Dodgers één overwinning van World Series verwijderd

De Los Angeles Dodgers hebben nog één zege nodig om voor het eerst in de eenentwintigste eeuw de World Series te bereiken. In game 3 van de NLCS walsten de Dodgers over uittredend kampioen Chicago Cubs heen, 6-1. Bij een overwining van de ploeg uit Los Angeles in Chicago vanavond is de buit in de National League binnen.

ONWAARSCHIJNLIJKE HELDEN BREKEN DE BAN


Skipper Joe Maddon van de Cubs toonde vertrouwen in Kyle Schwarber in de meest cruciale tijd van het jaar. De voormalig catcher, maar tegenwoordig buitenvelder beloonde het geloof van zijn chef dan ook direct. Vanuit de nummer twee slot sloeg hij in de eerste inning een solo home run op de eerste worp die hij van Yu Darvish te verwerken kreeg. Schwarbers carrière bij de Cubs vertoont steeds meer de trekken van een storyline in een willekeurige soap. Vorig jaar was hij nog de held in oktober, maar dit jaar werd hij met ernstige offensieve problemen terug gestuurd naar Triple A. Nu oktober weer is aangebroken lijkt hij zijn oude vorm hervonden te hebben.
De Dodgers hadden direct in hun slagbeurt in de tweede inning een antwoord. Buitenvelder Andre Ethier sloeg in zijn slagbeurt een homerun op een vrij zwakke, hangende pitch van Kyle Hendricks. Opgemerkt moet worden dat Ethier die seizoen slechts 34 at-bats had in het reguliere seizoen, mede doordat hij in Spring Training een blessure opliep. Het was dan ook opmerkelijk dat hij werd toegevoegd aan het roster in de NLCS, hoewel enkele blessures bij de mannen uit Los Angeles een aantal gaten in het roster opleverden.

In de derde inning zorgde Chris Taylor voor een voorsprong voor de Dodgers door middel van de long ball. Ook hij is een unlikely hero. Hij begon het jaar bij de Dodgers in Triple A, maar werd vanwege zijn versatiliteit vroeg in het seizoen toegevoegd aan het roster vanwege blessures. Hij maakte een uitstekend jaar door: .288/.354/.496. In de vijfde inning verdubbelde hij de Dodgers-voorsprong door Joc Pederson binnen te slaan met een triple: 3-1.

NIET MEER IN PROBLEMEN


Vanaf de 3-1 kwamen de Dodgers geen moment meer in problemen. Yasiel Puig bracht vrij gemakkelijk de 4-1 op het bord in de zesde inning. Mede omdat de Cubs geen vuist meer konden maken in hun slagbeurten konden de Dodgers in de achtste inning via Logan Forsythe en Austin Barnes uitlopen naar 6-1.
In het Cubs-kamp is men ervan doordrongen dat het wel heel lastig wordt om de titel te prolongeren. Joe Maddon liet optekenen dat zijn ploeg vanaf hier alleen nog maar do or die wedstrijden zal spelen. “Elke game is nu game 7”, aldus Maddon. Sinds de LCS wedstrijden naar een best-of-seven-serie zijn gegaan kwam het slechts eenmaal voor dat een ploeg een 3-0 voorsprong in wedstrijden uit handen gaf. In 2004 wonnen de Boston Red Sox van de New York Yankees. In alle andere gevallen ging de leidende ploeg ook door naar de Fall Classic.

UP NEXT


Aankomende nacht, opnieuw om 03:00 Nederlandse tijd, zal de vierde wedstrijd aanvatten in the Windy City. Skipper Joe Maddon zal 2015 Cy Young winnaar Jake Arrieta de bal overhandigen. Vooral in de tweede helft van het seizoen kwam Arrieta op stoom dit jaar en zal vol zelfvertrouwen op heuvel stappen. Names de Dodgers zal Alex Wood starten, die dit jaar slechts driemaal verloor en een ERA van 2.72 verwierf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen