Dutch Report: Kenley Jansen breekt clubrecord

Kenley Jansen
Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.
Week 11 (maandag 20 juni t/m zondag 26 juni)
Knipsel
J.R. Smith vierde de NBA-titel van de Cleveland Cavaliers zonder shirt. Xander Bogaerts raakte zijn jersey kwijt nadat hij zijn ploeg de overwinning bezorgde op de Chicago White Sox met een walk-off single. De 23-jarige shortstop van de Boston Red Sox besloot de serie met de White Sox 6-uit-18 met vier binnengeslagen punten (2-uit-12 op bezoek bij de Texas Rangers). Ondertussen heeft Bogaerts de meeste stemmen als de startende shortstop voor de American League in de 2016 MLB All-Star Game. MLB Network stelde de vraag of Xander Bogaerts de beste shortstop is in de MLB?

Knipsel
Will Grigg’s on fire? Jonathan Schoop is on fire! De tweede honkman van de Baltimore Orioles is trotst bezitter van een 8-game hitting streak (15-uit-33) en sloeg tegen de Tampa Bay Rays alweer zijn dertiende homerun over de hekken. Als je kijkt naar de gehele maand juni dan is Schoop goed voor een .347/.388/.589 slashline met vijf homeruns en vijftien binnengeslagen punten. Schoop valt niet alleen aanvallend op, verdedigend zorgde hij tegen de Rays voor twee hoogtepunten, zie hier en hier.

Knipsel
Een mijlpaal in de loopbaan van Kenley Jansen bij de Los Angeles Dodgers. De 28-jarige closer verzamelde op op 20 juni tegen de Washington Nationals save nummer 162 en verbrak daarmee het clubrecord van de Canadees Eric Gagné (161 saves). Een dag later werd Jansen in het zonnetje gezet. Jansen zit in zijn zevende seizoen bij de Dodgers: 370 wedstrijden, 370 1/3 inning, 228 honkslagen, 92 homeruns, 112 walks, 563 strikeouts, 163 saves, 0.92 WHIP en een 2.21 ERA.

Knipsel
Dancing with the Stars! Via een sierlijke pirouette maakte Didi Gregorius tegen de Minnesota Twins het dubbelspel af. In aanvallend opzicht kon hij geen potten breken tegen de Twins (2-uit-11), maar dat was een ander verhaal in de twee wedstrijden tegen de Colorado Rockies. Gregorius was goed voor een RBI-single en een RBI-triple.

Knipsel
Jurickson Profar kwam slechts drie wedstrijden in actie en daarin verzamelde hij drie honkslagen in negen slagbeurten. Eén van die honkslagen was een two-run homer tegen de Cincinnati Reds, terwijl hij tegen de Boston Red Sox een uitstekende vangbal maakte over zijn schouder. Of Profar meer gaat spelen voor de Rangers is niet duidelijk. Een mogelijk vertrek naar de Atlanta Braves is uitgesloten.

Knipsel
Een slechte serie tegen de Houston Astros (0-uit-10) volgde Andrelton Simmons op met een sterke serie tegen de Oakland Athletics (7-uit-14 met een double en een RBI). Verdedigend was de shortstop van de Los Angeles Angels aan het schitteren met een dubbelspel tegen de Astros en deze fantastisch actie tegen de A’s.

Lees hier de Dutch Report van vorige week
* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.
Foto: Phrake Photography

  1. “Eén van die honkslagen was een two-run homer tegen de Texas Rangers” wel knap dat je tegen je eigen ploeg een home run kan slaan :p
    Maar dat moet natuurlijk tegen de Cincinnati Reds zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen