TNF: Falcons kloppen Bucs in spektakelstuk

Thursday Night Football levert doorgaans niet de allerbeste wedstrijden af. Dat was even anders afgelopen donderdagnacht, toen de Atlanta Falcons hun divisierivalen de Tampa Bay Buccaneers ontvingen. De twee teams deelden de hele tijd rake klappen aan elkaar uit en er moest uiteindelijk zelfs overtime aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Het was het thuisteam dat uiteindelijk aan het langste eind trok met een score van 36-30.

Tampa Bay Buccaneers @ Atlanta Falcons | 30-36

Al van bij het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat beide teams er zin in hadden. Ook beide quarterbacks stonden scherp en vonden vlot hun receivers. Kirk Cousins, die nochtans geen geweldige ervaringen heeft met prime time games, kende een historische avond. Hij gooide de bal 58 keer, vond 42 keer daarvan een receiver en liet maar liefst 509 yards én vier touchdowns optekenen. Meer dan 500 passing yards én 4 touchdowns in prime time? Enkel de G.O.A.T. Tom Brady deed het Kirko Chainz voor.

Ook de prestatie van Baker Mayfield mag overigens niet zomaar genegeerd worden. Baker lukte 19 uit 24 passes voor 180 yards én drie touchdowns. Bovendien rende hij ook nog eens 42 rushing yards bij mekaar via enkele QB scrambles. Zijn touchdown-pass naar Sterling Shepard op het einde van de eerste helft was een beauty. Het lag uiteindelijk niet aan Baker Mayfield dat de Buccaneers niet als overwinnaars het veld afstapten in Atlanta.

London calling

Zoals gezegd speelde Kirk Cousins ijzersterk. Al had hij ook bijna de game verloren. Diep in het vierde kwart werd namelijk een pass van Cousins onderschept door Lavonte David. Met nog minder dan 2 minuten op de klok én met een voorsprong van 3 punten, gaf het de Buccaneers een uitstekende kans om de game dood te maken. Maar door een offensive holding-penalty en enkele plays die nergens toe leidden, lukte dat niet. De Falcons kregen alsnog de bal terug en konden nog een ultieme poging doen om de wedstrijd gelijk te trekken. In die laatste drive deed Kirk vooral beroep op twee receivers die al de hele game het verschil maakten voor hem. De eerste was Drake London. London ving nog twee passes, eentje voor zes yards en de beslissende pass voor 14 yards, waarmee de Falcons dicht genoeg kwamen voor de gelijkmakende field goal. London had een monsteravond met 12 catches voor 154 yards en een touchdown.

De derde ster van de avond bij de Falcons was Darnell Mooney. De voormalige Chicago Bear ving 9 passes voor 105 yards en twee touchdowns. Vooral de eerste touchdown was een geweldige play, waarbij Mooney een kanonskogel van Cousins tussen drie verdedigers door. Mooney is een vertrouwd wapen geworden voor Cousins de afgelopen weken en lijkt op weg om het beste seizoen van zijn carrière neer te zetten.

Prime Time Kirk

Kirk Cousins en prime time, het was tot nu toe geen geslaagd huwelijk. Maar dit seizoen lijkt er iets veranderd. Kirk Cousins speelt net wél op zijn best met alle ogen van de wereld op hem gericht. Zowel tegen de Philadelphia Eagles als op donderdagnacht tegen de Buccaneers bleef Cousins koelbloedig in de laatste drive en leidde hij zijn team naar de zege. Die laatste drive kwam tot stand in overtime. De Falcons kregen als eerste de bal en Kirk was vastberaden die bal niet meer terug te geven aan de Bucs. In vier plays staken de Falcons helemaal het veld over, met als ultieme klap op de vuurpijl een pass van 10 yards van Cousins naar onverwachte held KhaDarel Hodge, die zich ontdeed van een verdediger en dan helemaal naar de eindzone kon lopen. Het Mercedes-Benz Stadium ontplofte. Niet alleen leverde deze actie de Falcons de zege op. Atlanta is nu ook de fiere leider in een spannende NFC South.


Lees hier de previews van de overige wedstrijden van Week 5!

Coverfoto: AJ Reynolds/Atlanta Falcons

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen