft hij 44 RBI. Zijn slaggemiddelde staat op een geweldige .290 en zijn verdere slashline bestaat uit een OBP van .366 en een SLG van .559. Beiden zullen hopen ook in één van de grootste wedstrijden van het jaar indruk te kunnen maken.

Coverfoto: Nathan Ray Seebeck

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen