Euro Trip 2019: London Series brengt MLB over de oceaan

Het zal niemand die het honkbal een warm hart toedraagt zijn ontgaan. Eindelijk is het zover: MLB komt naar Europa. Nadat de inwoners van Puerto Rico en Mexico al eerder hebben mogen genieten van de sterren in de MLB, is het nu de beurt aan Europa. Op 29 en 30 juni 2019 zullen de New York Yankees en de Boston Red Sox hun Europese debuut gaan maken in het Olympisch stadion in Londen tijdens de MLB London Series. Voor SportAmerika een reden om hier alvast op vooruit te blikken.

HOOFDDORP

In 2014 was er al eens sprake van dat de MLB Europa zou aandoen. Toen was Nederland de belangrijkste gegadigde om de supersterren te ontvangen. Gezien het steeds groter wordende Nederlandse aandeel in de MLB, getuige de seizoenen van Kingdomspelers Bogaerts, Gregorius, Simmons, Schoop, Albies, Profar en Jansen, was dit geen onlogische keuze geweest. Er werd dan ook een peperduur honkbalstadion in Hoofddorp neergezet. In het stadion werd maar liefst 12,3 miljoen euro geïnvesteerd. Het stadion voldoet volledig aan de door de MLB gestelde eisen. Echter, tot de dag van vandaag heeft nog geen enkele Amerikaanse profclub zijn voeten op dit dure gras gezet.

MEXICO EN PUERTO RICO

Eerder dit jaar deed de MLB honkballanden Puerto Rico en Mexico al aan. In Puerto Rico namen de Minnesota Twins en de Cleveland Indians het op 17 en 18 april jl. al tegen elkaar op. Deze twee wedstrijden werden gespeeld in San Juan, waarbij de series uiteindelijk in 1-1 zou eindigen. Wel drukte Puerto Ricaan Francisco Lindor zijn stempel op de eerste wedstrijd door voor zijn eigen landgenoten een homerun te slaan.
Op 4, 5 en 6 mei jl. was het de beurt aan de San Diego Padres en de Los Angeles Dodgers om across the border te gaan. In Monterrey, Mexico zagen 21.536 uitzinnige Mexicanen tijdens de three-game series de eerste combined no-hitter van het seizoen. De serie werd, ondanks de no-hitter, uiteindelijk met 2-1 gewonnen door de Padres.

STRATEGISCHE KEUZES

Het is duidelijk dat MLB commerciële mogelijkheden ziet. Waar eerder dus Puerto Rico en Mexico het strijdtoneel waren van verschillende MLB wedstrijden, is nu Europa aan de beurt. MLB kiest hierbij overduidelijk voor teams die de nodige affiniteit met het betreffende land hebben. Zo werd in Puerto Rico gekozen voor het team van de populaire kortestop Francisco Lindor. De Dodgers en de Padres, beide uit Zuid-Californië en dichtbij de grens met Mexico, zijn populaire teams bij de Zuiderburen.

LONDON SERIES

Dat de rivalen uit de American League, de Red Sox en de Yankees, de oversteek zullen maken naar Europa valt ook niet als een verassing te bestempelen. De twee bekende ploegen zijn mateloos populair in Europa en een grote trekpleister voor het lokale publiek.
Nadat eerder de NBA en NFL al wedstrijden in Londen afwerkten, is het nu tijd voor MLB om de oversteek te maken naar Groot-Brittannië. Het Olympisch stadion van Londen — dat plaats biedt aan 66.000 toeschouwers — is in juni 2019 het strijdtoneel. Uiteraard zullen er Nederlandse fans de overstek maken, om het gevecht tussen Didi Gregorius en Xander Bogaerts te aanschouwen. MLB lijkt een run op kaarten te verwachten, want er is een speciale pre-registration website ontworpen. Fans die een kaartje hopen te bemachtigen, zullen zich eerst hier moeten melden.

Coverfoto: AP Photo

1 REACTIE

  1. ‘MLB lijkt een run op kaarten te verwachten, want er is een speciale pre-registration website ontworpen’
    Gezien de vele vinkjes die je verplicht moet zetten denk ik dat ze dit vooral voor de marketing doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen