NFL op zondag: Bills komen knap terug, Texans winnen divisieduel

Eindelijk was de onmiskenbare intro van NFL Redzone weer te horen: “Seven hours of uninterrupted football” begonnen om 19:00. Acht wedstrijden tegelijkertijd die voor veel fans de eerste echte meting zijn van waar hun team staat. Voor fans van de Bills en de Texans begon de eerste speelronde voorspoedig. De Cardinals en Colts likken hun wonden. Verder gingen de Panthers kansloos onderuit tegen de Saints en won Caleb Williams bij zijn NFL-debuut. Lees dit en meer in de reviews van de vroege games op zondag.

Bills komen defensieve worstelingen te boven

Arizona Cardinals @ Buffalo Bills | 28-34

De Buffalo Bills begonnen het seizoen met een hoop vraagtekens terwijl de Cardinals vooral hoopten te oogsten met hun talentvolle offense. Bij de rust leek het erop dat dit ook de verhoudingen zouden zijn. Er stond geen maat op de Arizona offense en de Bills defense speelde zeer onwennig. Met het vertrek van mannen als Jordan Poyer, Micah Hyde en Tre’davious White, plus de zware blessure voor Matt Milano, was dit geen verrassing. Dat Josh Allen de eerste, veelbelovende drive fumblede hielp ook niet. De Cardinals liepen zonder enige moeite uit naar een 17-3 voorsprong in het tweede kwart, maar vlak voor rust kwam Buffalo op 17-10. Het bleek het startschot van een comeback voor de Bills.

Aan het begin van de tweede helft ontving Buffalo de bal en leidde Allen zijn team wederom naar een touchdown: 17-17. Er volgden twee punts waarna Kyler Murray de bal verloor aan Bills linebacker Dorian Williams. Allen verzilverde deze fout met een touchdown pass op Khalil Shakir: 17-24. Arizona begon het vierde kwart met een field goal waarna de teams touchdowns afwisselden. Daarmee kwam de stand op 31-28, de Cardinals hadden een succesvolle 2-pt conversion. Buffalo scoorde nog een field goal en daarna sloot de defense een moeilijk duel goed af. Een turnover on downs maakte korte metten met de kansen op een overwinning van de Cardinals.

Texans trekken aan langste eind in divisieonderonsje

Houston Texans @ Indianapolis Colts | 29-27

De Houston Texans waren lange tijd één van de zorgenkindjes in de NFL. Deshaun Watson leek de franchise weer glorie te brengen, maar zijn carrièreverloop is bekend. CJ Stroud kwam naar Houston en deed Watson in zijn eerste seizoen direct vergeten. Met grote aanwinsten in het offseason moeten de Texans nu de volgende stap zetten: Verder in de play-offs. Week 1 bood hen direct een serieuze krachtmeting. Men mocht op bezoek bij de Indianapolis Colts met een fitte Anthony Richardson en Jonathan Taylor. Het duel begon weifelend aan beide kanten en na het eerste kwart stond het 7-6 voor de Colts. Daar kwam verandering in door een touchdown pass van CJ Stroud aan het begin van het tweede kwart op één van zijn nieuwe targets: Stefon Diggs. Indy wilde wat terugdoen, maar een pass van Richardson werd in de Redzone onderschept door Calen Bullock.

In de tweede helft werden de rollen ietwat omgedraaid. De Colts scoorden hun tweede touchdown door een 5-yard rush van Jonathan Taylor. Door een geblokkeerde punt van de Texans werd hij nagenoeg direct in stelling gebracht: 15-13 Texans. Het spektakel werd echter bewaard voor het laatste kwart. De eerste vier drives leverden vier touchdowns op, twee per team. Vooral de armkracht van Anthony Richardson sprong hierbij in het hoog. Na een 60-yard touchdown in het eerste kwart, was het er ditmaal eentje van 54 yards. Het zou echter niet voldoende zijn, want de Texans deelden mee in de vreugde en kregen de bal om het duel af te sluiten. Dat deden Stroud en zijn offense vakkundig.

Overige games

Pittsburgh Steelers @ Atlanta Falcons | 18-10 Quarterback Russell Wilson werd in ieder geval voor de eerste speelronde als starter genoemd. Een last minute blessure gooide echter roet in het eten, waardoor Justin Fields begon. Fields was niet degene die dit duel voor de Steelers over de streep trok, dat was de defense. Goed voor drie takeaways en met constante druk op Kirk Cousins maakten zij het de Falcons offense onmogelijk om iets van de grond te krijgen. Fields, op zijn beurt, bracht kicker Chris Boswell zes keer in stelling en dat zorgde voor de 18 punten.

Tennessee Titans @ Chicago Bears | 17-24 De verwachtingen waren hooggespannen voor Caleb Williams. Kon de first overall pick van de Bears zorgen voor een omslag bij de legendarische franchise? Lang leek het er in week 1 niet op, maar uiteindelijk trok Chicago aan het langste eind. Overigens kwam dat niet door hun nieuwe aanvalsleider. De rookie zag er zeer oncomfortabel uit en had geen enkel aandeel in een touchdown. Die kwamen van de defense en special teams. Voor Tennessee waren het aanvallende fouten en een sterke Chicago defense die hen de kop kostten.

New England Patriots @ Cincinnati Bengals | 16-10 Met Joe Burrow under center ben je altijd een play-offkandiaat en wellicht zelfs meer. Beginnen tegen één van de kandidaten voor de first overall pick in 2025 moet dan prettig zijn. Voor de Bengals gold dit niet. Jerod Mayo, de nieuwe Patriots head coach, was namelijk direct succesvol. Het was de Pats defense die de Bengals in bedwang hield en de offense die met grote nadruk op de run (Rhamondre Stevenson: 120 yards, 25 carries, TD) Joe Burrow op de bank hield. Aan de overkant had Jacoby Brissett een solide avond terwijl de Bengals offense elkaar nog absoluut niet kon vinden.

Jacksonville Jaguars @ Miami Dolphins | 17-20 Lang ging het gelijk op, maar een field goal in de laatste seconden bracht de Dolphins de overwinning. Tyreek Hill (7/12, 130 yards, TD) was de man van de dag voor Miami, maar het scheelde weinig of hij had de kleedkamer niet eens bereikt. Buiten het stadion werd hij op buitenproportionele wijze in de boeien geslagen voor een minor traffic violation. Lang leek het erop dat de Jaguars zouden zegevieren. Bij rust leidden ze met 17-7, maar na de pauze stortte het in. De fumble van Travis Etienne deed hen de das om, aangezien hij op weg was naar de endzone.

Carolina Panthers @ New Orleans Saints | 10-47 Bryce Young was de first overall pick in 2023, maar kwam terecht in een alles behalve gespreid bedje. De Panthers zijn een franchise in zwaar weer en dat lijkt zich door te trekken in 2024. Op bezoek bij de Saints volgde een stevige oorwassing. Derek Carr had alle tijd in de pocket en strooide met heerlijke passes. De 59-yard touchdown pass op Rashid Shaheed was er eentje om in te lijsten. Aan de andere kant had Young (13/30, 161 yards, 2 INTs) een vrij kansloze avond, evenals zijn collega’s. Hierbij mag ook de hoed af voor de Saints secondary. Zij hadden Young en zijn offense het gehele duel in de tang.

Minnesota Vikings @ New York Giants | 28-6 Net als de Panthers zijn de New York Giants een franchise in zwaar weer. Brian Daboll kwam over van de Bills, maar kon tot dusverre nog niet zorgen voor een ommekeer. Wie wel een flinke ommekeer genoot, was Sam Darnold (19/24, 208 yards, 2 TD, INT). De voormalig third overall pick van de New York Jets vond onderdak in Minnesota en is de starter door een blessure bij rookie JJ McCarthy. Zijn evenknie bij de Giants, Daniel Jones (22/42, 186 yards, 2 INT), had een zware avond. De twee keer dat hij in het vierde kwart de Redzone bereikte, leidden tot niets. Ook de defense wist geen vuist te maken. Wederom een slechte voorbode voor Big Blue.


Lees ook de reviews van TNF en FNF!

Coverfoto: AP Photo/Jeffrey T. Barnes

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen