Cowboys winnen weer eens, maar zonder veel spektakel

Na twee verliespartijen voor de Dallas Cowboys was dit team er alles aan gelegen om de fans weer eens een overwinning te gunnen. Hoe beter dan tegen divisiegenoot New York Giants, die in de laatste 12 ontmoetingen niet meer van de Cowboys wisten te winnen. Het werd vooral een penaltyspektakel, waarbij Dak Prescott op momenten dat het nodig was zijn team naar de punten leidde. Buiten dat ging het vooral over de penalty’s en de blessures van beide teams aan het einde van de wedstrijd.

De wedstrijd begon met balbezit voor de Cowboys, wat verder niet echt noemenswaardig was. De eerste drive van de Giants was daarentegen wel meteen interessant. Niet alleen lukte het om Greg Joseph in positie te stellen en vanaf 52 yards de field goal te kicken. Het was ook een opvallend moment, gezien het feit dat de scheidsrechters een face mask penalty gaven aan de Giants. Deze had eigenlijk voor de Cowboys moeten zijn. Dan stonden de Giants met een 1st down op de 17-yardlijn en zouden ze voor een touchdown kunnen gaan. In plaats daarvan werd het 3rd & long waarna ze de field goal maakten. Buiten dat de scheidsrechters er niet altijd even scherp op zaten, was dat ook het geval bij de Cowboys zelf. Ze kregen in de eerste helft alleen al 9 penalty’s voor 70 yards.

Aan het einde van het eerste kwart kwam dan eindelijk de eerste score voor Dallas. Met wat geluk wist Rico Dowdle een soort lobje van Dak Prescott te vangen op de 20-yardlijn. De Giants wisten hem vervolgens niet te tackelen, waarbij vooral linebacker Micah McFadden toch wel in een positie was om Dowdle naar de grond te brengen. Het resulteerde echter in een touchdown voor de Cowboys. Ook al was het spel slecht, Prescott wist telkens genoeg te doen om de Giants van zich af te houden.

Geweldige play CeeDee Lamb

Toen Joseph in het tweede kwart de marge weer wat kleiner maakte, maakten de Giants een grote fout. Rookie Tyler Nubin rende tijdens een drive van de Cowboys richting de zijlijn om te proberen CeeDee Lamb te tackelen. Hij lag echter op volle snelheid, waardoor het voor Lamb makkelijk was om van zijn lijn naar binnen te draaien. Toen lag het veld voor hem open en kon hij een 55-yard touchdown binnenlopen, wat misschien wel de mooiste play van de wedstrijd was. Daardoor werd het 14-6, waarmee de marge weer veilig was.

Blessures kopstukken Giants en Cowboys

In de tweede helft bloedde de wedstrijd een beetje dood, waarbij de grootste momenten blessures van spelers waren. Aan het einde van de wedstrijd werd Micah Parsons, de drijvende kracht achter de defense van de Cowboys, namelijk van het veld af gereden. Hij heeft een enkelblessure, waarvan de ernst nog bepaald moet worden. Als hij enkele weken is uitgeschakeld, dan is dat een flinke aderlating voor de Cowboys. Aan de andere kant moest Malik Nabers in het vierde kwart naar de kant. Met een vangbal waarbij hij zijn tenen nog in het veld probeerde te houden, viel hij op zijn gezicht. Daardoor moest hij met een hersenschudding het veld verlaten. Het is voor Jones te hopen dat zijn #1 target snel terugkomt, want zonder Nabers is de aanval van de Giants bijna niets meer.

Uiteindelijk werd de wedstrijd nog wel spannend, aangezien de Giants door 2 field goals terugkwamen tot 14-12 en later Brandon Aubrey van de Cowboys verrassend een field goal miste. Toch hielden Dak en co. voldoende over om uiteindelijk met 20-15 te winnen, maar tot veel optimisme leidde het nog niet direct. Ze zullen echt beter moeten spelen om van betere teams te winnen en het uiteindelijk de Eagles lastig te maken in de divisie.

De Giants hadden toch ook wel reden om positief te zijn. Ondanks dat ze deze wedstrijd verloren en het Daniel Jones niet lukte om de kansen te verzilveren, hadden ze meer first downs, meer yards, meer tijd in balbezit en waren hun 3rd en 4th down pogingen zeer succesvol. Dat ze dan alsnog maar 15 punten scoorden is natuurlijk niet goed en als Nabers een aantal weken gemist wordt, zal dat niet snel toenemen. Het lijkt zo opnieuw een verloren seizoen te worden in New York.

Lees hier de previews voor de overige duels in Week 4!

Coverfoto: Luke Hales/Getty Images