Prospect Watch 2018: Philadelphia Phillies

Vorig jaar zette SportAmerika voor het eerst alle Minor League-opleidingssystemen op een rijtje in de Prospect Watch. Dit off-season kijken we in updatevorm naar de ‘farms’ in Minor League Baseball. De SportAmerika MLB Prospect Watch 2017/2018 stopt als eerst in de National League East, met in deze aflevering: Philadelphia Phillies.

BETERE TIJDEN KOMEN

De Phillies hadden wederom een weinig indrukwekkend seizoen in de Majors, maar in de Minor League begint zich een serieuze collectie potentiële toppers af te tekenen. De top van de lijst is zelfs zo goed, dat weinig publicaties het eens zijn over hoe de top 3 eruit moet zien. BaseballAmerica kiest voor J.P. CrawfordSixto Sanchez en Scott Kingery. MLB Pipeline gaat voor Mickey MoniakSixto Sanchez en Scott Kingery. Bij SportAmerika zijn we meer gecharmeerd van Kingery (#9 in 2016) dan de rest en zijn de vele strikes die Sanchez met zijn spijkerharde fastball weet te gooien de reden dat hij met stip op nummer één binnenkomt.
PROSPECT WATCH 2017: PHILADELPHIA PHILLIES
Crawford blijft één van de meest getalenteerde spelers in het rijtje. Na een matig Triple-A-seizoen en een dito eerste beurt in de Majors, moet hij Kingery (.304, 26 HR’s, 29 steals in Double-A en Triple-A) echter voor laten. Er bestaat een kans dat de 23-jarige Kingery als eerste van de twee een impact maakt in Philadelphia, waarschijnlijk zelfs al in 2018.

J.P Crawford (Hannah Foslien/Getty Images)

VERANDERINGEN

Ten opzichte van vorig seizoen zijn er nog enkele verschuivingen geweest in de Top 10, maar vooral in positieve zin. Zo hebben Rhys Hoskins (#5 in 2016) en Nick Williams (#4 in 2016) de stap naar de Majors succesvol gemaakt. Daarbij valt Roman Quinn (#6 in 2016) dit jaar nipt buiten de Top 10 en is Mark Appel (#10 in 2016) niet meer in de organisatie. Voor hen in de plaats komen Adam Haseley (Draft 2017, eerste ronde), Adonis Medina (133 strikeouts in 119 innings in Single-A) en Jhailyn Ortiz.
Opvallende dalers zijn Jorge Alfaro (#3 in 2016) en Mickey Moniak (#2 in 2016). Alfaro is simpelweg voorbijgestreefd door een aantal anderen, maar maakt waarschijnlijk in 2018 deel uit van de MLB-ploeg. Moniak stelde in zijn eerste volledige seizoen bij de profs ronduit teleur. Hij moet in 2018 gaan bewijzen dat geen ‘bust’ te zijn.

Mickey Moniak stelde teleur in 2017 (Cliff Welch/Icon Sportswire)

De laatste intrigerende naam op de lijst is Dylan Cozens. Een jaar geleden werd hij nog gezien als de tweede helft van het Bash Brothers-duo met Hoskins. Waar laatstgenoemde echter de sprong naar de Majors succesvol maakte, is Cozens achtergebleven. Hij draaide een teleurstellend Triple-A-seizoen, waarin hij slechts .210 sloeg. Weliswaar zette hij daar 27 homeruns tegenover, maar toch moet hij dit jaar vol aan de bak om niet als ‘all or nothing’-speler te boek te komen staan.

TOTAALPLAATJE

De Phillies barsten van het talent, dat zelfs buiten deze Top 10 nog doorgaat. De eerder genoemde Quinn, maar ook Kevin GowdyJoJo Romero, Ranger Suarez en Spencer Howard kloppen nadrukkelijk op de deur van de Top 10. Het talent in zit Philly vrij aardig verspreid. Spelers kunnen dus druppelgewijs naar de Majors schuiven. Op die manier zouden de Phillies op de lange termijn wel weer eens een serieuze jaarlijkse speler kunnen worden in de NL East.

HOUD IN DE GATEN

Roman Quinn (OF), Kevin Gowdy (RHP), JoJo Romero (LHP), Ranger Suarez (LHP), Spencer Howard (RHP).

Cover photo: Hannah Foslien/Getty Images


Om in aanmerking te komen voor de lijst moeten positiespelers onder de 130 Major League-slagbeurten blijven. Pitchers mogen niet boven de 50 innings of 30 relief appearances uitkomen. Dit zijn MLB’s rookiekwalificaties. Deze top 10 is de persoonlijke visie van de auteur op de betrokken spelers.

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen