TNF: Niners laten het bijna spannend worden

De Niners hadden tijdens TNF geen kind aan de Seahawks voor meer dan een helft, maar heel eventjes leek het erop dat het geplaagde team van Kyle Shanahan het wederom spannend liet worden. Zo ver kwam het niet, het NFC West-treffen met Seattle leverde winst op.

Het duel begon slecht voor de Seahawks. Geno Smith gooide de eerste van twee intercepties in de richting van Malik Mustapha in de buurt van de endzone van San Francisco. De 49ers wisten in hun drive tot de Seahawks 7-yardlijn te komen, maar meer dan een fieldgoal leverde dit uiteindelijk niet op. Aan het begin van het tweede kwart breidde SF de voorsprong uit. Deebo Samuel ving een bal van Brock Purdy, werd volledig gemist door een safety, en kon een 75 yard touchdown scoren.

De touchdown betekende het begin van een slechte serie voor de Seahawks. De kickoff return leverde een fumble op die door de 49ers op de Seahawks 29 werd veroverd. Een touchdown leverde dit niet op, maar wel nog een fieldgoal. Voor rust scoorden beide teams nog een fieldgoal. San Francisco ging met een 16-3 voorsprong rusten.

Seahawks komen even dichterbij

De eerste drive na rust van de 49ers leverde een tweede touchdown op. Het was George Kittle die de bal knap ving van Brock Purdy, waarmee de Niners stevig wegliepen. Lang duurde de 20 punten voorsprong niet. Waar Seattle eerst een fumble overhield aan kickoff return, leverde zo’n return nu een touchdown op via Laviska Shenault. Na een punt van SF voegden de Seahawks hier een tweede touchdown aan toe via Kenneth Walker. De Niners offense liep even spaak, en de wedstrijd leek zowaar nog spannend te worden: 23-17.

Helaas voor Seattle gooide Geno Smith 8 minuten voor het einde zijn tweede interceptie naar Renardo Green, die de bal naar de Seattle 15 bracht. Dit leverde een touchdown op, de tweede van Kittle. De Seahawks drongen nog eenmaal aan via een touchdown van Tyler Lockett, maar in de daaropvolgende drive liep Isaac Guerendo voor 76 yards voor de Niners. Kyle Juszczyk liep de bal uiteindelijk binnen, wat de eindstand 36-24 in het voordeel van SF bepaalde.

Met deze uitslag staan beide teams op 3-3 in de NFC West.