Dodgers zakelijk naar een 2-0 voorsprong in NLCS

Waar het eerste duel tussen de Dodgers en Cubs vanaf het begin af aan vlamde, duurde het in wedstrijd twee wat langer. Startende werpers Rich Hill en Jon Lester volbrachten beiden hun taak uitmuntend. De veteranen kregen beiden slecht één run tegen, waardoor het 1-1 stond na de vijfde inning. Ondanks al het spektakel in deze postseason tot nu toe werden wij als liefhebbers gewezen op het aloude “pitching wins championships.” De LA Dodgers kwamen uiteindelijk het sterkst uit de strijd en brachten de tussenstand in deze best-of-7 series op 2-0.

STARTERS SNEL WEG

Beide starters kregen niet veel krediet van hun skipper, aangezien ze beiden mochten vertrekken na respectievelijk 4.2 (Lester) en 5.0 IP (Hill). In het reguliere seizoen was wellicht een echte pitcher’s duel ontstaan, maar de belangen in oktober zijn daarvoor te groot. Hill en Lester incasseerden beiden slechts drie hits en één run.
Nadat de startende werpers vervangen waren, was het woord aan de bullpens. Die strijd werd in de allerlaatste inning gewonnen door de mannen uit Californië. De mannen van Dave Roberts gooiden vier innings, waarin zij geen enkele honkslag incasseerden. De ‘pen van Chicago leek een gelijk lot beschoren, totdat Brian Duensing in de negende inning Yasiel Puig vier wijd geeft. Met twee nullen op het bord komt vervolgens John Lackey op de heuvel namens Chicago. Hij begint met een four pitch walk voor Chris Taylor, waarna hij een fastball midden over de plaat werpt voor Justin Turner. Turner maakt geen fout en ramt de bal in de tribunes: 4-1 en einde wedstrijd.

UP NEXT

Het gehele circus gaat zich verplaatsen van LA naar Chicago en kan zich daarmee een dagje vrij veroorloven. Dinsdagnacht gaan beide team beginnen aan de derde wedstrijd rond 03:00 Nederlandse tijd. Voor Chicago zal Kyle Hendricks de bal ontvangen, terwijl de Dodgers de van de Texas Rangers overgekomen Yu Darvish naar de heuvel zullen sturen.

Top photo: Matt Slocum / Associated Press

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen