MLB Draft: Phillies verrassen, kiezen Mickey Moniak nr. 1

Moniak.0.0
“With the first selection of the 2016 MLB Draft, the Philadelphia Phillies select: Mickey Moniak, an outfielder from La Costa Canyon High School, in Carlsbad, California.”
Major League Baseball-commissioner Rob Manfred trapte afgelopen nacht met deze woorden de eerste ronde van de Major League Baseball Draft af. De Phillies hadden de eerste keuze en verrasten vriend en vijand door niet voor college-lefty A.J. Puk te kiezen, zoals tot de dag voor de Draft nog werd aangenomen, maar outfielder Mickey Moniak te selecteren. Moniak werd daarmee de eerste high school outfielder sinds Bryce Harper (2010) die first overall is gekozen.
Moniak sloeg dit seizoen een slaggemiddelde van .435 bij elkaar en stapelde daar nog zeven homeruns en negentien gestolen honken in 97 slagbeurten bovenop. De net 18-jarige slagman had eerder dit jaar al een overeenkomst met UCLA afgesloten, maar de verwachting is dat hij op korte termijn een contract tekent bij de Phillies en in hun Minor League afdeling zijn profcarrière zal beginnen.
De tekenbonus voor plek 1 mag dit jaar oplopen tot een slordige $9 miljoen. Als Moniak het volledige bonusbedrag binnenhaalt, verbreekt hij het record van Gerrit Cole. De werper van de Pittsburgh Pirates ontving in 2011 zo’n $8 miljoen.
Na jaren met geld gesmeten te hebben onder voormalig General Manager Ruben Amaro Jr., zijn de Phillies hun organisatie nu vanaf de grond af en met jong, zelfgedraft talent aan het opbouwen. Met Moniak haalt de club uit Philadelphia een potentiële ster binnen waar ze weliswaar nog even op moeten wachten, maar ook jaren plezier van kunnen hebben.
Later meer draftnieuws.
Foto: mlb.com

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.
  1. leuke gast. Eén van z’n maten moet nu de handtekening van MM op z’n reet laten tatoeëren.
    Ze hadden gewed dat als MM in de draft in de top 10 zou eindigen er getaoëerd zal worden.
    Als z’n vriend ooit de top 20 draft haalt is MM aan de beurt … Op dit moment is hij een freshman pitcher bij Columbia.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen