Dodgers slaan vroeg toe in Game 1 en series


Voor 54.707 toeschouwers in Dodgers Stadium hebben de Los Angeles Dodgers de eerste wedstrijd in de National League Division Series gewonnen. De ploeg die in het reguliere seizoen het beste record had van de National League versloeg Arizona Diamondbacks met 9-5. Corey Seager (2-4, 3 runs, 2 RBI’s), Justin Turner (3-4, 1 run en 5 RBI’s) en Yasiel Puig (2-5, 2 RBI’s) sloegen de punten binnen voor de Dodgers.

VROEG VERSCHIL

Geheel passend in dit postseason tot nu toe, kreeg in elk geval één van de startende werpers in de eerste inning meerdere punten tegen. Taijuan Walker van de D-backs was dit keer het slachtoffer. Hij kreeg een honkslag tegen van leadoff hitter Chris Taylor en zette vervolgens korte stop Corey Seager met vier wijd op het eerste honk. Daarmee waren twee honken bezet toen derde honkman Justin Turner aan slag kwam. Hij maakte het meest van deze kans, door een 3-run homerun te slaan.


Niet veel later werd eerste honkman Cody Bellinger binnengeslagen door Yasiel Puig. The boys in blue kwamen daarmee op een 4-0 voorsprong. Walker sloot de inning af met drie keer drie slag, maar zijn avond zat er na de eerste inning op. Manager Torey Lovullo verving hem door Zack Godley.
De D-backs deden in de derde inning nog iets terug via een solo homerun van A.J. Pollock, maar in de vierde inning liepen de Dodgers verder uit. Corey Seager, Turner en Yasiel Puig sloegen punten binnen, waardoor de score opliep naar 7-1.

KERSHAW’S AVOND

Namens de Dodgers stond ace Clayton Kershaw goed te werpen. De lefty kreeg in 6.1 innings slechts vijf hits tegen. Opvallend was echter dat vier van de vijf hits solo-homeruns waren naar het linksveld. Vooral in de zesde en zevende inning lieten de D-backs hun offensieve kracht zien. J.D. Martinez, Ketel Marte en Jeff Mathis sloegen ieder een homerun naar hetzelfde vak in het stadion, bovenop de klap van Pollock, eerder in de wedstrijd.

Na de homerun van Mathis en bij een 7-4 stand werd Kershaw vervangen door Tony Watson.

DE PUIG-SHOW

In de zevende inning stal Yasiel Puig de show. Hij was als eerste aan slag in de inning en sloeg op het werpen van David Hernandez een triple. Met een head first slide bereikte hij het derde honk en de Cubaan vierde dat zoals alleen hij dat kan.
Zijn teamgenoten wisten Puig niet binnen te slaan, maar in de achtste inning waren het nogmaals Seager en Turner die een punt binnensloegen en het Dodgers-totaal naar negen runs brachten. Eerst was het Seager met een mooie driehonkslag naar het rechtsveld die pinch-hitter Austin Barnes binnensloeg. Turner bracht Seager over de thuisplaat met een single.

JANSEN SLUIT DE DEUR

In de negende inning was het aan landgenoot Kenley Jansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Door een slechte aangooi op het eerste honk gaf hij een unearned run op, maar de wedstrijd kwam daarmee niet meer in gevaar; 9-5 bleek de eindstand.

UP NEXT

Om 03:00 uur (Nederlandse tijd) begint in Los Angeles Game 2 van de series. Twee linkshandige werpers nemen het daarin tegen elkaar op: Rich Hill en Robbie Ray. Hill (12-8, 3.32 ERA en een 1.09 WHIP) staat bekend om zijn mooie curveballen. Hij kwam vorig seizoen namens de Dodgers in de postseason tot 13 innings, 11 hits, vijf runs, zes keer vier wijd en 19 keer drie slag.
Robbie Ray (15-5, 2.89 ERA, 1.15 WHIP) gooit een uitstekend seizoen en hoopt daar in de postseason op voort te kunnen bouwen. Hij kwam in de Wild Card-game vn afgelopen woensdag al in actie als reliever. Toen gooide hij 2.1 innings: twee hits, één run en drie strikeouts.

Mike van Dijk
Mike van Dijk
MLB-contributor. Arizona Diamondbacks-fan vanaf het inaugurele seizoen. Speelt in de podcast dan ook mee met ieder rondje Big Unit Bingo. Naast honkbal, fan van Ole Miss (Hotty Toddy) en de Pittsburgh Steelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen