NFL op zondag: Spektakel dankzij Rams en Ravens

Het late window op zondagavond was goed gevuld met maar liefst zes wedstrijden. Daar kwam ook nog eens Sunday Night Football bij, waardoor het zwaartepunt van de afgelopen NFL-zondag na 22u (Nederlandse tijd) kwam te liggen. De wedstrijden stelden allerminst teleur. Zowel de Rams en 49ers als de Cowboys en Ravens maakten van hun games ware spektakelstukken. En ook tijdens Sunday Night Football werd het razendspannend tussen de Kansas City Chiefs en de Atlanta Falcons. Hoe liepen al deze games af? Dat lees je hier!

CHIEFS OVERLEVEN IN ATLANTA DANKZIJ DEFENSE

Kansas City Chiefs @ Atlanta Falcons | 22-17

Konden de Atlanta Falcons de goede lijn van hun game-winning drive tegen de Eagles vorige maandag doortrekken tegen de Chiefs? Het initiële antwoord was ja. Met een geweldige eerste drive marcheerden Kirk Cousins en zijn kornuiten over het veld en scoorden ze meteen een touchdown. Drake London was de gelukkige ontvanger van de TD-pass. De Chiefs antwoordden met een hele lange eerste drive die ook in een touchdown leek te eindigen. Tot Patrick Mahomes een interceptie wierp in de eindzone. Niemand minder dan Justin Simmons was de man die al voor de zesde (!) keer een bal van Patrick Mahomes wist te onderscheppen.

In de tweede helft konden de Chiefs wel gelijkmaken via een touchdown. Na opnieuw een lange drive scoorde Rashee Rice zijn tweede tuddy van het seizoen. Rice zou de echte difference maker worden in deze wedstrijd met 12 catches voor 110 yards. De wedstrijd bleef spannend tot het einde en elk team scoorde nog een touchdown. Bijan Robinson nog een rushing TD in de eerste helft en JuJu Smith-Schuster een receiving TD in de tweede helft. Op het eind kreeg Kirk Cousins net als tegen de Eagles een gouden kans om een nieuwe winnende drive in mekaar te knutselen. Dat lukte nog bijna ook, maar Kyle Pitts kon -mede dankzij een nogal opvallende knuffel van Bryan Cook– de bal niet controleren in de eindzone, waardoor de Falcons met lege handen achterbleven. De Chiefs blijven intussen ongeslagen en houden zo hun droom van een threepeat intact.

RAVENS GEVEN NOG BIJNA EERSTE SEIZOENSZEGE UIT HANDEN IN DALLAS

Baltimore Ravens @ Dallas Cowboys | 28-25

De Baltimore Ravens leken op weg naar een erg makkelijke -en verdiende- zege op bezoek bij de Dallas Cowboys. Halverwege het vierde kwart stonden de troepen van John Harbaugh 28-6 voor. En toch is zelfs zo’n wedstrijd nooit helemaal binnen voor Baltimore. In een dolle laatste 7 minuten gaven de Ravens het nog bijna volledig weg. Het zou de meest pijnlijke instorting van de Ravens zijn in de recente geschiedenis, maar uiteindelijk was het hun tweevoudige MVP zelf die orde op zaken stelde met een schitterende play in de laatste twee minuten. Lamar Jackson, op dat moment al goed voor 182 passing yards, een passing TD, 77 rushing yards en een rushing TD, zette de volledige verdediging van Dallas (én de cameraman!) op het verkeerde been en haalde de beslissende first down binnen.

Drie en een half kwarten lang waren de Ravens heer en meester tijdens deze wedstrijd. Niet alleen Lamar Jackson stond goed te spelen, ook Derrick Henry speelde een topgame. King Henry rende voor 151 yards en twee touchdowns en deed er nog eens 23 receiving yards bovenop. Ook de defense van de Ravens maakte de aanval van de Cowboys vleugellam. Tot halverwege het vierde kwart dus. Plots scoorden de Cowboys heel snel drie keer na mekaar. Daar zat ook nog eens een gelukte onside kick bij. De eerste gelukte onside kick in de NFL dit seizoen. Het angstzweet brak uit bij de Ravens en ze leken helemaal in paniek te geraken. Bij de Cowboys vergaten ze de dramatische eerste drie kwarten en flakkerde de hoop op. Tot Lamar die hoop dus finaal wegnam. Voor de Ravens is de 0 eindelijk van het bord. Bij de Cowboys is het dan weer stilaan crisis, na twee opeenvolgende thuisnederlagen.

