Los Angeles Angels en Albert Pujols voltooien onmogelijk geachte comeback

33948892655_06a6ba5a61_o
Teams die meer dan zes runs achter stonden in de negende inning hadden al 346 wedstrijden op rij verloren.
Sinds 2011 hadden teams die meer dan zes runs achter stonden in de negende inning een record van 1-1259.
De enige uitzondering sinds 2011 waren de Kansas City Royals die vorig jaar een dergelijke comeback voltooiden tegen de Chicago White Sox.

Maar sinds gisteren horen de Los Angeles Angels daar ook bij, want de Seattle Mariners sloegen erin om een 9-3 voorsprong in de negende inning alsnog te verspelen.

In eerste instantie was het aan de 33-jarige Casey Fien om de ruime voorsprong te behouden, maar het was onder andere de 542e homerun van Albert Pujols die de Mariners-coaches in de dugout toch wat onrustig maakte. En dus moest Edwin Diaz, die inmiddels toch wel te boek staat als een talentvolle closer, de heuvel opkomen om erger te voorkomen.
Om wat cijfers te geven, zelfs toen Fien een homerun opgaf aan Pujols, en achtereenvolgens Cliff Pennington (vrije loop), C.J. Cron (single) en Ben Revere (vrije loop) op de honken liet, was er volgens de kansberekening van FanGraphs slechts een kans van 1,8% dat de Mariners hun 9-4 voorsprong nog weg zouden geven in één inning.
Maar de Mariners zouden de Mariners niet zijn als zij hier niet in slaagde. Edwin Diaz kwam op de heuvel, en begon sterk middels een RBI groundout en een strikeout. Daarna ging het echter helemaal fout. Yunel Escobar sloeg twee man binnen: 9-7. Zowel Cole Calhoun als Mike Trout mochten op de honken komen met een vrije loop om samen met Escobar de honken vol te gooien. Niemand minder dan Albert Pujols sloeg een efficiënte two run single om de oren van de 23-jarige werper, en vervolgens verloste Cliff Pennington alle Mariners-fans uit hun lijden door ook maar meteen de winnende binnen te slaan.
Het gevolg: de Seattle Mariners komen op 1-6 en zijn statistisch het slechtste team in de American League na één week, terwijl de Los Angeles Angels de vooralsnog trotse koploper zijn in de AL West, en een historische comeback op hun naam mogen bijschrijven.

Overig nieuws

  • De Oakland Athletics (3-4) brengen nu al veranderingen aan in hun starting rotation. Raul Alcantara had het zondag zwaar in een nederlaag tegen de Texas Rangers, en gaf maar liefst acht runs op in twee innings. Het gevolg: de 24-jarige Alcantara mag richting de bullpen en Jesse Hahn mag zijn plek innemen.
  • De Philadelphia Phillies (3-3) verliezen volgens verschillende berichten hun geduld met closer Jeanmar Gomez. Gisteren verspeelde hij een 3-0 voorsprong tegen de Nationals, en ondanks dat de Phillies in verlenging wonnen zou manager Pete MacKanin willen kijken naar alternatieven. Mogelijke opvolgers zouden Joaquin Benoit of Hector Neris zijn.
  • Er was zondag ook een klein stukje geschiedenis voor Matt Holliday van de New York Yankees (2-4). De ervaren slagman kreeg vijf vrije lopen in de 7-3 overwinning op de Baltimore Orioles, en was slechts de zevende speler sinds 2000 die dit bewerkstelligde.
Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen