Cubs-pitching, 'Bryzzo' maatje te groot voor Nationals


Waar de beide Division Series-wedstrijden in de American League bol stonden van de offense, werd het openingsduel in de National League gedomineerd door pitching. De match-up tussen Stephen Strasburg en Kyle Hendricks stond vooraf al te boek als een goede, maar het werd nog beter dan verwacht. Timely hitting van sterren Kris Bryant en Anthony Rizzo bovenop de indrukwekkende pitching waren genoeg voor Chicago om een 1-0 voorsprong te nemen in de NLDS.

NO-HITTER

De eerste 5+ innings ging het duel gelijk op. Zowel Hendricks als Strasburg overklasten de offenses die ze tegenover zich hadden. Waar Hendricks wel direct in de eerste inning een hit tegenkreeg, duurde het tot twee uit in de vijfde inning voordat Chicago een honkslag tegen Strasburg wist te noteren. Beide werpers lieten zien waarom zij de aangewezen personen waren voor een Game 1-start.
Strasburg noteerde 10 strikeouts in zeven innings. De rechtshander gooide slechts één keer vier wijd en kreeg slechts drie honkslagen tegen.

 
Hendricks probeerde Strasburg af te troeven. De verrassende, maar de terechte Game 1-starter pitchte ook zeven innings en verspreidde daarin twee hits, drie walks en zes strikeouts.

 
Beide werpers gooiden geweldige innings, dus het was de vraag wie van de twee als eerste met zijn ogen zou knipperen. Dit werd Strasburg, in de zesde inning. Na eerder zowel Bryant, als Rizzo tweemaal met een strikeout naar de kant te hebben gestuurd, nam ‘Bryzzo’ nu wraak.

RUNS!

De inning begon met een error van Nats-derde honkman Anthony Rendon, die ervoor zorgde dat Javy Baez veilig het eerste honk bereikte. Hendricks offerde zichzelf vervolgens op met een stootslag, waarmee Baez opschoof naar het tweede honk. Met twee uit kwam Bryant naar de plaat en de Cubs-ster deed wat hij moest doen. Een basehit scoorde Baez en Bryant zelf ging naar twee op de aangooi. Rizzo volgde Bryant’s voorbeeld en sloeg een harde single naar rechts, waarop Bryant over de plaat kwam.

Daarmee leek de beslissing in het duel daar. Hendricks domineerde de Nationals-line-up tot en met de zevende inning. Joe Maddon besloot na de zevende inning zijn starter na de kant te halen. Dit kon hij doen, omdat Rizzo in de tweede helft van de zevende inning de Cubs op 3-0 had gezet.
Pinch-hitter Jon Jay sloeg, op het werpen van reliever Ryan Madson een lead-off double naar het linksveld. Nadat Ben Zobrist en Bryant niet in staat waren hem over de plaat te slaan, was het opnieuw aan Rizzo om zijn teamgenoten bij te staan.

PITCHING, PITCHING, PITCHING

Beide teams wisten een totaal van zeven honkslagen bij elkaar te sprokkelen. De drie runs voor Chicago maakten het verschil, want de Cubs-bullpen liet er geen twijfel over bestaan welk team Game 1 ging winnen. Carl Edwards Jr. en Wade Davis maakten het karwei voor Hendricks af, terwijl Brandon Kintzler zijn doel ook nog schoon hield voor Washington. De twee pitching staffs combineerden voor 22 strikeouts tegenover slechts vijf walks. De toon in deze serie lijkt gezet: pitching wins championships.

UP NEXT

De series vindt zijn vervolg op zaterdagavond, wanneer Gio Gonzalez en Jon Lester het tegen elkaar opnemen. Het duel begint om 23:30 uur (Nederlandse tijd) en wordt opnieuw gespeeld in Washington D.C..

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen