Mets ontslaan GM Jared Porter al na 37 dagen

Op 13 december presenteerden de New York Mets hun nieuwe General Manager. De 41-jarige Jared Porter kwam over van de Arizona Diamondbacks, waar hij assistent-GM van Mike Hazen was. Porter was in december een gewilde kandidaat, als protegé van Theo Epstein uit zijn tijd in Boston en met de Cubs in Chicago, en werd dan ook als prijs binnengehaald in Queens, New York.

Nu, 37 dagen later, staat Porter weer op straat. De Mets hebben hem, naar aanleiding van een onderzoek van ESPN, ontslagen. Nieuwe eigenaar Steven A. Cohen bevestigde het nieuws op zijn (recent geverifieerde) Twitter-account.

ONGEPASTE BERICHTEN

Porter heeft zich in 2016, toen hij onder Theo Epstein bij de Cubs werkte, schuldig gemaakt aan het lastigvallen van een vrouwelijke journalist. Ook verstuurde hij een stroom ongepaste en ongewenste berichten naar haar. In totaal verzond Porter tientallen berichten naar de vrouw, die als buitenlandse MLB-correspondent naar de VS was gekomen om de sport voor een omroep in haar (niet nader genoemde land) te verslaan. In augustus 2016 stuurde hij haar maar liefst 17 (onbeantwoorde) berichten op één dag. Onder de berichten bevonden zich meerdere foto’s van een bult in een broek en de stroom werd afgesloten met een zogenoemde dick pic. Porter claimt overigens dat dit een van Google gehaalde afbeelding betrof.

De journalist, die toentertijd weinig tot geen Engels sprak, reageerde in het begin op de ongewenste avances van de ‘rijzende front office-ster’ via een bevriende speler en een teamtolk, die haar met de taal hielpen en berichten voor haar op haar telefoon typten. Porter hield echter vol, dus stopte de vrouw verder met reageren. Porter hield echter vol, totdat hij de interesse leek te verliezen.

REPORTAGE ESPN

Doordat de journaliste meerdere mensen op de hoogte bracht van het gebeuren, kwam het verhaal in 2017 al bij ESPN terecht. De sportmediagigant deed onderzoek en was bereid toen al in de openbaarheid te treden, maar deed dat op verzoek van de journaliste niet. ESPN en de vrouw hielden echter contact en nu ze niet meer werkzaam is in de mediawereld, besloot ze toch goedkeuring te verlenen aan de omroep om het schandaal aan het licht te brengen.

Screenshots van de berichten zijn te vinden in het eerder gelinkte artikel op ESPN.com. Porter ontkende ook niet dat hij de berichten gestuurd had toen ESPN deze week contact met hem opnam. Nog geen 12 uur na publicatie van het artikel hebben de Mets echter eieren voor hun geld gekozen. Porter heeft het ‘een halve Beltran’, die 76 dagen in dienst van de Mets was voor hij als manager werd ontslagen, volgehouden.

Coverfoto: ESPN videostill

Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen