Mets gaan voor titel, halen Lindor en Carrasco

De New York Mets en hun kersverse eigenaar, miljardair Steve Cohen, laten er geen gras over groeien. Eerder dit off-season kwamen Free Agents James McCann en Trevor May al aan boord. De club haalde vandaag uit het niets maar liefst nog twee All-Stars naar the Big Apple. Kortestop Francisco Lindor (27) en werper Carlos Carrasco (33) zijn de gezichten van een nieuw aangebroken periode in Queens. In ruil voor een pakketje jong talent heeft de club jaren na David Wright nu eindelijk weer een echte ‘face of the franchise’ op het veld staan in Lindor, één van de beste kortestops in Major League Baseball.

MONEY TALKS

Hoewel er op het oog niet al teveel geld uitgegeven hoeft te worden om de deal voor elkaar te boksen, moet Cohen wel aardig in de buidel tasten om de spelers te kunnen hebben en houden. Carlos Carrasco verdient de komende drie jaar nog een slordige $38 miljoen. Francisco Lindor ontvangt dit seizoen nog $19,5 miljoen en is na dit seizoen een Free Agent. Aangezien clubs dit soort deals meestal maken met een contractverlenging in het verschiet (zie ook Mookie Betts en de trade naar LA) lijkt het te verwachten dat de Mets een megacontract voor Lindor klaar hebben liggen.

INDIANS ZWAAIEN DE WITTE VLAG

De Indians geven bij voorbaat dit seizoen al op. Hun duurbetaalde sterspeler Lindor kan, volgens de eigenaren, niet behouden worden na dit seizoen. Met de onduidelijkheid over de lengte van het seizoen en de te betwisten geclaimde druk op de begroting heeft de club nu bij voorbaat besloten afscheid te nemen van hun kind van de club.

Ook Carlos Carrasco is razend populair in Cleveland. ‘Cookie’ gooide fantastische wedstrijden voor de Indians, overkwam een aanraking met kanker en keerde op het hoogste niveau terug. De 33-jarige Venezolaan heeft alle successen van de club meegemaakt, maar mag zijn carrière nu vervolgen in een rotation met Noah Syndergaard, Jacob deGrom en Marcus Stroman.

DE PRIJS VAN TWEE STERREN

In ruil voor Lindor en Carrasco ontvangt New York kortestops Andres Gimenez en Amed Rosario, werper Josh Wolfe en outfielder Isaiah Greene. Gimenez is de echte prijs in de deal. De 22-jarige Venezolaan geldt als een groot talent en werd in de honkbalwereld als Lindor 2.0 gezien. Dat is hij echter nog niet en de Mets willen er niet op wachten. Met de komst van hun nieuwe startende kortestop is er ook geen noodzaak meer in New York voor Amed Rosario. De voormalig top prospect heeft nooit echt waar kunnen maken wat hem toegeschreven werd, hoewel hij pas 25 is.

Josh Wolfe en Isaiah Greene barsten van talent, maar zijn nog ver van de Majors verwijderd. Wolfe is pas 20 en werd in 2019 in de tweede ronde door de Mets gedraft. Greene is 19 en was een tweederondepick in de draft van afgelopen jaar. De Indians profiteren dus nu van de regelwijziging dat gedrafte spelers wel getrade mogen worden in het eerste jaar na hun draft; een verbod dat een aantal jaar geleden opgeheven werd.

METS DOEN WEER MEE

Met de move moeten de Mets in één klap serieus genomen worden in de NL East, een divisie waar het talent toch al aardig vertegenwoordigd is. De Atlanta Braves zijn jaar in en jaar uit een titelkandidaat en ook de Phillies en Marlins hebben ruim voldoende in talent geïnvesteerd of het verzameld om ook in 2021 weer mee te doen voor de eerste plek in de divisie. De Washington Nationals zijn, na hun World Series-titel in 2019, wat afgezakt, maar ook niet bij voorbaat kansloos.

Hoe dan ook blijkt aan alle kanten: de Steve Cohen New York Mets uit Queens komen om te ballen. Pandemie of geen pandemie, het is weer leuk om een Mets-fan te zijn.

Coverfoto: Mets Twitter

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen