2017 MLB Draft Preview (3)

Draft2017
Hoe verder je vooruit kijkt in de eerste ronde van een Draft, hoe meer het gokgehalte stijgt. Simpel gezegd is de kans dat er ergens een kink in de voorspellingen komt groter wanneer meer teams hun keuzes aan de Commissioner doorgeven. Het weerhoudt SportAmerika er echter niet van om een schot in het donker te doen.

MLB Draft, deel 3

Afgelopen week plaatsten we picks 1-10 en selecties 11 – 20. Vandaag mock draften we de resterende selecties van de eerste ronde (nr. 21 tot en met 30). Op basis van de stand van vorig jaar, is de draftvolgorde als volgt (via MLB.com).
Draft order3x
Picks 28 tot en met 30 zijn compensatieselecties voor de Blue Jays, Rangers en Cubs. Zij verloren Free Agents Edwin EncarnacionIan Desmond en Dexter Fowler, respectievelijk, en ontvingen ter compensatie de eerste-ronde-selectie van de Indians, Rockies en Cardinals. Deze drie team mogen dus geen speler kiezen in de eerste ronde van de draft.


#21 Baltimore Orioles

AUSTIN BECK (OF)
North Davidson High, Lexington (NC)

Dit is de pick waarvan we met zekerheid kunnen zeggen dat hij incorrect gaat blijken. Austin Beck gaat waarschijnlijk vele malen hoger in de Draft en in de laatste dagen zijn de Orioles voornamelijk gelinkt aan pitching of college hitter. Beck is echter te intrigerend om te laten passeren en eerder in het proces ging het gerucht dat de Orioles achter prep outfielders aanzaten (wat Beck is).
Wordt het niet Beck, let dan op Jake Burger, Griffin Canning of LSU’s ace Alex Lange. De Orioles kunnen best wel eens voor een verrassing zorgen.

Alternatieven: Griffin Canning (RHP), Alex Lange (RHP), Jake Burger (3B)

#22 Toronto Blue Jays

DAVID PETERSON (LHP)
University of Oregon (Eugene, OR)

David Peterson (University of Oregon)

Met David Peterson kunnen de Blue Jays een interessante slag slaan. De linkshandige werper van de University of Oregon piekt op het juiste moment, met meerdere geweldige optredens op rij aan het begin van het collegeseizoen. Ook Peterson is boomlang (2.00 meter), maar hij heeft de lichaamsbouw van iemand die het pitchen wel aankan.
De Blue Jays zijn naar verluidt het meest geïnteresseerd in een werper op plek 22, zeker ook aangezien ze later in deze ronde nog een Compensation Pick hebben voor het verlies van Edwin Encarnacion. Als Tanner Houck beschikbaar is, zouden de Jays hem wel eens kunnen grijpen. De organisatie draftte Houck namelijk in 2014 ook al eens.

Alternatieven: Tanner Houck (RHP), Griffin Canning (RHP)

#23 Los Angeles Dodgers

BUBBA THOMPSON (OF)
McGill-Toolen High School (Mobile, AL)

Eén van de grootste verrassingen van de eerste ronde zou zijn als de LA Dodgers niet voor Bubba Thompson kiezen op plek 23. De geruchten over de interesse in de outfielder uit Alabama zijn heel volhardend en meerdere ander draftwatchers denken dat Thompson naar Los Angeles gaat. De Dodgers zijn gek op atletische spelers en Thompson is dat zeker. De high schooler heeft een overeenkomst met de University of Alabama, waar hij honkbal en American football gaat spelen. Een stevig bod van de Dodgers zou hem echter kunnen overhalen prof te worden.
Gaat LA de weg van de werper, houd dan Griffin Canning van UCLA of Hans Crouse in de gaten. LA is meermaals gelinkt aan beide pitchers.

Alternatieven: Griffin Canning (RHP), Hans Crouse (RHP)

#24 Boston Red Sox

ALEX LANGE (RHP)
Louisiana State University (Baton Rouge, LA)

Alex Lange (Baseball America)

LSU’s strikeoutmachine Alex Lange lijkt veel interesse te hebben gewekt in Boston, maar de Red Sox houden als geen ander hun kaarten dicht tegen zich aan. Het kan echt alle kanten op met Dave Dombrowski en zijn scouting department. Zo zijn de BoSox ook al gekoppeld aan infielders Keston Hiura en Nick Allen. Zelfs Seth Romero is genoemd, omdat hij mogelijk dit seizoen al de Red Sox-bullpen kan halen. Desondanks zetten we ons geld op Lange, voornamelijk vanwege de rij aan zelfopgeleide flops in het Minors-systeem van de Red Sox en het verlies van top werperprospect Michael Kopech aan de White Sox.

Alternatieven: Blayne Enslow (RHP), Keston Hiura (2B), David Peterson (LHP),  Tanner Houck (RHP), Seth Romero (LHP)

#25 Washington Nationals

SETH ROMERO (LH)
[teamloos] (West Colombia, TX)

Seth Romero (Houston Athletics)

Als we het dan toch over Seth Romero hebben, dan kunnen we hem wel gelijk naar de Washington Nationals toeschrijven. Zelfde idee als bij de Red Sox: Romero kan mogelijk dit seizoen al toegevoegd worden aan een Major League-bullpen. De Nats ‘pen is hard op zoek naar versterkingen, dus Romero naar Washington is eigenlijk tè logisch om niet uit te komen.
Valt Lange een plekje, zouden de Nationals nog wel eens een tricky keuze hebben.

Alternatieven: Alex Lange (RHP)

#26 Texas Rangers

JAKE BURGER (3B)
Missouri State (Springfield, MO)

Wat voor Austin Beck geldt, geldt zeker ook voor Jake Burger: de kans dat hij (veel) eerder gekozen wordt in deze Draft is groot. Burger is een prima college-slagman en de Rangers worden veelvuldig aan positiespelers gelinkt. Met -het aanstaande pensioen van Adrian Beltre en het feit dat voormalig derde-honkman-van-de-toekomst Joey Gallo de positie waarschijnlijk definitief heeft verlaten, geeft de Rangers ruim voldoende gelegenheid om de positie met Burger weer wat toekomstmuziek te geven.

Alternatieven: Austin Beck (OF), Sam Carlson (RHP), Bubba Thompson (OF), Matt Sauer (RHP)

#27 Chicago Cubs

NICK ALLEN (SS)
Francis Parker School (San Diego, CA)

De Cubs worden heel veel gelinkt aan Nick Allen en lijken het risico niet te willen lopen dat hij er in de tweede ronde niet meer is.

Alternatieven: Sam Carlson (RHP), Brendon Little (LHP), Daulton Varsho (C)

#28 Toronto Blue Jays

GAVIN SHEETS (1B)
Wake Forest (Winston-Salem, NC)

De Blue Jays gaan voor hun tweede keuze in ronde 1, de genoegdoening voor het verlies van Edwin Encarnacion, mogelijk voor een power bat. Deze is te vinden in de vorm van Gavin Sheets, de eerste honkman van Wake Forest in North Carolina. Sheets heeft wat gaten in zijn spel, maar de potentie en de knuppel zijn for real. Er is een behoorlijke link tussen de Jays en de familie Sheets: Gavin’s vader Larry speelde voor de Orioles toen Blue Jays-president Mark Shapiro in Baltimore woonde en zijn vader zaakwaarnemer was van enkele O’s.

Alternatieven: Matt Sauer (RHP)

#29 Texas Rangers

MATT SAUER (RHP)
Ernest Righetti High School (Santa Maria, CA)

Rechtshandige werper Matt Sauer staat naar verluidt op meerdere lijstjes, dus de Rangers zullen blij zijn als ze hem weten binnen te halen.

Alternatieven: Tristen Lutz (OF)

#30 Chicago Cubs

CLARKE SCHMIDT (RHP)
University of South Carolina (Columbia, SC)

SC-rightie Clarke Schmidt is geblesseerd en valt daarom een behoorlijk eind, naar plek 30 in de eerste ronde. De Cubs kunnen echter wel een gokje wagen, met hun tweede keuze in ronde één. Schmidt is een harde werker met goede stuff, dus als hij zijn blessure weet te overwinnen, zouden de Cubs iets leuks in huis kunnen halen.

Alternatieven: Hans Crouse (RHP)
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen