TNF: Browns pakken door wervelend eerste kwart play-offticket

Afgelopen nacht speelden de Cleveland Browns en de New York Jets een bijzondere wedstrijd. De eerste helft was uiterst boeiend, waarna de wedstrijd in de tweede helft stilviel. Joe Flacco’s connectie met David Njoku was ook deze week weer een hoogtepunt op het veld. Door winst gaan de Browns pas voor de derde keer sinds 2002 naar de play-offs. De Jets lijken met Trevor Siemian als quarterback niet echt verder te komen. Het is maar de vraag wie ze volgende week weer opstellen.

New York Jets @ Cleveland Browns | 20 – 37

De wedstrijd begon voor de Browns veelbelovend. Zoals gezegd vond Flacco zijn tight end Njoku opnieuw meerdere malen. Na het eerste kwart had hij al 113 receiving yards. Na enkele mooie catches rushte Jerome Ford binnen vier minuten al de end zone in. Op de eerstvolgende drive van de Jets zag het spel er eigenlijk nog wel prima uit. Siemian gooide een paar keer de football met succes naar Breece Hall. Na het vangen van de bal op de 20-yardlijn rende hij de bal de end zone in voor de gelijkmaker.

Vervolgens lieten zowel Ford als Njoku zien prima te kunnen rennen met de bal. Laatstgenoemde ving de bal en zette vervolgend de turbo aan om 43 yard verder te komen op de 7-yardlijn van de Jets. Toen was het aan de andere running back, Kareem Hunt, om de touchdown te scoren. Bijzondere vermelding ook voor Riley Patterson. Ondanks het gemiste extra punt na deze TD, speelde de kicker een prima wedstrijd. De Browns pikten hem deze week op, na de blessure voor Dustin Hopkins vorige week. Die zorgde ervoor dat ze alleen maar two point conversions konden spelen na hun scores.

Op de punt return ging het mis voor de Jets, want Israel Abanikanda verloor de bal kort nadat hij hem ving. Zo namen de Browns over op de Jets’ 12-yardlijn, maar dit leidde niet tot een score. Ze kozen er namelijk voor om op 4th down & 4 voor een touchdown te spelen en dat mislukte. Twee plays later hadden ze echter alweer de bal. Siemian wierp de bal van eigen helft zo in de handen van Ronnie Hickman Jr., die zijn eerste interception ving. Hij rende de bal zo binnen, waardoor na het eerste kwart de stand al 20-7 voor de Browns was.

Bijzonder verloop tweede kwart

Hoewel Njoku een goede wedstrijd speelde, fumblede hij de bal op de tweede play in het tweede kwart. Dit zorgde ervoor dat de Jets meteen al een kans kregen om iets terug te doen, ware het niet dat ze de bal moesten punten. Vervolgens bleven de Browns scoren, zoals in het eerste kwart. Flacco had een paar mooie passes, waaronder een touchdownpass naar Elijah Moore in de end zone. Toen de Browns defense erna de Jets opnieuw tegenhield, leek de wedstrijd wel gespeeld. Toen gooide Flacco opeens een interception. Jermaine Johnson II sprong op toen hij dacht dat de QB de bal zou gooien, maar Flacco wachtte. Toen hij alsnog wilde gooien, ving Jackson hem alsnog, waardoor New York toch nog hoop hield op een resultaat.

Toch was de thuisploeg meteen weer in staat om deze score te beantwoorden. Flacco had met twee mooie acties, waarbij hij tackles wist te ontwijken, ook nog goede passes in huis. Eerst vond hij Moore, waarna hij bij de eerstvolgende actie zich wist los te trekken uit een tackle en Ford vond. Die maakte vervolgens een fantastische run, liet twee verdedigers tackles missen en viel de end zone binnen. In de laatste seconden van de eerste helft wist Zuerlein nog een field goal te scoren en zo stond bij rust de stand op 34 – 17 voor de Browns.

Saaie tweede helft na geblockte field goal Jets

Als je de eindstand hebt gezien, weet je eigenlijk al meteen dat de tweede helft niet zo spectaculair was als de eerste helft. Nadat de Browns op de eerste drive van de Jets een field goal van Zuerlein wisten te blocken, werd de bal drie keer achtereen gepunt. Er werd dus verder niet gescoord in het derde kwart. Dit leek in het vierde kwart ook niet te gebeuren toen de Jets wederom de bal wegschoten. Toen Jermaine Jackson II bij een fumble van Pierre Strong wist te veroveren, scoorden de Jets wel een field goal. Richting het einde van de wedstrijd deed Patterson dit ook nog voor de Browns en zo stond de eindstand op het scorebord.

Door deze winst gaan de Browns dus voor het eerst sinds 2020 weer de play-offs in, waarbij ze zullen hopen dat Amari Cooper weer beschikbaar is. Als Joe Flacco bovendien voor meer dan 300 yards blijft gooien, dan maken ze een kans om ver te komen in de play-offs.

Lees hier de power rankings voor week 17!

Coverfoto: Getty Images