GEHAVENDE RAMS KNOKKEN ZICH NAAR STUNTZEGE TEGEN 49ERS

San Francisco 49ers @ Los Angeles Rams | 24-27

Deze wedstrijd kondigde zich vooraf aan als een gevecht tussen de lamme en de blinde. Beide teams kampen namelijk met veel blessures bij sleutelspelers. De Rams hebben wellicht de meest indrukwekkende blessurelijst van alle teams in de NFL. En toch slaagden deze Rams erin om een onwaarschijnlijke comebackzege te boeken tegen de San Francisco 49ers. Met nog een kleine twaalf minuten te gaan in de wedstrijd bracht kicker Jake Moody de 49ers op een voorsprong van tien punten. Tot dan was de grote ster van de avond receiver Jauan Jennings. Hij ving 11 passes voor 175 yards en drie (!) touchdowns. Zijn quarterback, Brock Purdy, deed het ook prima met 22 uit 30 voltooide passes voor 292 yards. Dit alles zou voldoende zijn om te winnen tegen dit gehavende team, zou je denken.

Dat was zonder head coach Sean McVay en krijgers Matthew Stafford en Kyren Williams gerekend. Tweedejaars running back Williams had op dat moment al twee touchdowns gescoord. Eentje door de lucht (letterlijk, met een spectaculaire salto) en een rushing touchdown. Geen twee zonder drie, dacht Williams, die met minder dan 2 minuten op de klok zijn derde touchdown van de avond scoorde. Net daarvoor had Jake Moody een field goal-poging van 55 yards gemist. De 49ers kregen na de touchdown van Williams nog een kans om de game te winnen, maar receiver Ronnie Bell liet een perfecte pass van Brock Purdy op de grond vallen. De Rams kregen opnieuw het balbezit en niet veel later kon rookie kicker Joshua Karty de winnende field goal tussen de palen knallen. Na deze zinderende partij staan beide teams op 1-2 in de NFC West.

OVERIGE GAMES

Carolina Panthers @ Las Vegas Raiders | 36-22: De Carolina Panthers hebben hun eerste seizoenszege beet. Die hebben ze volledig te danken aan Andy Dalton, de veteraan voor wie Bryce Young afgelopen week plaats moest ruimen. The Red Rifle speelde als in zijn beste dagen en gooide 319 passing yards en 3 touchdowns. Diontae Johnson (8 catches, 122 yards, TD) en Chuba Hubbard (114 rushing yards, 1TD) waren de mannen die het meest profiteerden van Daltons prestatie. Bryce Young besefte na de eerste helft wellicht al dat er een mirakel nodig is, wil hij dit seizoen nog in actie komen.

Miami Dolphins @ Seattle Seahawks | 3-24: De Seattle Seahawks kunnen nog steeds een perfect rapport voorleggen na een makkelijke zege tegen de Miami Dolphins. De Fins hadden Skylar Thompson opgesteld als vervanger van Tua Tagovailoa, maar Thompson wist van geen hout pijlen maken en speelde een dramatische wedstrijd. Hij viel in de tweede helft zelfs nog geblesseerd uit, waardoor de derde quarterback, Tim Boyle, ook nog eens moest opdraven. Geno Smith profiteerde optimaal van de situatie, al leverde ook hij geen vlekkeloze prestatie af. Hij gooide 289 yards en een touchdown, maar had ook twee onderscheppingen. D.K. Metcalf liet nog eens van zich horen met 104 yards en een touchdown en ook running back Zach Charbonnet had een topdag met 91 rushing yards en twee touchdowns. Blije gezichten bij de ongeslagen Seahawks, terwijl ze zich in Miami al zorgen maken dat het seizoen al voorbij kan zijn.

Detroit Lions @ Arizona Cardinals | 20-13: De Detroit Lions hebben opnieuw gewonnen, na de misstap van vorige week. Op bezoek bij de Cardinals maakten de troepen van Dan Campbell vooral in de eerste helft het verschil. Vooral de touchdown van Jahmyr Gibbs, een geweldige hook and ladder play, deed de monden openvallen. In de tweede helft was het vooral de defense van de Lions die het verschil maakte. De Cardinals konden uit al hun kansen nog slechts drie puntjes scoren.


De recaps van de vroege games op zondag vind je hier!

Coverfoto: Wally Skalij / Los Angeles Times

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen