Draft Recap 2019, Dag 1 (teams 21-32)


Zoals beloofd: hieronder de staart van de eerste dag van de MLB draft die maandag plaatsvond. Teams 1-10 en 11-20 lees je hier en hier.
Onze ‘close hits’ in dit stuk van de draft:

  • Atlanta en Tampa kozen inderdaad een kortestop.
  • Arizona gebruikte opnieuw hun hoge bonuspool voor een highschooler.
  • Milwaukee koos inderdaad een collegewerper
  • Oakland koos inderdaad een collegekortestop
  • Yankees kozen inderdaad een highschool infielder

#21 ATLANTA BRAVES
SS Braden Shewmake (Texas A&M)


Deze pick is vrij safe en we zijn niet onverdeeld enthousiast over Atlanta’s keuze hier. Shewmake is een aardige speler, maar er waren in deze fase van de draft wel meerdere spelers — zelfs kortestops — beschikbaar die we hoger inschatten dan de Texas A&M-infielder. Shewmake is geen slechte speler, verre van, maar we zijn niet van Atlanta gewend dat de club het veilig speelt. Een kortestop hadden wij overigens ook bedacht, maar de upside van een Gunnar Henderson was misschien een logischere keuze geweest.
SportAmerika’s voorspelling: Gunnar Henderson (HS, SS).

Overige picks op dag 1

Kortestop Beau Philip (Oregon State) is een onbegrijpelijke keuze van Atlanta in de tweede ronde. Maar liefst 135 plaatsen voor zijn Top 200 notatie, op plek 60.. Dat is wat teveel van het goede.


#22 TAMPA BAY RAYS
SS Greg Jones (UNC Wilmington)


Een infielder lag in de lijn der verwachting, zo dachten ook wij, maar we hadden Greg Jones pas richting pick 29 op het bord staan. De Rays waren blijkbaar dusdanig gecharmeerd van de pas 21-jarige kortestop, dat ze hem al op 22 kozen. Opzich geen verrassing, zeker niet met Cavacao al van het bord af.


SportAmerika’s voorspelling: Keoni Cavaco (SS/3B)

Overige picks op dag 1

De Rays hadden twee compensatie picks en besteedden die prima. Met behoorlijke korting voegde de club highschoolwerper JJ Goss en collegestarter Seth Johnson toe aan de organisatie.


#23 COLORADO ROCKIES
1B Michael Toglia (UCLA)


Wij hadden Toglia niet in de eerste ronde voorspeld, maar met een goede Regionals achter de rug wist Toglia gebruik te maken van wat last-minute helium. Onze gewaagde voorspelling dat Misner zou vallen, maar niet voorbij plek 23 zou zakken, bleek onjuist. Hij ging op plek 35. Een switch-hitting slugger die eerste honk kan spelen is wel een te verdedigen pick voor Colorado. Toglia kan een snelle minor league-carrière tegemoet zien.

Michael Toglia (Twitter)

SportAmerika’s voorspelling: Kameron Misner (OF).

Overige picks op dag 1

De Rockies kozen Aaron Schunk, een derdehonkman van Georgia, in de tweede ronde.


#24 CLEVELAND INDIANS
RHP Daniel Espino (Georgia Premier Academy)


Daniel Espino viel een paar plekken verder dan we gedacht hadden, maar de Indians konden zijn ruwe, ongepolijste talent niet weerstaan op plek 24 en sloegen toe. Espino is jaren verwijderd van de Majors, dus dit zou kunnen signaleren dat de Indians zich aan het voorbereiden zijn op een langere rebuildperiode.
SportAmerika’s voorspelling: Michael Busch (1B/OF)

Overige picks op dag 1

Cleveland ging voor een high schooler in ronde 2: Yordys Valdez, van McArthur HS in Florida, is de beoogde nieuwe ster-kortestop.


#25 LOS ANGELES DODGERS
3B Kody Hoese (Tulane)


Kody Hoese ging iets eerder dan wij gedacht hadden van het bord. Het leek er echt op dat LA een werper zou kiezen, en de kans bestaat nog steeds dat Espino de keuze was geworden als de Indians hem niet niet opgeslokt hadden, maar blijkbaar hebben ze in Los Angeles ook behoefte aan een college derdehonkman. Hoese hoeft niet veel tijd nodig te hebben om de Minors te overbruggen.
SportAmerika’s voorspelling: Daniel Espino (RHP)

Overige picks op dag 1

Michael Busch, die wij nog in de eerste ronde naar Cleveland hadden gemockt, werd LA’s tweederondekeuze.


#26 ARIZONA DIAMONDBACKS
RHP Blake Walston (New Hanover HS, North Carolina)


Opnieuw een high bonus pick door de D-backs, die opvallend genoeg niet voor JJ Goss gingen (die ook met een stevige bonus binnengeharkt kon worden), maar voor Blake Walston. Wij hadden Walston als alternatief aan het eind van de eerste ronde/begin van de tweede ronde ingeschat, maar Arizona haalde de trekker op plek 26 over. Ook Walston zal nog moeten rijpen in de minors.
SportAmerika’s voorspelling: JJ Goss (RHP)

Overige picks op dag 1

Brennan Malone, Drey Jameson, Ryne Nelson, Tommy Henry, Dominic Fletcher.


#27 CHICAGO CUBS
RHP Ryan Jensen (Fresno State)


De ‘out-of-nowhere’ pick kwam van de Chicago Cubs, die in Ryan Jensen een intrigerende arm gekozen. Mid-to-high gas in de arm, dat hij ook later in de wedstrijd vast kan houden, maar niet altijd de pin-point controle die nodig is. Hij profileert momenteel dan ook als reliever. Jensen profiteerde van een geweldige laatste twee collegemaanden om in de eerste ronde terecht te komen.


SportAmerika’s voorspelling: Kody Hoese (3B)

Overige picks op dag 1

2B Chase Strumpf, die een tweetal kritieke homeruns sloeg voor UCLA in de Regionals, maar ook een paar stevige veldfouten noteerde, ging in ronde twee naar de Cubs. Plus hitter, meh fielder.


#28 MILWAUKEE BREWERS
LHP Ethan Small (Mississippi State)


Ook Ethan Small kwam uit zijn tweederondeprojectie naar voren in ronde 1, mede dankzij zijn Southeastern Conference Pitcher of the Year-titel. Small maakte een enorme jump dit seizoen (zo’n 25 rondes, in drafttermen) na een fenomenaal seizoen waarin hij nog steeds actief is. Komende vrijdag gooit hij waarschijnlijk voor Mississippi State in de Super Regionals. 160 strikeouts tot nu toe 1.80 ERA pre-playoffs, 0.80 WHIP: that will play.
SportAmerika’s voorspelling: Seth Johnson (RHP)

Overige picks op dag 1

Wabash Valley College lefty Antoine Kelly.


#29 OAKLAND ATHLETICS
SS Logan Davidson (Clemson)


Oakland was op zoek naar atletische middle infielders en met Greg Jones al vroegtijdig van het bord gingen ze mogelijk voor hun backupplan in Logan Davidson. In Davidson vinden ze nu een all-round speler die mogelijk redelijk snel door de Minors kan vliegen.
SportAmerika’s voorspelling: Greg Jones (SS)

Overige picks op dag 1

RHP Tyler Baum (North Carolina).


#30 NEW YORK YANKEES
SS Anthony Volpe (Delbarton HS, New Jersey)


Een high-school infielder leek inderdaad de pick voor New York, maar Tyler Callihan bleef verrassend vallen en werd door de Yankees ook gepasseerd. Anthony Volpe was voor ons meer een comp-round of tweederondekeuze, maar de Bombers draften over het algemeen dusdanig goed, dat we deze keuze niet in twijfel trekken. De rest van de dag werd er naar collegespelers gehengeld.
SportAmerika’s voorspelling: Tyler Callihan (3B)

Overige picks op dag 1

TJ Sikkema (LHP, Missouri) en 2B Josh Smith (LSU).


#31 LOS ANGELES DODGERS
1B/OF Michael Busch (UNC)


Busch viel ook een paar plaatsen verder dan over het algemeen gedacht, dus dat heeft mogelijk de keuze voor LA wat vergemakkelijkt. Onze voorspelling, Maurice Hampton, heeft duidelijk aangegeven naar college te gaan. Hij heeft een overeenkomst met LSU om football en honkbal te spelen. De Padres kozen hem voor de show nog wel in de 23e ronde, maar hij gaat zeker niet tekenen.
SportAmerika’s voorspelling: Maurice Hampton (OF, HS)

Overige picks op dag 1

Busch, dus.


#32 HOUSTON ASTROS
C Korey Lee (University of California)


Een speler die we op geen enkele manier genoemd hadden: Korey Lee. De catcher van Cal, hetzelfde team als nummer 3 overall pick Andrew Vaughn, profiteerde zoals hij zelf zei mogelijk van Vaughn’s aandacht. Houston ziet in hem een defensieve geweldenaar achter de plaat die dit jaar ineens ook aanvallend zijn steente kan bijdragen.
SportAmerika’s voorspelling: Matthew Lugo (SS)

Overige picks op dag 1

Grae Kessinger (SS, Ole Miss).

Coverfoto: MLB.com

Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen