NLCS: Phillies op matchpoint na comeback

De Philadelphia Phillies wonnen na een comeback met 10-6 van de San Diego Padres. Met vier homeruns voltooiden de Phillies een meesterlijke race en overbrugden zij de grootste achterstand in postseasongeschiedenis van de franchise.

Vanaf het eerste moment was het al raak. Beide startende werpers kwamen niet verder dan één gegooide inning. Phillies starter Bailey Falter gooide 0.2 innings en kreeg daarin drie hits, vier earned runs en één vrije loop tegen. De hit die hem van de heuvel haalde was een double van Brandon Drury. Josh Bell en Jake Cronenworth scoorden op de hit en daarmee grepen de Padres een 3-0 voorsprong in de eerste inning. Kort voor hen scoorde Manny Machado namelijk al met een homerun. Drury zou later zelf ook nog over de plaat geslagen worden en daarmee was het eerste gat een feit.

Aan de andere kant was Mike Clevinger de startende werper. Het bleek ook niet zijn avond te zijn en zonder één nul te maken werd hij van de heuvel gehaald. De Phillies waren toen al genaderd tot één run. Rhys Hoskins sloeg zijn eerste homerun van de avond tegen Clevinger en nadat Bryce Harper catcher J.T. Realmuto met een double over de plaat sloeg, stond er een 4-3 score op het bord.

SOTO SLAAT EINDELIJK EEN HOMERUN

Juan Soto sloeg al sinds de World Series van 2019 geen homerun meer in het postseason. Gisternacht lukte het de Dominicaan dan eindelijk. De Phillies hadden in de vierde inning de wedstrijd gelijk getrokken, maar één inning later was het weer raak voor de Padres. Met Brad Hand op de heuvel voor de Phillies en één uit joeg Soto een bal het rechtsveld in. Met een exit velocity van 104 mph vertrok de bal van zijn knuppel. Het projectiel kwam 383 feet verderop terecht. Jurickson Profar was kort daarvoor op de honken gekomen met een vrije loop en daarom namen de Padres weer een 6-4 voorsprong.

HARPER MAAKT COMEBACK COMPLEET

De vijfde inning bleek de inning waarin de gehele wedstrijd uiteindelijk werd beslist. Door de homerun van Soto keken de Phillies weer tegen een achterstand aan, maar deze werd op geweldige wijze van het scorebord gepoetst. Eerst sloeg Rhys Hoskins wederom een homerun en omdat Kyle Schwarber ook op de honken stond was de wedstrijd weer gelijk.

Of het de juiste keuze was van Padres-manager Bob Melvin om Sean Manaea na deze homerun te laten staan is de vraag, want vervolgens kreeg J.T. Realmuto een vrije loop. Dit gaf de kans voor de voorsprong aan de grote ster van de Phillies, Bryce Harper, en hij stelde niet teleur. Met een double sloeg hij Realmuto over de plaat en zette hij Citizens Bank Park in vuur en vlam.

PHILLIES BOUWEN VERDER UIT

Na de vijfde inning was het verzet van de Padres gebroken, maar de Phillies gingen vrolijk verder met scoren. Uiteindelijk zouden twee homeruns de feestvreugde compleet maken. In de zesde inning stond Luis Garcia op de heuvel voor de Padres, maar hij kon niet voorkomen dat Kyle Schwarber een monsterhomerun sloeg. Diep in het midveld kwam de bal over de hekken terecht.

Steven Wilson kreeg in inning zeven de bal van Melvin vanuit de bullpen en ook hij kreeg een solo-homerun om zijn oren. Met twee slag en nul uit knalde J.T. Realmuto een slider naar het linksveld. Hiermee kwamen de Phillies op een 10-6 voorsprong; de uitslag die ook na negen innings op het scorebord zou staan.

UP NEXT

De Padres krijgen niet veel tijd om te herstellen van deze nieuwe klap. Om 20:30 Nederlandse tijd zal de eerste pitch van Game 5 gegooid worden in Citizens Bank Park. Yu Darvish zal de werper moeten worden die de Padres in de series houdt. Zack Wheeler is door Rob Thomson uitgekozen als de startende werper voor de Phillies. Kunnen de Phillies voor het eerst sinds 2009 de National League Pennant winnen, of slepen de Padres de series mee terug naar San Diego?

Coverfoto: Eric Hartline/USA TODAY Sports

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen