NLDS: Bellinger slaat Dodgers voorbij Giants

De Los Angeles Dodgers wonnen vannacht met 2-1 de alles beslissende Game 5 van de NLDS. Het was nagelbijten tot de laatste nul, maar een RBI single van Cody Bellinger bleek uiteindelijk genoeg voor de Dodgers om door te gaan naar de NLCS.

DODGERS VERASSEN MET PITCHING

Manager van de Los Angeles Dodgers, Dave Roberts, trok het eerste konijn uit de hoge hoed door de San Francisco Giants te verrassen met Corey Knebel als startende werper. Na de eerste inning haalde hij de opener ook meteen weer van de heuvel om Brusdar Graterol daar neer te zetten. Uiteindelijk kwam de man die verwacht werd als starter pas als derde werper. Julio Urias gooide vanaf de derde inning tot de zevende inning, maar had een geduchte tegenstander in Logan Webb.

DOMINANTE WEBB

Webb was fantastisch in vorm. Hij startte ook de eerste wedstrijd van deze serie en kwam daarin als winnaar uit de bus. Toen gooide hij 7.2 innings, met tien strikeouts en vijf hits tegen. In wedstrijd vijf ging het niet anders en Webb leek unhittable. Zeker zijn changeup en sinker lieten Dodgers vaak misslaan en mede daardoor stapte hij na 7.0 innings van de heuvel af met zeven strikeouts en vier hits tegen.

BETTS ON FIRE

Er was één iemand die de Giants-pitcher niet in bedwang kon houden en dat was Mookie Betts. De 29-jarige rechtsvelder sloeg tegen Webb drie honkslagen in drie slagbeurten. Zijn laatste van die drie honkslagen kwam in de zesde inning, toen Betts een bal in het linksveld prikte. Omdat de snelle oud-MVP vervolgens het tweede honk stal, hadden de Dodgers een loper in scorende positie. Meteen daarna sloeg Corey Seager een identieke bal het linksveld in, waarop Betts met zijn snelheid makkelijk de eerste run van de avond kon scoren.

De Giants deden al snel wat terug dankzij rechtvelder Darin Ruf. De 35-jarige veteraan, die tot drie jaar geleden nog uitkwam in de Zuid-Koreaanse competitie, raakte een fastball van de eerder genoemde Urias perfect. Deze bal eindigde over de hekken in het midveld en de Giants hadden de stand gelijk getrokken.

NAGELBIJTEN IN DE NEGENDE INNING

Het bleef vanaf de zesde inning, waarin beide runs werden gescoord erg rustig op offensief gebied tot de negende inning. Het echte nagelbijten was begonnen en Gabe Kapler besloot de jonge Camilo Doval op de heuvel te laten. De Dominicaan maakte in één pitch de laatste uit van de achtste inning, maar in de negende had hij meer moeite. Na Justin Turner te raken en deze dus een vrije loop naar het eerste honk te gunnen, sloeg Gavin Lux een single.

Aan Cody Bellinger vervolgens de taak om de honkloper binnen te slaan. Deze kreeg zijn knuppel net genoeg achter een slider van Doval, waardoor deze tussen de tweedehonkman en de kortestop het outfield in vloog. Turner bracht op die klap de regerend kampioen op voorsprong.

Even dreigde diezelfde Turner van held in schlemiel te veranderen door met slechts één uit een veldfout te maken, maar gelegenheidscloser Max Scherzer wist de wedstrijd desondanks over de streep te trekken. De ontlading na de verlossende zege was enorm, vooral bij Scherzer zelf.

UP NEXT

De Dodgers nemen het nu in de NLCS op tegen de Atlanta Braves. Game 1 van wordt zaterdagnacht gespeeld in Truist Park, de thuishaven van de Atlanta Braves. In een best-of-seven gaan beide ploegen uitmaken wie er naar de World Series mag.

Coverfoto: Getty Images

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen